![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sarbatori cu pace! |
|
|
|||
|
|||
|
Am inteles ca Iuda nu e o victima cum vor unii sa creada:)
|
|
|
|||
|
|||
|
Corectez victima cu inocent.
|
|
|
|||
|
|||
|
Evident ca nu e inocent... Tu asta ai inteles ? Hristos a Inviat !!! |
|
|
|||
|
|||
|
Pestiinta face ca Dumnezeu sa stie dinainte ca Iuda il va trada pe Iisus. Dar asta nu inseamna predestinare, a fost doar alegerea lui Iuda sa faca asta. Se spune ca cel mai mare dar facut noua a fost libertatea de alegere, liberul arbitru. Dumnezeu nu trece de aceasta libertate, ne ajuta in masura in care noi dorim. La fel cum s-a intamplat in cazul cetatii Ninive (parca), oamenii pot schimba ceea ce ar fi urmat sa se intample. Si Iuda putea schimba totul daca se pocaia si cerea ajutor. Dar, in comparatie cu Sf. Petru, el era naravit dinainte, nu avea obisnuinta de a face binele, ci de a face ceva rau (lua din bani si poate mai erau si altele).
|
|
|
|||
|
|||
|
1. Cineva numeste acum "prestiinta", ceea ce s-a intamplat cu Iisus.
Pai asta spunem toti aici de fapt. Iisus a stiut dinainte tot ceea ce avea sa se intample. Deci cumva era totul planificat. Va contraziceti pana la urma... Adica a vazut totul ca pe un film, desi n-a fost in realitate. Sau cum sa-mi imaginez? 2. @Florin-Ionut - n-am inteles nimic din postarea ta. 3. @Mihnea Dragomir - de ce te miri ca ortodoxii nu sunt perfecti si nu pot sa-si explice niste lucruri? Tu cum iti explici totul? De ce a stiut Iisus totul dinainte si cum numesti asta. Unde scrie despre Iuda ca a fost casier. Exista biografia lui undeva? Eu raman la credinta mea ortodoxa - dar cum sa-mi imaginez si explica aceste lucruri? Si cum ar fi fost dupa tine, daca n-ar fi fost Iuda si ceea ce a fost?
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Da. Asta am inteles. Mi se pare ca thread-ul asta ii face un fel de proces neoficial lui Iuda si mi s-a parut ca cei care incearca sa-l "inteleaga" ii gasesc tot felul de scuze(constrans de imprejurari, slaba credinta, e in dilema: nu stie daca Iisus face minuni din cauza ca e Dumnezeu sau le face impreuna cu dracul, a cazut momeala preotilor, n-a stiut ca soldatii urmau sa-L omoare etc.). Deci, cand spun inocent, ma refer in termen juridic; verdictul meu e ca Iuda este vinovat(daca as fi fost in locul lui Iuda, si eu m-as fi sinucis). Asa cum ti-ai spus tu parerea si ai incercat sa faci o psihologie a lui Iuda, asa am hotarat(instinctiv, recunosc) si eu ca Iuda e un ticalos caruia nu merita sa i se gaseasca scuze. |
|
|
|||
|
|||
|
Mai sus am numit scuzele pe care tu i le gasesti lui Iuda dar am uitat s-o mentionez pe cea mai cea(aia propusa in thread) anume: predestinarea, imposibilitatea de a alege in fata unui destin implacabil.
Adevarat a inviat! :) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ai intrat intr-un dialog cu mine fara sa-i intelegi premisa. Insasi ideea de dialog presupune exprimarea unei opinii personale fara a o darama pe a altuia inainte de a fi inteles bine pe ce pozitie se afla. Doamne, miluieste! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| E normal ca o tara sa vanda "Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice"? | hydro314 | Generalitati | 61 | 26.08.2012 09:55:28 |
| Hristos a fost întâmpinat cu răutate și ispite | NECTARIE | Generalitati | 0 | 29.12.2010 14:40:21 |
| Evanghelia lui Iuda | ben_gal | Iudaismul | 7 | 15.04.2010 17:43:32 |
| A fost Iisus Hristos Dumnezeu? | TheBigSmoker | Generalitati | 20 | 03.01.2010 13:42:52 |
|
|