![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Si eu am compus cantece, versuri si proza inspirate din evenimente mai putin placute. Umorul poate fi o arma in asemenea situatii. Detasarea e necesara.
Plecarea la un camin nu stiu daca reprezinta o solutie. Cine suporta cheltuielile? Exista camine si camine... Pana la urma s-ar putea sa te convingi ca tot parintii tai sunt mai buni si-ti ofera mai multa protectie decat altii straini. Ai rabdare si incearca sa participi la niste Sfinte Masluri, sa sfintesti alimente si haine ale parintilor. Cu Dumnezeu alaturi poti sa fii invingatoare. Singura e mai greu. Un duhovnic te poate ajuta sa te cunosti mai bine si iti poate oferi sfaturi utile. Atunci cand unul dintre parinti calca stramb, toata familia sufera. In unul intra duhul desfranarii, in altul duhul mainiei, iar, daca mai arunca cineva si farmece va puteti scoate ochii chiar si fara motiv. Si uite-asa, omul lui Dumnezeu poate face voia diavolului. E nevoie de Sfestanie in casa, e nevoie de spovedanie a tuturor membrilor familiei. Apeleaza la cineva care ar putea sa-i convinga sa faca acestea. Ai mare grija sa nu-i superi peste masura, sa nu te blesteme. Caci blestemul parintilor are urmari. Sfantul Lavrentie de Cernigov spunea ca nu exista oameni rai, ci numai oameni de care diavolul isi bate joc. Stiind aceasta, inarmeaza-te cu post si rugaciune si mergi cu bine pe calea lui Dumnezeu. Acelasi om, daca se roaga cineva pentru el, poate deveni mai bun. Prin urmare, roaga-te pentru parintii tai si plateste acatiste la mai multe biserici si manastiri sa se roage pentru familia ta. S-ar putea ca Dumnezeu sa te fi ales pe tine pentru a-ti conduce spre mantuire familia. Dumnezeu sa-ti ajute. |
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc pentru raspunsuri.
biserica Sf.Siluan din toronto? n-am auzit de ea. Eu stiu doar de 3 aici. Da' parca nu au acelasi farmec ca in Romania, nush mie asa mi s-a parut cand am mers. Sf Maslu. Da. La biserica cea mai aproape nu se tine, asa scrie pe orarul lor. Trebuie sa ma interesez. Eu am vorbit cu tata despre spovedanie si a zis ca lui nu i se pare normal sa ii spuna ce a facut unui preot. Din cate am vazut parintii mei vad preotii ca pe niste oameni si nimic mai mult. As mai avea niste intrebari, defapt foarte multe dar legat de ortodoxie, sa le pun pe acest topic sau separat?si la alta categorie? Nu ma grabesc cu relatii si baieti. Cand o fi o fi. Cum adica sa blesteme? |
|
|
|||
|
|||
|
E bine să înființezi un topic pentru fiecare temă, ca toți cei care au o părere în acea problemă să poată vedea despre ce e vorba.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Preotul este un om sfintit ,nu un om de rand iar la spovedanie e un mijlocitor intre Hristos si penitent. Hristos este de fata cand ne spovedim ,chiar daca ni se pare imposibil sa fie asa. Mi-a povestit cineva ca dupa spovedanie cand preotul i-a spus rugaciunea finala de dezlegare cu mainile pe cap ,a simtit ca o fierbinteala in crestetul capului. E o taina pe care e greu sa o pricepem. Pentru cei care se spovedesc pentru prima data sentimentul de usurare e coplesitor. Doamne ajuta ! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| dati-mi un sfat | izmenuzza | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 64 | 10.09.2012 19:28:47 |
| Dati-mi un sfat va rog! | alinutzica | Generalitati | 14 | 06.07.2011 15:25:18 |
| Dati-mi un sfat, va rog | Ana_Maria | Generalitati | 97 | 23.06.2011 11:32:44 |
| dati-mi un sfat | sadiy | Umanitare | 5 | 21.07.2008 22:07:31 |
| Dati-mi un sfat | Dia | Rugaciuni | 7 | 15.12.2006 23:26:26 |
|
|