![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Depinde de om si de ce religii l'au atras mai mult. Eu, cand am studiat istoria religiilor m'a atras buddhismul. Dar stiu destule si despre crestinism, nu am fost agnostica dintotdeauna :) Obisnuiam sa merg regulat la biserica, sa ma rog si sa citesc biblia. Acum am renuntat. Doar biblia o mai deschid uneori, in scopuri informative. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eliade saracul e omul care nu a inteles (sau nu a mai inteles de la un moment dat) ceea ce orice credincios ortodox (sau si din alte culte crestine) intelege. |
|
|
|||
|
|||
|
Si anume? [Sunt chiar curioasa la ce te referi, e unul din scriitorii mei preferati].
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu a inteles mai nimic, avea conceptiile care azi se numesc new-age. De altfel a si facut yoga si a vrut sa treaca la hinduism. Deci era total confuz in privinta crestinismului.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu stiu despre ce ateism vorbesti tu, avand in vedere ca in Romania Gheorghe Gheorghiu Dej a fost ingropat cu slujba religioasa, iar Statul finanta seminariile teologice. Sa mai vorbim si de stransa colaborare intre Statul ateu si BOR? Inca un exemplu: Coreea de Nord. Ti se pare ca o tara unde e venerat un presedinte mort (si e preceput ca ADEVARATUL presedinte) e un exemplu de regim ateu? Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu cu toti ateii cu care am discutat au dovedit mai multe cunostinte despre crestinism decat majoritatea crestinilor, ca sa decizi daca respingi o credinta sau nu trebuie sa o studiezi inainte, asa mi se pare firesc.
Referitor la titlul threadului, in niciun caz ateismul sa fie sursa tuturor relelor, nu stiu de nici un ateu din istorie sa fi savarsit crime in numele ateismului, plus ca sintagma "sursa tuturor relelor" este un pic exacerbata, avand in vedere natura subiectiva a conceptului "rau". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ateismul nu e o grupare. In schimb o ideologie bazata pe ateism a fost comunismul. A mai fost si revolutia franceza in a doua parte, cea sangeroasa. In schimb in ortodoxie nu prea gasesti. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Repet, in numele ateismului nu s-au facut crime, in numele comunismului da, in numele religiei si mai multe, sa nu amestecam merele cu perele. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Comunismul a fost clar o religie. Prea putine actiuni intreprinse in timpul comunistilor ar avea justificare ateista. Comunistii au dat sonorul mai mic in biserici ca sa nu faca microfonie dar asta nu inseamna ca a fost un sistem ateu. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfarsitul lumii - sursa de ironie? | antoniap | Generalitati | 9 | 28.12.2012 17:18:30 |
| Care este sursa violentei? | victortiti89 | Generalitati | 29 | 18.05.2011 08:46:31 |
| Sursa de informare despre Iudaism | Yogy | Iudaismul | 3 | 10.03.2010 23:02:55 |
| ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 17:19:05 |
| Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 22:50:10 |
|
|