![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
El asa prost cum era a lasat enorm de mult in urma lui, asa in "dualitatea si minciuna" :)) care era si a lasat si in plan material(industrie si agricultura, orase, infeastructura) si in plan social(zeci de milioane de oameni scosi din mizerie) si spiritual( cei mai de seama duhovnici, paradoxal, nu? chiar si cu citeva biserici darimate sau mutate). Artistii au cunoscut perioada cea mai de virf a creativitatii lor....priveste "roadele" lor acum...tite si funduri care ni se vira pe git la fiecare colt de strada. Deasemenea vad ca tu nu te-ai inghesuit sa ramii in tara ca sa gusti din "fructele" actualei societati si faci probabil comparatie cu Bruxelles-ul. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
ci la cei a caror fapta proprie, este considerata "roada" buna. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Îmi zicea un moș: cât au construit comuniștii, nu-s ăștia în stare să zugrăvească! Se referea, evident, la întreținere sau, cum ne place azi, mentenanța (hai, sictir) acestor bunuri. Sunt convins că fiecărui om de bun simț i se pare anormală situația de astăzi. Și mă număr printre ei. Andrei, ai dreptate, într-adevăr, încă mă bucur citind cărți de atunci, vizionând filme de atunci... Cine ar putea să-mi ofere un film post-89 mai bun ca "Reconstituirea", de pildă? Sau "Pas în doi"? Ce-ar fi să povestească oamenii de cultură de atunci care-și câștigau dreptul de a sta la o bere pe bani proprii și nu cerșind la masa îmbogățiților de astăzi? Ehei, dar, am mai spus în seara asta, istoria de după 1946 încă nu s-a scris!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|
||||
|
||||
|
ma uit la hunedoara,orasul meu natal(din care atrebuit sa plec in timisoara).a ajuns o ruina.a fost o putere industrila si economica inainte de 89 si acum este o ruina unde cainii sunt stapanii.si pe langa hunedoara mai este inca 70% din acesta tara in aceiasi situatie(calan,resita,botosani,vaslui,valea jiului).nu mai vorbesc de starea morala a natiunii,care sa deteriorat incredibil de mult in ULTIMII 20 de ani.da,erau acei oameni cu scoala profesionala terminata,poate doar cu VIII clase,dar isi vedeau de treaba si munceau......si eu am facut profesionala,dar asta nu insemna ca esti prost....acum un student cu facultatea terminata este mai incult si prost crescut decat un tanar cu profesionala.se facea carte.se facea scoala.nu se glumea.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
@crestinOrtodoxa: Fara suparare,nu prea ai inteles mare lucru din ce am scris si refuzi sa-mi raspunzi la obiect la tot ceea ce am intrebat si/sau afirmat! Am inteles ca tu esti ok,muncesti online stand pe scaun,bravo tie. Am facut si eu asta,macar mi-am castigat bani sa-mi inscriu masina... De ce de tigani te feresti sa zici mai mult? Ma faci sa zambesc... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Parintii mei, intelectuali, au plecat de 'drasul' politicii lui Ceausescu. Sa intrebi oameni ca ei ce cultura se putea face in vremea aia in Romania. Ma faci sa rad, ce infrastructura? Ce orase industrializate si cultura, etc? Tu nu stii cum traiau intelectualii in vremurile alea, si ce realizari aveau voie sa faca? Cele pe care le-au facut, le-au facut in ciuda comunismului si ceausimului, nu datorita lor. Iar orasele nu Ceausescu le-a industrializat, sa fim seriosi. Lea imputit si decivilizat. Rezultatele de care zici - pe care ce e drept nu le pot urmari de aproape - sunt urmarea zbaterilor de a iesi din mizeria comunista. Sunt si in alte tari care au trecut pe acolo, cu sau fara vreun Ceausescu. Capitalismul a fost exportat in forma salbatica, cu toate dezavantajele lui. Faptul ca aici pe forum si in BOR exista atatia oameni care vor sa li se dicteze tot ce au de facut si numesc asta credinta ortodoxa, tot de la comunism si Ceausescu ni se trage..
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 11:35:56 |
| Nicolae Ceausescu si Muntele Athos | Marius22 | Generalitati | 16 | 22.02.2014 16:03:38 |
| L-au deshumat pe Ceausescu | sergiu | Generalitati | 37 | 27.07.2010 20:01:13 |
| 15 IANUARIE.Se naste o stea | iulyaan | Generalitati | 50 | 15.01.2009 09:08:54 |
|
|