![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la adevarul propus de de dumneavoastra nu ma ingrijorez deloc: Dumnezeu mi-a aratat de mai multe ori ca nu gresesc urmind credinta mea, atit mie personal cit si prin sfintii nostri. Deci am incredere ca credinta mea e mintuitoare. De-as fi eu vrednica sa fiu o buna catolica! PS scuze pentru divagatie, sintem cam off topic! Last edited by nutucutu; 03.02.2011 at 17:30:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nici nu ma straduiesc pentru asta pentru ca nu se poate. Dar pot spune adevarul. Nu avem cum face, daca un catolic afirma lucruri din catolicism contrare dreptei credinte ortodocsii trebuie sa scrie si ei, epntru ca altfel s-ar intelege ca e adevarat ceea ce sustin catolicii.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca a ramas mai putin de o zi. Am sa urmaresc cu intres transmisiunile de maine.
|
|
||||
|
||||
![]()
Din câte am înțeles, TVR2 va transmite în direct, începând cu ora 10.30
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce inseamna ca ori esti la Liturghie, ori te uiti la TV, acasica, frumusel!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deși nu ar trebui să răspund acestor judecăți prezumpțioase, am să o fac, totuși. Așadar: -obligația duminicală la romano-catolici se poate face de sâmbătă după amiaza până luni dimineața. În fiecare zi și în fiecare parohie au loc mai multe Misse, fiecare preot slujind zilnic, iar în zile feriale (duminici și sărbători de poruncă de peste an) putând sluji de două ori pe zi. Așadar, pentru romano-catolici este foarte simplu să își facă obligația duminicală și să vadă și slujba de beatificare de la Vatican. -greco-catolicii urmează un canon răsăritean, rămas neabrogat, potrivit căruia, într-o biserică, se poate sluji o singură dată într-o zi. -greco-catolicii își pot face obligația duminicală mergând la slujbe romano-catolice, în virtutea unității Bisericii și intercomuniunii. -ca regulă generală, beatificările se fac în cadrul Sf Liturghii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care este valoarea acestui canon totusi din moment ce "biserica-sora" ca sa-i zicem asa, romano-catolica nu-l ia in serios? Sau acolo a fost abrogat, de cine sti cand? Nu e ciudat ca ceea ce la tine este regula la fratele tau sa fie regula exact..opusul? Poate e un detaliu minor ai sa-mi zici, dar totusi mi se pare ca un scartzait pe fondul simfoniei fratesti.. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ioan Paul Al II-lea | nsd | Biserica Romano-Catolica | 3 | 08.09.2015 20:01:17 |
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul | cristiboss56 | Umanitare | 5 | 28.04.2010 21:45:03 |
Paul washer - sermon jam | cristian24 | Pocainta | 0 | 14.11.2009 11:39:14 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
|