![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta i se poate atribui in mod direct si ceea ce a derivat de aici, asasinate individuale nu cred ca au fost executate in baza ordinului sau direct, oricum nu despre asta e vorba, ci ca definitia razboiului n-are ce cauta in toata ecuatia asta. Au fost o serie de asasinate politice la care s-a raspuns cu asasinat, deci cei persecutati pana la urma nu s-au dovedit mai buni decat cei care i-au persecutat. In baza legii talionului, ceea ce au facut legionarii poate avea justificare, in baza Evangheliei de care faceau legionarii atata caz, categoric nu. De altfel singurul lucru care au reusit sa-l obtina legionarii prin acele acte de violenta, pe langa o memorie patata, a fost si mai multa violenta, care a dus la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu si prin asta - practic sfarsitul accelerat al ML. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 26.02.2011 at 09:52:25. Motiv: stilistică |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am afirmat si cred ca nu o singura data ca nici Z.C. si nici (cred) conducerea legionara de atunci n-au fost direct responsabili pentru cele doua asasinate. Nu le-au planuit, nu le-au ordonat, a fost initiative particulare. Problema lui Z.C. si a restului ML este ca si-au insusit moral aceste crime, glorifincandu-i pe criminali, ridicandu-le ode si privindu-i ca martiri. Daca imi aduc bine aminte, chiar au fost decorati de catre Capitan. Asta le-a dat apa la moara dusmanilor lor politici, pe de o parte un temei pentru arestarea Capitanului si pe de alta parte i-au motivat la represalii si mai dure, culminand cu asasinarea lui impreuna cu Nicadorii si Decemvirii. Citat:
ML a intrat atunci in sfera de influenta a unor forte si au intreprins actiune pe care chiar si unii dintre ei le-au contestat ca fiind in spiritul initial al ML. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| "Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 07:31:20 |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 17:12:08 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
|
|