Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 16:35:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul

Si, trebuie sa fiti de acord ca eu va ajut spunandu-va adevarul (cel putin din punctul asta de vedere). Daca presupunand prin absurd (din punctul dvs. de vedere) adevarul e chiar acesta pe care il spun ortodocsii si sfintii ati fi preferat sa nu il aflati si sa nu aveti posibilitatea mantuirii?
Nu aveti cum sa ma ajutati si nici sa aveti succes, in cazul meu, dintr-un motiv simplu: dumneavoastra vreti sa darimati tot sistemul meu de valori spunindu-mi simplu: e gresit. Argumentele aduse sint surse ortodoxe, dar eu nu le-am studiat. Si atunci trebuie sa va cred pe dumneavoastra sau pe cei pe care mi-am intemeiat sistemul de valori. Iar eu cred un lucru simplu: toate generatiile de oameni care s-au sacrificat pentru mine (si ma refer la preotii de toate natiunile care s-au perindat prin satul meu, incepind cu acum 400 ani, italieni, polonezi, nemti, maghiari etc, care si-au donat averile ca noi sa avem biserica si sint ingropati in pamint strain), nu ar fi putut face acest lucru decit slujindu-L pe DUmnezeu. Iar Dumnezeu le-ar fi pus piedici daca ar fi urmat un drum gresit. Nu poate nimeni sa faca aceste lucruri daca nu Il slujejste pe Dumnezeu, pentru ca numai astfel jugul e placut si povara usoara. Deci eu trebuie sa aleg intre jertfa atitor oameni si citatele dumneavoastra pe care nu le-am studiat, dar despre care imi spuneti ca sint corecte! Evident ca aleg exemplul acelora despre care v-am vorbit.

Referitor la adevarul propus de de dumneavoastra nu ma ingrijorez deloc: Dumnezeu mi-a aratat de mai multe ori ca nu gresesc urmind credinta mea, atit mie personal cit si prin sfintii nostri. Deci am incredere ca credinta mea e mintuitoare. De-as fi eu vrednica sa fiu o buna catolica!

PS scuze pentru divagatie, sintem cam off topic!

Last edited by nutucutu; 03.02.2011 at 17:30:46.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2011, 18:14:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu aveti cum sa ma ajutati si nici sa aveti succes
Eu nici nu ma straduiesc pentru asta pentru ca nu se poate. Dar pot spune adevarul. Nu avem cum face, daca un catolic afirma lucruri din catolicism contrare dreptei credinte ortodocsii trebuie sa scrie si ei, epntru ca altfel s-ar intelege ca e adevarat ceea ce sustin catolicii.
Citat:
Iar Dumnezeu le-ar fi pus piedici daca ar fi urmat un drum gresit.
Nu cred ca ne putem ghida pe asta. Si chinezii au facut multe in ultimul timp si majortiatea se declara atei.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 22:14:15
cristinadaciana
Guest

Implicit

Se pare ca a ramas mai putin de o zi. Am sa urmaresc cu intres transmisiunile de maine.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 22:40:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Se pare ca a ramas mai putin de o zi. Am sa urmaresc cu intres transmisiunile de maine.
Din câte am înțeles, TVR2 va transmite în direct, începând cu ora 10.30

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 23:31:05
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Ceea ce inseamna ca ori esti la Liturghie, ori te uiti la TV, acasica, frumusel! Pentru ortodocsi Sf. Liturghie are loc dimineata; stiu ca la romano- catolici sunt mai multe Liturghii in decursul zilei, cum este insa pentru greco- catolici? Vor merge ei oare la biserica maine dimineata, sau se vor uita pe TVR2?
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 23:42:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Ceea ce inseamna ca ori esti la Liturghie, ori te uiti la TV, acasica, frumusel! Pentru ortodocsi Sf. Liturghie are loc dimineata; stiu ca la romano- catolici sunt mai multe Liturghii in decursul zilei, cum este insa pentru greco- catolici? Vor merge ei oare la biserica maine dimineata, sau se vor uita pe TVR2?
De ce oare întrezăresc niște răutate în rândurile dv ?
Deși nu ar trebui să răspund acestor judecăți prezumpțioase, am să o fac, totuși. Așadar:
-obligația duminicală la romano-catolici se poate face de sâmbătă după amiaza până luni dimineața. În fiecare zi și în fiecare parohie au loc mai multe Misse, fiecare preot slujind zilnic, iar în zile feriale (duminici și sărbători de poruncă de peste an) putând sluji de două ori pe zi. Așadar, pentru romano-catolici este foarte simplu să își facă obligația duminicală și să vadă și slujba de beatificare de la Vatican.
-greco-catolicii urmează un canon răsăritean, rămas neabrogat, potrivit căruia, într-o biserică, se poate sluji o singură dată într-o zi.
-greco-catolicii își pot face obligația duminicală mergând la slujbe romano-catolice, în virtutea unității Bisericii și intercomuniunii.
-ca regulă generală, beatificările se fac în cadrul Sf Liturghii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 01.05.2011, 01:21:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
-greco-catolicii urmează un canon răsăritean, rămas neabrogat, potrivit căruia, într-o biserică, se poate sluji o singură dată într-o zi.
Hm, aceste randuri mi-au trezit curiozitatea, cine ar putea sa abroge acest canon in cazul greco-catolicilor?

Care este valoarea acestui canon totusi din moment ce "biserica-sora" ca sa-i zicem asa, romano-catolica nu-l ia in serios?

Sau acolo a fost abrogat, de cine sti cand?

Nu e ciudat ca ceea ce la tine este regula la fratele tau sa fie regula exact..opusul?

Poate e un detaliu minor ai sa-mi zici, dar totusi mi se pare ca un scartzait pe fondul simfoniei fratesti..
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ioan Paul Al II-lea nsd Biserica Romano-Catolica 3 08.09.2015 20:01:17
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul cristiboss56 Umanitare 5 28.04.2010 21:45:03
Paul washer - sermon jam cristian24 Pocainta 0 14.11.2009 11:39:14
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 5 22.06.2008 16:16:04