Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.05.2011, 11:08:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu e vorba de ce scriu jurnaliștii. Am discutat cu mai mulți oameni din Biserică, și clerici și mireni, oameni de încredere și am simțit o tensiune negativă nemaipomenită în descrierile lor. În fapt, ce s-a întâmplat la Timișoara e o încălcare a sobornicității Bisericii, e un abuz față de o eparhie și o dovadă în plus că instituția BOR s-a obișnuit să abuzeze corpul euharistic pe cale ar trebui să-i slujească.
Desigur, sunt unii partizani ai IPS Corneanu, la fel se intampla in cazul caterisirii unui preot. Unii chiar s-au lepadat de ortodoxie, urmand preotul suparat ca a fost caterisit si au trecut la alte culte (dadeam exemplul cu fodantorul cultului evanghelic roman).
Dar IPS Corneanu a scapat de caterisire inca de acum trei ani. Sa ne amintim cum a fost: mai intai a spus ca nu s-a impartasit, apoi ca a fost luat de val, apoi si-a cerut iertare si a spus ca a gresit. In urma recunoasterii greselii a fost iertat. Dar la putin timp a spus ca de fapt nu ii pare rau (observati cate neadevaruri).
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 12:42:13
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Eu am fost subiectul unui fapt asemanator celui al mitropolitului Corneanu. M-am ocupat de inmormantarea unei batrane catolice, nu din mila ci ca datorie, datorie a parintilor mei de fapt, dar am preluat-o eu, si am fost si la Biserica catolica unde am participat la slujba. La sfarsitul ei, cum toata lumea se indrepta spre preot, ca sa nu fac nota discordanta, m-am incolonat si eu si am luat ostie. Daca m-ar fi intrebat, dupa aceea, cineva daca m-am impartasit as fi spus ca nu, pentru ca nu consideram impartasire, nici nu eram pregatit, nici nu intentionasem asa ceva, pur si simplu am participat la un ritual, luat de valul celorlalti, din stinghereala de a nu face nota discordanta. Iar daca ar fi insistat si m-ar fi intrebat daca imi pare rau de ce-am facut as fi raspuns la fel ca mitropolitul, ca nu. Si as fi fost sincer in toate raspunsurile. Sigur, corectii m-ar fi infierat si probabil m-ar fi "caterisit" (ex-comunicat, de fapt). Sau poate ca o vor face acum.
Acuma, despre mitropolitul Corneanu eu nu am decat cuvinte frumoase. A avut curajul si sinceritatea sa recunoasca legatura cu fosta securitate. Si-a cerut iertare si se pare ca a fost printre foarte, foarte putinii ierarhi care au recunoscut si si-au cerut iertare. Un om mai bland ca el nu mi-a fost dat sa cunosc, e blandetea intruchipata. Si bunatatea intruchipata. Un chip luminos cum prea putin am vazut printre ierahii nostrii, care emana iubire si pace.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.

Last edited by MariS_; 31.05.2011 at 12:53:46.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 19:46:42
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit Lui MariS

Aceeasi impresie despre IPS Nicolae Corneanu o am si eu.Subscriu la punctul tau de vedere.De un sfant si bland fior esti impresurat aflandu-te in preajma Inalt Preasfintiei Sale.Hristos, Domnul, este Judecatorul !Faca-se voia Sa!
Vechi 31.05.2011, 20:16:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de Liviu33 Vezi mesajul
Era si timpul!
Cata "iubire " !
Vechi 01.06.2011, 01:46:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Eu am fost subiectul unui fapt asemanator celui al mitropolitului Corneanu. M-am ocupat de inmormantarea unei batrane catolice, nu din mila ci ca datorie, datorie a parintilor mei de fapt, dar am preluat-o eu, si am fost si la Biserica catolica unde am participat la slujba. La sfarsitul ei, cum toata lumea se indrepta spre preot, ca sa nu fac nota discordanta, m-am incolonat si eu si am luat ostie. Daca m-ar fi intrebat, dupa aceea, cineva daca m-am impartasit as fi spus ca nu, pentru ca nu consideram impartasire, nici nu eram pregatit, nici nu intentionasem asa ceva, pur si simplu am participat la un ritual, luat de valul celorlalti, din stinghereala de a nu face nota discordanta. Iar daca ar fi insistat si m-ar fi intrebat daca imi pare rau de ce-am facut as fi raspuns la fel ca mitropolitul, ca nu. Si as fi fost sincer in toate raspunsurile. Sigur, corectii m-ar fi infierat si probabil m-ar fi "caterisit" (ex-comunicat, de fapt). Sau poate ca o vor face acum.
Acuma, despre mitropolitul Corneanu eu nu am decat cuvinte frumoase. A avut curajul si sinceritatea sa recunoasca legatura cu fosta securitate. Si-a cerut iertare si se pare ca a fost printre foarte, foarte putinii ierarhi care au recunoscut si si-au cerut iertare. Un om mai bland ca el nu mi-a fost dat sa cunosc, e blandetea intruchipata. Si bunatatea intruchipata. Un chip luminos cum prea putin am vazut printre ierahii nostrii, care emana iubire si pace.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Acum stiind de faptul ca exista o interdictie in acest sens, cred ca raspunsul corect ar fi ca da, iti pare rau si ca nu ai fost in cunostinta de cauza, ai facut un gest din conformism si ignoranta si cum ambele sunt pacate iar gestul in sine si mai si..
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 01:48:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu e vorba de ce scriu jurnaliștii. Am discutat cu mai mulți oameni din Biserică, și clerici și mireni, oameni de încredere și am simțit o tensiune negativă nemaipomenită în descrierile lor. În fapt, ce s-a întâmplat la Timișoara e o încălcare a sobornicității Bisericii, e un abuz față de o eparhie și o dovadă în plus că instituția BOR s-a obișnuit să abuzeze corpul euharistic pe cale ar trebui să-i slujească.
Nu si daca a facut sau era pe cale sa faca ceva f. grav, desi a facut si a spus multe alte lucruri destul de grave si i s-au trecut cu vederea.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 10:28:55
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Eu cred că cineva crede în tot felul de superstiții și e mâna necuratului care își bagă codițele și face ravagii contra Banatului, fruncea, căci cum se poate ca să retrogradezi la masa verde pe poli Timișoara de pe locul 2 și pe bistrițeni până în divizia ultimă? E cea mai mare batjocură adusă atâtor suporteri frumoși și triști că n-au ieșit campioni... și conducătorilor care au băgat atâția bani. E rușinos să vezi ce se întâmplă... și e rușinos ceea ce se întâmplă. Cel rău încearcă să se răzbune pe bănățeni pentru că nu s-au lăsat păcăliți de ispisiskaa aia bătrână din politică, aia care s-a emanat ca să le confiște și lor revoluția și rezistența, căci Timișoara a fost primul oraș liber de minciună și comunism și dictatură prin jertfa eroică a oamenilor de acolo. Deci cred că cineva are minterese mari ca să-i compromită complet pentru a le prelua meritele sau a le minimaliza cum au încercat la reuniunea dinainte de alegerile prezidențiale când Bastus a vândut Timișoara pisicilor și lupilor. Deci cred că operațiunea este de sorginte politică. Sunt interesele unor puteri oculte și plină de mândriei și slavă lumească. Dar cei răi or s-o pățească așa că nu-mi fac probleme ci privesc cu cea mai mare seninătate căci știu proverbul : „cine sapă groapă altuia, el cade în ea cu siguranță.”

Last edited by vsovivi; 01.06.2011 at 10:37:47.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 12:11:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Una este ce face un mitropolit si alta ce face un simplu credincios. pentru ca un mitropolit trebuie sa dea si exemplu.
La tine daca a fost un gest singular trebuie sa te spovedesti si sa revii in comuniune cu BO. Pentru ca daca observi corectii din Sfantul Sinod au spus ca cine se impartaseste in afara ortodoxiei este oprit de la impartasanie in BO. E scuzabil, dar nu inteleg de ce trebuie sa facem ce fac si ceilalti, ca avem si noi cu ce sa gandim. Daca toti se apucau sa-si taie o mana trebuie sa ne apucam si noi? Sau ca unii din unele tari arabe, daca toti vecinii se duc sa faca un atentat trebuie sa ma duc si eu, ca altfel se supara?

Impartasirea in afara ortodoxiei inseamna ruperea comuniunii cu BO. Mantuitorul a spus sa fim ca si copiii la inima, nu si la minte, chiar a subliniat asta. Trebuie sa ne cunoastem credinta si in ce credem, ca ignoranta nu e o virtute in niciun domeniu. Altfel fiecare idee noua pe care o auzim nu stim daca e buna sau nu, tindem sa o credem.
Unii sfinti au o exprimare mai transanta cu privire la impartasania in afara Bisericii:
Sfantul Teodor Studitul spune: "împărtășania de la eretic înstrăinează pe om de Dumnezeu și îl predă diavolului. După măsura deosebirii dintre lumină și întuneric, așa e și deosebirea dintre împărtășania drept slăvitoare (ortodoxă) și cea ereticească: cea drept slăvitoare luminează, cea ereticească întunecă; una îl unește cu Hristos, cealaltă – cu diavolul; una dă viață sufletului, cealaltă îl ucide. Împărtășania din mînă eretică este otravă, nu simplă pîine."

Sfantul Ioan Damaschin spune: "Pâinea Euharistiei (Sfintei Împărtășanii) nu este simplă pâine, ci e unită cu Dumnezeirea... Curățindu-ne prin ea, ne unim cu Trupul Domnului și cu Duhul Lui și devenim trupul lui Hristos - Biserica... Taina Euharistiei se numește Împărtășanie fiindcă prin ea ne împărtășim de Dumnezeirea lui Iisus; și se numește comuniune, și este cu adevărat astfel, fiindcă prin ea intrăm în comuniune cu Hristos și luăm parte la Trupul și la Dumnezeirea Lui, iar pe de altă parte, prin ea intrăm în comuniune unii cu alții și ne unim între noi. Și întrucât ne împărtășim cu toți dintr-o singură pâine, devenim un singur trup și un singur sânge al lui Hristos, și mădulare unii altora, fiind de un trup cu Hristos.
Deci, să ne ferim din toate puterile ca să nu luăm împărtășanie de la eretici, nici să le dăm ereticilor împărtășanie... ca să nu ne facem părtași învățăturii lor greșite și osândei lor."

Nu e un mesaj neaparat adresat tie, am vrut sa spun cateva cuvinte in legatura cu aceasta problema.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 13:16:01
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Voi de aia aveți așa superstiții înfricoșătoare care nasc ascultări viclene de tot felul de oameni gLumești pentru că voi nu ați citit și nu ați înțeles ce înseamnă eretic, eres, eresectă și pentru că vouă vă place să vă excludeți de la socoteala asta doar pentru că purtați nume, numele ortodoxiei... uitând că doar Domnul se poate numi pe Sine ortodox, iar în rest, ceilalți creștini, ori în ce biserică am fi, națională, locală sau orice om am fi care dorește să se mântuie eventual ne putem numi ucenici dacă suntem pe Calea cea strâmtă care duce sigur la Viață.

Apoi invocați sfinții părinți punând pe alții să facă ce vreți voi și ce credeți voi că rezultă din citate în timp ce voi vă referiți, aveți spatele asigurat la tot felul de preoți sau călugări duhovnici de la care nu învățați calea smereniei ci discuțiile superstițiilor, pe care le vehiculați cu o foarte mare „responsabilitate” că cică ar trebui să le facă alții ceea ce ați priceput voi și vă temeți văzând pe alții că ei nu țin ce iată țineți voi... păi dacă credeți în ele, în superstițiile cu care înfricoșați, de ce să le aplice alții? Aplicați pe voi experierea superstițiilor voastre înfricoșate de lucruri unde nu este frică dar sunteți total neînfricoșați de cuvintele pe care le rostiți și le vehiculați uitând că defapt pentru astea veți da socoteală... și nu oricui, ci judecătorului nemitarnic.

Deci ereticul este cel ce după ce a gustat din fructele păcatelor și s-a ascuns de Dumnezeu caută să se îmbrace și să se învelească în haină pioasă dar tăgăduind puterea credinței, adică vrea mereu să se răzbune sau să fie răzbunat Dumnezeu deși El a iertat pe cei care i-au greșit Lui și iartă mereu pe cei ce se pocăiesc cu adevărat, și bucuria asta de răul altui o numesc credință. Credință cui înseamnă asta? Necredinței? Iar eresectantul e ca o piatră seacă făcută cu minuni spre a nu cădea de sus căci oriceconține apă aicea jos, sub cer, cade, se adună în adunările lor, și de aia e o piatră seacă făcută cu minuni sectantul că speră el să nu conțină apă, așa ceva gen norii fără apă amintiți de Ap. Petru, dar așa cum turma de porci îndrăcită a căzut în mare tot așa vor cădea de pe munte toate păcatele împreună cu păcătoșii care nu se smeresc, căci de aia a văzut Domnul pe lucifer căzând din cer, pe stăpânitorul gLumii acesteia, căci era plin de păcate.

Iar ca să nu aveți impresia că voi sunteți scutiți de la socoteală, cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în CREDINȚĂ... mai degrabă decât să-i tot osîndiți pe frații voștrii creștini care unii nu au biserică întreagă sau credință deplină sau căi și exemple atât de elocvente ca voi c i sunt mult mai păcătoși și plini de pocirlă.

Biserica din loc în loc e formată din sfinți, adică din cei mai cinstiți oameni și drepți și corecți și smeriți și tainici și care urmează învățăturile Domnului date prin sfinți și mucenici. Iar biserica înseamnă fii, adică copii la inimă și înțelepți la minte care nu țin înțelepciunea lor ci a lui Dumnezeu, adică să vă răzbunați și voi așa cum se „răzbună” copiii și să păstrați în voi pe Duhul Sfânt așa cum îl păstrează înțelepții care știu mereu că ei sunt de vină pentru orișice și de aceea nu protestează niciodată căci știu că e musai vina lor căci ceilalți care nu știu și nu înțeleg și nu pricep cum să fie ei mai vinovați din moment ce ei înșiși sunt prea puțin credincioși, ei care sunt înțelepți, că mai sunt câte unul doi la un milion de oameni.

Voi credeți că biserica este miliția condusă de inqqqiziția oricărui plac, spre a-și acoperi vânzarea cu acuzarea, lapidarea, linșarea, mita și răzbunarea, adică execuția publică... după o judecată fățarnică având drept acoperire libertatea și democrația. Aia e sinagoga satanei. Adică semeția omului care nu suferă și nu vrea să știe de Adevărul pe Cale, căci crezându-și în mod fatalist deznădejdea nu mai vrea să ajungă la Viață... la viața veșnică, fiindcă el vrea să profite acum... de toate fructele... păcatelor, formând unitatea în diversitate. Și ce unitate poate să existe între tot felul de păcate ce se săvârșesc necontenit? Păi e deasuprirea morții care se dă fată mare, nici usturoi n-a mîncat și nici gurița nu-i miroase ci potoarea vine de la ereticul și sectantul vecin de compartiment.

Last edited by vsovivi; 01.06.2011 at 13:31:34.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 16:10:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nene vsovi, ai un stil foarte intortocheat si esti f. greu de urmarit.

Si daca scrii si postari asa lungi.. cred ca o faci doar pentru orgoliul matale ca mila de potentiala audienta categoric nu ai.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
corneanu, mitropolitul, nicoale

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce au cu mitropolitul Corneanu ??? guardian knight Biserica Ortodoxa Romana 1 20.06.2011 20:34:00
Mitropolitul Nicolae si ecumenismul Grigorie Biserica Ortodoxa Romana 115 22.11.2008 02:40:27
IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod partenie Stiri, actualitati, anunturi 169 22.07.2008 19:47:59
Asa zisul blog al lui Corneanu grecu Biserica Ortodoxa Romana 5 12.06.2008 23:26:53
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 15:37:58