![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
| Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata? | |||
| Da |
|
15 | 35,71% |
| Nu |
|
22 | 52,38% |
| Nu stiu |
|
5 | 11,90% |
| Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Psalmul 117 a fost compus fie în legătură cu celebrarea Sărbătorii Corturilor pe timpul lui Neemia (vezi Neemia 8,14-18) și deci aplică expresia "aceasta este ziua" la evenimentul acela, fie în legătură cu o zi oarecare de bucurie pe care psalmistul urma să o celebreze. În niciun caz nu se face vreo referire la o prezumtivă sărbătoare săptămânală, care culmea să mai fie și diferită de ziua sâmbetei!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"17. El însă, privind la ei, a zis: Ce înseamnă, deci, scriptura aceasta: "Piatra pe care n-au luat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului"? 18. Oricine va cădea pe această piatră va fi sfărâmat, iar pe cine va cădea ea îl va zdrobi. 19. Iar cărturarii și arhiereii căutau să pună mâna pe El, în ceasul acela, dar s-au temut de popor. Căci ei au înțeles că Iisus spusese pilda aceasta pentru ei. " Luca 20,17-19; Marcu 12,10-12; Matei 21,42-46 Asa cum am spus in postarea anterioara, Hristos este "piatra" cea din capul unghiului si Duminica este ziua de intalnire cu Hristos la Sfanta Liturghie si de unire reala (nu simbolica) cu EL in Taina Sfintei Euharistii, iar ziditorii sunt carturarii si fariseii. Sfintii Apostoli serbau Dumnica, caci in aceasta zi sarvarseau Sfanta Liturhie. "În ziua întâi a saptamânii (Duminica) adunându-ne noi sa frângem pâinea, " Faptele Apostolilor 20,7 in concluzie: "rataciti nestiind scripturile" ... macar de ati avea decenta sa recunosteti ca suntei adventist (si serbati sambata, contrar invataturii Sfintei Scripturi si a Sfintei Biserici Ortodoxe). |
|
|
|||
|
|||
|
Am spus eu că nu este?
Citat:
În concluzie dacă tot vă lăudați cu nerătăcirea, aduceți măcar un singur verset noutestamentar care să vorbească de păzirea duminicii ori măcar despre "liturghii". Am recunoscut de nenumărate ori că sunt adventist, care e problema? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
frangerea painii este Taina Sfintei Euharistii, impartasirea cu adevarat trupul si sangele Domnului Iisus Hristos. bineinteles ca veti rastalmaci orice invatatura dreapta (ortodoxa)... vai de cei ce interpreteaza Sfanta Scriptura dupa dupa bunul lor plac si nu in Duhul Sfant intru Adevar! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Din context și din comentariile făcute de precursori. De exemplu, versetul 24 (cel de la care a pronit disputa) a fost comentat de-a lungul veacurilor de Athanasius, Adam Clarke, Albert Barnes (susținători ai tezei duminicale); precum și de Augustin, Luther, Calvin și mulți traducători moderni (cei care resping ideea referirii la închinarea duminicală în acest verset).
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Chiar dvs. ati spus ca va practicati credinta , citez: Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
D-le, eu nu am pretins nimic si nu am venit cu nici o asertiune legata de duminica. Unde vedeti aceasta in intrebarile mele ? Cu ce plasmuire am venit eu ?? Nu cumva ma identificati cu alt user ?? Eu doar voiam sa lamuresc aspecte legate de Biblie. Si daca e vorba de plasmuiri... nu cred ca eu sunt cel care renunta brutal la proprii martori ai afirmatiilor facute pe topic. Dvs. mai intai veniti cu o lista de nume ca sa va argumentati un raspuns, apoi spuneti ca acea lista nu are nici o relevanta. Eu ce sa inteleg ? ca ce era valabil acum 3 ore nu mai e valabil la ora asta ? Ca pana la ora 12 era relevant Luther pt. dvs, iar la ora 16 nu mai este ? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Iudeii si legea veche | lore86 | Iudaismul | 5 | 19.05.2016 18:33:43 |
| Icoana foarte veche. | heyladies | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 5 | 16.10.2010 23:35:02 |
| icoana veche | catalinabalhui | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 15.06.2009 09:57:02 |
| O rugaciune foarte veche | ARHANGHELUL | Rugaciuni | 17 | 07.01.2007 18:28:33 |
| Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 16:59:58 |
|
|