Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 13:55:00
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ei, cind ai parte de asemenea bucurii nu mai poti decit exclama :

,,rara avis ! "

Desi, eu nu inteleg zabovirea aceasta cu mine fiindca :

,,Aquila non capit muscas "

NB: atentie la coerenta si inteligibilitatea mesajelor pt. ca altminteri nu sunt decit cuvinte legate intre ele prin semne de punctuatie .Nepasindu-ti a avea sau nu dreptate in ceea ce spui inseamna ca noi aici discutam despre rachita iar mata completezi despre cistita . Ignoranta si indiferenta este o proasta nota pt. caracter si atitudine . Si daca nu-ti pasa ce este cu spusele tale , ca ai sau nu dreptate, atunci ce scop poti avea in discutie ...mai ales ca il denumesti a fi ,,constructiv" ? Pai sa construim , da' ce, in acest caz ? Cauza ratacirii este exact aceasta atitudine indiferenta la ce spui , indiferent ca ai sau nu dreptate , tu frate ai rostul de a nu fi ostoit , adica doar de a spune !!! Buna treaba ! Pai atunci spune, spune ce voiesti indiferent daca ai sau nu dreptate !
Sunt frumoase cauzele marete numai ca nu prea sti ce si cum sa faci cu ele !(dorinta asta neostoita de a zidi, construi !)
Dar in orice caz , iti multumesc ca te ,,implici " . Cu sau fara directie, cu sau fara rezultat dar ... implica-te !
Vai mie, ca in ignoranta mea am crezut ca ma pot strecura neobservat intr-o lume de inalt rang intelectual... Iar m-ai prins! Ce sa ma fac eu, daca nu am studiat medicina apostolica in limba latina? M-as apuca de-acum dar imi trebuie un mentor, iar tu esti un om foarte ocupat...
Citat:
Si o prima intrebare : de ce ai simtit nevoia sa faci pe avocatul domnisoarei si sa te bagi in discutia noastra ?
Ti-as raspunde ca m-am bagat in discutie ca sa se mire prostii, dar de fapt iti raspundeam mesajului tau anterior unde erai grozav de documentat in privinta demnitatii... Deasemenea si a smereniei si a cultivarii duhului umilit... Ia si te bucura, exemplu de smerenie si umilinta:

Citat:
Spune-mi te rog in care carte ai citi sau la ce personalitate bisericeasca ai auzit ca in cultura ortodoxa, in invataturile ortodoxe exista notiunea de ,, DEMNITATE" , cultivata si ingrijita asa cum incerci dumneata sa o pretinzi userilor. Daca nu ai stiut pina acum DEMNITATEA= MINDRIE ! Ortodoxul isi cultiva smerenia, duhul umilit si inima infrinta si nici decum demnitatea , nu asa ne invata David in al sau psalm 50, in psalmul de pocainta , de umilinta ?
Ia sa mai studiati si sa vedeti cum stau lucrurile . Si mai ales sa ai grija ce vorbesti deoarece nu toate buruienile si ragaliile lumii laice pe care omul umanist si eliberat de povara retrograda a religiei le cultiva sunt si apreciate si demne de luat in seama de catre D.zeu si sfintii sai ! Sa mai reflectezi , da ?
Bine ar fi sa alegem clar cu cine suntem : cu Hristos sau murim dupa valorile lumii ! Sau vi se pare ca Hristos nu are valoare sau ca o are prea putina si atunci trebuie sa ne ghidam dupa cele lumesti ? Si ne-am lungi prea mult daca v-as aminti ca Hristos spune , si spune si in ce conditii, apostolilor sai ca nu sunt din lume ............s.a.m.d. Ia sa mai lecturati, va rog eu deosebit !
In mesajul unde "m-am bagat", ti-am pus la dispozitie 5 minute cu o personalitate bisericeasca ce vorbea despre demnitatea crestinului ortodox. Si eu sunt fixist, dar cand vad pe altul mai mare ca mine ma cutremur. Daca esti destept, bravo tie, dar esti pentru tine, nu trebuie sa-ti scrii pe frunte lucrul asta. Trebuie sa avem si noi, prostii, un loc sub soare!...
Ca ne mai bagam in seama, ar trebui sa faci dovada intelegerii a ceea ce citesti, si sa fii mai ingaduitor, ca altfel te confunzi cu noi, crede-ma.
Citat:
Ia te rog frumos sa imi ti si o lectie despre politete (mie si nu tie, ca eu duc lipsa de asta !) indiferent ,,daca ai dreptate sau nu " !
Pentru tine ( asa cum cu ironie sustii ) politetea este o notiune abstracta, fiindca bunul simt nu te caracterizeaza. Tu ai o mare "jena" in partea dorsala astfel incat ai tendinta sa te stergi "undeva" cu politetea altora ... Nu te astepta la ceva ce tu nu oferi niciodata!...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare