Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2011, 04:20:00
ioan cezar
Guest

Implicit

Dacă nimic din lumea asta nu este a călugărului, atunci cum rămâne cu făgăduința Mântuitorului???Marcu capitolul 10: 28. Și a început Petru a-I zice: Iată, noi am lăsat toate și Ți-am urmat.
29. Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie,
30. Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică.
[/quote]

Parinte, iertati va rog, va cer un ajutor la talcuirea pericopei citate (si, daca nu e cu suparare, ii rog si pe fratii crestini care citesc acum sa ma ajute intru lamurire)!
Imi pare ca cele doua versete se refera la doua planuri distincte si la legatura dintre acestea. Astfel:
Versetul 29 imi pare ca se refera la existenta lumeasca a omului.
Versetul 30 il inteleg ca o trimitere la viata duhovniceasca.
Legatura consta, dupa cum (nu ma) pricep eu, in rasplata pe plan duhovnicesc (sau darul din partea Domnului) a jertfei crestinului facuta in planul lumesc. Pe aceasta linie vorbim despre despatimire, renuntarea la idoli etc.
Oare am inteles bine? Va multumesc.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre superstitii GLAdoS Generalitati 21 20.08.2017 19:15:17
despre superstitii Andreea2012 Generalitati 21 05.12.2012 18:08:14
Superstitii babesti si obiceiuri gresite tigerAvalo9 Generalitati 22 02.04.2012 23:37:38
Superstitii sau traditii? Victoria_7 Despre Sfanta Scriptura 9 02.04.2009 16:27:09