Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_
Eu ma gandesc ca si daca ramai in lume si iti formezi o familie poti sluji...nu precum un calugar,dar totusi; ingrijesti de copii,ai grija sa manance toti membrii,iti porti rudele pe la doctor, consolezi pe cei indurerati...
Dar daca doresti sa traiesti singur,nu-i mai bine sa-L urmezi pe Hristos in pustie?Sa-ti iei in spate crucea si sa te lepezi "radical"de lume?
|
Corect, corect, dar până la urmă, nu-i vorba de o alegere individuală? De să fim atât de drastici și să trasăm doar două moduri de a fi: căsătorit sau monah? Fiecare după cum consideră că e mai bine, nu-i așa? Poate că unul dintre ei nu s-a făcut monah nici nu s-a căsătorit dat fiind faptul că are un frate cu handicap (la 30 de ani ca unul de 7) de care trebuie să aibă grijă? Ce spui?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
|