![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Unele parti sunt traduse special pentru a sprijini optica protestanta. Cele mai cunoscute sunt traducerile termenului de "idol" cu "icoana" dar nu se rezuma doar la asta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vedeti, spre exemplu, versetul din Romani 1:23 (unde se foloseste "eikonos"). Gasiti aici pasajul (si tot NT) in originalul grecesc:http://bibledbdata.org/onlinebibles/...lit/45_001.htm |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In care alte versete apare termenul de "eikonos" si totusi Cornilescu nu-l traduce prin icoana si de ce? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu am avut teme de facut. Imi place sa cercetez individual si din proprie initiativa.
Citat:
Chiar am avut doua ocazii sa vad un pastor si un presbiter luati la intrebari (de catre simpli credinciosi) si cerandu-li-se sa argumneteze cu Scriptura unele afirmatii facute. Citat:
Poate imi dati niste indicatii, sa merg mai repede. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Si uite ca nu sunt adventisti ba chiar va critica pentru interpretarile gresite ale Scripturilor. Si voi ce spuneti? Ca de fapt ei nu studiaza Scriptura cu adevarat, ci doar voi. Iar asta e infantilism. Citat:
Ma indoiesc sa le fi spus ceva ce nu stiau deja. Citat:
Nu are multe rezultate, deci nu va fi greu. O alternativa sunt site -urile care prezinta traduceri paralele si cautati dupa "eikon". |
![]() |
| Tags |
| doamne ajuta |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 02:34:51 |
| Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 18:37:10 |
| Cartile penticostalilor | Neonila | Generalitati | 183 | 30.10.2010 00:55:46 |
| Hristos a inviat! si pentru membri altor confesiuni crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 6 | 09.04.2010 02:20:01 |
| CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 02:00:06 |
|
|