"Prin călcarea poruncii, însă, îndreptându-se mai mult spre materie si smulgându-si spiritul său de la cauza lui, adică de la Dumnezeu, și-a impropriat coruptibilitatea, a ajuns pasibil în loc de impasibil, muritor în loc de nemuritor, are nevoie de legături trupești și de naștere seminală, s-a lipit, prin dragostea de viață, de plăceri, ca și când ele ar fi elementele constitutive vieții, și urăște fără nici o teamă pe cei care se sârguiesc să-l lipsească de ele, și a schimbat dragostea de Dumnezeu în dragosle față de materie, iar mânia contra adevăratului dușman al mântuirii a prefăcut-o în mânie față de ceilalți oameni. Așadar, prin invidia diavolului, omul a fost biruit."
Ceva similar zice si Sfantul Maxim Marturisitorul cum diavolul ne inseala uneori sa incepem sa uram pe alti oameni in loc sa uram pe Satana si pacatele.
Adevaratul dusman al mantuirii e Satana nu Papa sau mai stiu eu ce om.
Fratiile voastre chiar credeti ca a zis Sfantul Cosma Etolianul asa ceva?
Pai doctrina unor inselati de draci zice ca nu exista draci,si daca nu exista draci pe cine sa invinuiesti,nu pe oameni?
Pai ia vedeti pe unde a aparut cartea ceea unde se spune ca ar fi zis Sfantul Paisie ca a pierdut Dumnezeu pe sodomeni si asa o sa ii piarda si pe ramleni etc?
Pe la Chisinau parca.