Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2011, 16:25:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Eu am descris in primul rand experienta mea.
Si situatiile prin care am trecut ma conduc la afirmatiile postate aici.

Exemplu trait de mine, acum cativa ani: o d-na profesoara, pensionara, participa la o slujba de sfestanie in casa unei rude.
La urma, preotul a mai ramas de vorba cu cei de fatza. La un moment dat, profesoara zice ca "Biserica (ortodoxa, se subintelege) ar trebui sa schimbe dogmele, pentru ca sunt invechite, depasite".
La care preotul o intreaba daca stie ce este o dogma bisericeasca si care sunt aceste dogme care sunt de schimbat.
Raspuns: Biserica sa nu mai respinga reincarnarea.
Preotul a intrebat-o daca ea crede ca mai este ortodoxa daca crede in reincarnare; la care d-na: sigur ca da, ca doar fac parastase pentru parintii mei, imi fac cruce, mai intru prin cate o biserica, manastire etc. !

Iata la ce se poate reduce pentru unii ortodoxia !

Alta: un domn profesor zice ca "Biserica e dogmatica, de aceea trebuie respinsa".
Si la intrebarea daca stie ce e o dogma bisericeasca si in ce constau aceste dogme, el zice: "dogma Bisericii (pentru el, exista una singura) este: crede si nu cerceta" !
Ce sa-i mai spui unuia ca acesta ?

Ca dogma nr. 1 a Bisericii este: Dumnezeu exista ? Prea putin. El vrea o demonstratie matematica, experimente fizice si chimice care sa demonstreze ca Dumnezeu exista...
Ca alta dogma a Bisericii este ca Dumnezeu e o fiinta unica dar intreita in ipostas ? Va zice ca e o absurditate, fiindca intotdeauna si fara de indoiala 1+1+1 = 3, iar 1 nu e egal cu 3.
Nu conteaza pentru el ca cele ce la oameni sunt cu neputinta (inclusiv la matematicieni si alti savanti), la Dumnezeu sunt cu putinta.
Daca ii mai zici si de dogma Intruparii lui Dumnezeu-Fiul, atunci va spune ca esti in lumea basmelor...

Ignorantza e un pacat; in schimb, cultura nu face rau nimanui... inclusiv cultura religiei pe care si-o afiseaza omul : ortodox.
afisarea neostentativa a credintei este o forma buna de propovaduire.
dar repet: daca tot se tin (eu nu sunt de acord cu ele) orele de religie ar trebui sa-i invete pe copii dragostea, nu ura fata de acei de alte confesiuni.
poate cazul este o exceptie, dar asta inseamna ca nu trebuie discutat?
nu am inteles niciodata indarjirea BOR de a nu face curat in propria gradina.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 18:18:23
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
daca tot se tin (eu nu sunt de acord cu ele) orele de religie ar trebui sa-i invete pe copii dragostea, nu ura fata de acei de alte confesiuni.
Asa este si din pacate nu se va reusi acest lucru decat atunci cand omul va trai iubirea lui Dumnezeu. Pana atunci ce poate impartasi? O dragoste care nu poate sa-i cuprinda pe toti.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 12:08:02
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
afisarea neostentativa a credintei este o forma buna de propovaduire.
dar repet: daca tot se tin (eu nu sunt de acord cu ele) orele de religie ar trebui sa-i invete pe copii dragostea, nu ura fata de acei de alte confesiuni.
poate cazul este o exceptie, dar asta inseamna ca nu trebuie discutat?
nu am inteles niciodata indarjirea BOR de a nu face curat in propria gradina.
In programa de religie din Romania nu este nici un rand macar care sa faca referire la indemnarea elevilor sa urasca pe cei de alte credinte. Cum nu e nici in programa din Grecia.
Numai ca, in virtutea libertatii de exprimare, profesorul isi depaseste mandatul si isi defuleaza propriile neputinte in fata elevilor. Aici e greseala, iar nu in ora de religie propriu-zisa.

Asa cum multi reparatori de televizoare nu sunt buni de reparatori, tot asa multi profesori nu sunt buni de profesori... nu doar de religie, ci de orice alta disciplina. Si , stiind acest adevar, ce sa facem ? Sa nu ne mai trimirem copiii la scoala ?

Daca dvs. puteti sa-i invatati pe copiii dvs. despre fundamentele credintei, precum si dragostea crestina, atunci greselile profesorului de religie nu-i vor afecta. Dar daca nu ?
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 12:17:27
kouklakys kouklakys is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2010
Locație: capitala
Implicit

Corect ...Sa nu mai dam vina pe altii ...
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 09:53:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
In programa de religie din Romania nu este nici un rand macar care sa faca referire la indemnarea elevilor sa urasca pe cei de alte credinte. Cum nu e nici in programa din Grecia.
Numai ca, in virtutea libertatii de exprimare, profesorul isi depaseste mandatul si isi defuleaza propriile neputinte in fata elevilor. Aici e greseala, iar nu in ora de religie propriu-zisa.

Asa cum multi reparatori de televizoare nu sunt buni de reparatori, tot asa multi profesori nu sunt buni de profesori... nu doar de religie, ci de orice alta disciplina. Si , stiind acest adevar, ce sa facem ? Sa nu ne mai trimirem copiii la scoala ?

Daca dvs. puteti sa-i invatati pe copiii dvs. despre fundamentele credintei, precum si dragostea crestina, atunci greselile profesorului de religie nu-i vor afecta. Dar daca nu ?
Nu ii fa afecta nici cand profesorul de religie ii va spune ca este "posedat de Diavol"?, asa cum s-a intamplat la Pascani.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 14:46:10
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Nu ii fa afecta nici cand profesorul de religie ii va spune ca este "posedat de Diavol"?, asa cum s-a intamplat la Pascani.
Dar parintii acelui copil sunt chiar in ultimul hal de tembeli de i-au permis unui dobitoc, chipurile profesor sa le faca copilul posedat?
Incredibil la ce nivel de indobitocire fanatica s-a ajuns!
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 12:08:25
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dar parintii acelui copil sunt chiar in ultimul hal de tembeli de i-au permis unui dobitoc, chipurile profesor sa le faca copilul posedat?
Incredibil la ce nivel de indobitocire fanatica s-a ajuns!
Cand e vorba de greselile unui profesor de religie multi se ridica impotriva ,dar la alte materii nimeni nu sare ,chiar daca unii copii mai primesc si cate o palma.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 15:51:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Cand e vorba de greselile unui profesor de religie multi se ridica impotriva ,dar la alte materii nimeni nu sare ,chiar daca unii copii mai primesc si cate o palma.
Cum sa nu sari Anita, INDIFERENT E MATERIA PREDATA, orice profesor poate sa o ia razna cu religiozitatea si fanatismul, iar asa ceva este de neconceput si imediat trebuie sesizate autoritatile de drept si Inspectoratul ministerului Invatamintului pentru a "urechia" zdravan acel individ. Putregaiul lui interior si mizeria psihica sa si-o verse acasa cu familia nu pe copiii nostrii.
Ei merg la scoala ca sa invete cit fac 1+1 nu aberatii.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 16:28:24
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cum sa nu sari Anita, INDIFERENT E MATERIA PREDATA, orice profesor poate sa o ia razna cu religiozitatea si fanatismul, iar asa ceva este de neconceput si imediat trebuie sesizate autoritatile de drept si Inspectoratul ministerului Invatamintului pentru a "urechia" zdravan acel individ. Putregaiul lui interior si mizeria psihica sa si-o verse acasa cu familia nu pe copiii nostrii.
Ei merg la scoala ca sa invete cit fac 1+1 nu aberatii.
Lasa ca or sa invete toleranta fata de perversiunile sexuale si educatie sexuala din cele mai mici clase.
Unde vor ajunge acesti copii ,ma intreb?
Cred ca vor fi marcati profund de aceasta educatie sexuala precoce.
Copilaria nu va mai fi copilarie.
Chiar daca un preot a gresit si sa spunem ca a vorbit cu fanatism ,nu cred ca asta va influenta comportamentul copilului in aceeasi masura cu lectiile de educatie sexuala precoce. Vom vedea mame la 11,12 ani pe bancile scolilor .
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 21:05:13
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Citat:
Pe cei posedati de diavol nu ii va afecta...

Mergeti si incercati sa tineti o ora de orice la o clasa de a 8-a dintr-o scoala generala si veti pati mai rau decat profesorul acela.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
Despre discriminare lrina Georgeta Generalitati 19 27.03.2011 14:11:11
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 12:07:08
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42