![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Intram in Postul Mare , unde mai mult ca oricand RUGACIUNEA devine o NECESITATE , nu o obligatie , nu o formalitate , caci ea nu-i povara , ea e insasi este VORBIREA noastra cu Dumnezeu . Indiferent pe care treapta ne situam in rugaciune , prin ea omul castiga har si o intelepciune duhovniceasca nemarginita , fiindca se uneste cu Cel nemarginit , cu Dumnezeu . Post binecuvantat !+
|
||||
|
||||
|
Rugaciunea nu este numai o intalnire intima cu Dumnezeu , ci este , totodata , o convorbire , un dialog cu Dumnezeu . In rugaciune este mai important ce cere Dumnezeu de la noi deacat ceea ce cerem noi de la Dumnezeu . Daca la rugaciune nu auzim glasul lui Dumnezeu , ci se aude numai glasul nostru , rugaciunea noastra nu se mai poate numi dialog cu Dumnezeu , e doar monolog cu noi insine . Rugaciune bine placuta Lui , este si rugaciunea facuta cu proprile cuvinte , caci rugaciunea facuta numai din carti risca sa devina o rugaciune mecanica , neatenta , fara suflet , din obisnuinta , ori nu asta vrem , cea ce nu inseamna ca rugaciunea rostita , citita din carti trebuie neglijata .Totul sa fie facut cu discernamant , si mai ales cu dragoste si sinceritate !
|
||||
|
||||
|
Un cuvant de intelepciune , al parintelui Arsenie Papacioc , greu incercat in aceste zile . . . :http://www.crestinortodox.ro/intervi...une-70496.html
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doamne ajuta! Last edited by ioan cezar; 23.03.2011 at 02:18:23. Motiv: Ah, abia acum vad ca ai detaliat in prima postare din thread, scuze... Totusi, daca intre timp ai mai primit ceva... |
|
|
||||
|
||||
|
Am scris eu ceva la inceputul thread-ului , dar accentuez si aici cateva aspecte , nu pe toate ca mi-ar trebui pagini intregi ! Gura-mintea-inima , acestea sunt cele care participa la rugaciune ! Atata timp cat ele sunt separate , lasate in voia lor , vorbim doar de un monolog , sau de rugaciunea facuta din "obligatie-frica. . . ", si ai vazut cata povara e uneori in indeplinirea orelor de rugaciune , caci mintea e imprastiata spre grijile lumesti , iar inima saraca se zbate in durerile pricinuite de cele ce sunt transmise de minte , caci nu putem separa madularele noastre oricat ne-am stradui noi . Ele lucreaza impreuna , iar cand unul din madulare sufera , toate celelalte sunt afectate . Cum am mai spus , rugaciunea gurii este cea mai de jos treapta a rugaciunii , la care ne oprim foarte multi dintre noi , avand doar impresia ca am inaintat , dar nu , nu-i adevarat . De ce ? Simplu , un sporit in rugaciune , in vecii vecilor nu va mai fi afectat de necazurile lumesti , nu se va mai mania , nu va mai fi mandru , nu se va mai supara pe cel de langa el , etc , deci va fi cu adevarat smerit ! Cati am ajuns in stadiul asta ? Din pacate avem mult de munca , iar mare inselare e in a cauta formule magice , retete ,tehnici , sau mai stiu eu ce , pentru ca rugaciunea te lipeste de Dumnezeu si te face un duh cu El , dar asta nu se face batand din palme , si in nici un caz bazandu-ne doar pe fortele proprii , ci repetand obsedant : " Doamne invata-ma sa ma rog Tie! ". Atata timp cat sufletul nu participa efectiv la rugaciune , munca si nevointa noastra este in zadar , adica suntem in monolog . Sa nu uirti , frate draga ca sufletul nostru are doua parti : mintea si inima , si pe acestea trebuie sa le cucerim prin rugaciune , sa le punem efectiv la lucru . A noastra sa fie vointa , caci restul le dobandim cu darul lui Dumnezeu !
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Larisa , colaboratoare a acestui site , semneaza un artcol ce merita citit :http://www.crestinortodox.ro/diverse...or-124161.html
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
| puterea rugaciunii | mihaisepo | Rugaciuni | 5 | 24.02.2011 15:11:06 |
| Puterea rugaciunii | Rodica50 | Generalitati | 20 | 02.02.2011 11:19:37 |
| o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|
|