Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 11:12:33
mamaluiEdita's Avatar
mamaluiEdita mamaluiEdita is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Smile

da...asa este....!

Si pe langa faptul ca era impacata cu soarta ei....stia cu siguranta ca El o are in paza!
Ceea ce o face sa straluceasca mai mult de cat orice lucru vremelnic.
Daca mi-ar fi multumit mie,cred ca as fi uitat episodul in urmatorul sfert de ora.
Ori eu si acum o vad ridicandu-si privirea catre Cer!
Da-i în scris porunca mortii Sa-mi ia calul, nu parintii.
Doamne, daca-mi esti prieten, N-asculta de toti zurliii,
Da-i în scris porunca mortii Sa-mi ia calul, nu copiii.
Doamne, daca-mi esti prieten, Cum spun toti in gura mare,
Moaie-ti tocul în cerneala Si-nainte de culcare
Da-i în scris porunca mortii, Când si-o ascuti pumnalul,
Sa-l înfiga-n mine, Doamne, Si sa lase-n viata calul!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 12:11:37
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cand vorbim de ajutorul pe care trebuie sa-l dam saracilor, este de retinut si acest aspect din viata Sfantului Ioan cel Milostiv, praznuit pe 12 noiembrie:

"Potrivit traditiei, mergand Sfantul sa cerceteze pe bolnavi, l-a intampinat un strain si i-a cerut milostenie. El a poruncit slugii sale sa-i dea sase arginti. Strainul si-a schimbat hainele si l-a intampinat din nou pe Sfantul Ioan zicand: "Miluieste-ma, stapane, ca sunt robit". El a poruncit din nou slugii sale sa-i dea sase arginti. Desi sluga i-a atras atentia ca saracul s-a deghizat ca sa mai ceara, patriarhul nu a spus nimic. S-a comportat ca si cand nu a auzit cele spuse de sluga sa. Strainul dupa ce a luat a doua oara milostenie, s-a deghizat si l-a intampinat din nou pe patriarh cerand ajutorul. Din nou sluja ii atrage atentia ca este aceeasi persoana, insa, patriarhul a raspuns: "Da-i lui doi arginti, ca nu cumva sa fie Hristosul meu, Care ma ispiteste pe mine!"
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 13:14:04
addavv addavv is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit "Mila de saraci ai? Sa nu-i judeci, tata!" (Parintele Paisie Olaru)

Parintele Paisie Olaru spunea asa:

"Milă de săraci ai? SA NU-I JUDECI, tată!

De-i poți ajuta, ajută-i! Și chiar dacă nu le dai un ban, ai milă de ei!

Iar dacă ai, dă! Fă milostenie cu lucrul sau cu cuvântul! Fă tot ce poți!

Nu-i da prea mult ca să nu-ți pară rău!

Dar să nu-i judeci niciodată!

Și dacă dai, să fugi cât poți de mândrie! Să zici în gândul tău: "Parcă eu, dacă le dau, ce, le dau de milă? Le dau ca să scap de ei! Ei, parcă cine știe ce am făcut! Au fost sfinți care-și dădeau și hainele de pe ei. Eu ce mare lucru am făcut ?!"

Deci chiar daca nu le dam nimic, sa nu-i judecam!
Mai bine sa spunem o mica rugaciune in gand atunci cand ii vedem.

Sa ne fie mila de ei ca au ajuns intr-o astfel de situatie si ca poate mint ca sa obtina un ban.
Dar indiferent daca spun minciuni sau nu, sigur nu sunt in situatia aceea de placere si au niste probleme serioase.
Sa nu-i judecam ca sunt lenesi si nu vor sa munceasca, nu stim ce se intampla in viata lor.

Ma gandesc uneori ce m-as face eu daca intr-o zi as pierde tot ce am si as fi nevoita sa stau pe strazi. :|
Si gandind asa parca imi piere cheful sa-i mai judec pe cei care cersesc ...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Nestoriana sau "Asiriana a Rasaritului": o biserica a martirilor! Theodor_de_Mopsuestia Alte Religii 73 03.04.2012 19:34:08
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27