Catalin2:multumesc,interesant.Sa-i spui asta si unuia din tribul zulu care nu a auzit de crestinism in viata lui.Sa-i vezi reactia.O sa-ti spuna ca el s-a nascut la fel ca stramosii lui si ca respecta traditia lor si ca daca ar fi fost altfel s-ar fi nascut in alta parte.Sa-i explici de ce s-a nascut negru,de ce in Africa,de ce zulu si de ce nu a auzit de crestinism pina la acel moment.Am vazut asemenea caz live,chiar in Africa.Succes.
Delia:nu exista mai multe cai? Atunci asta este, o sa va mantuiti doar voi,eventual si catolicii (desi aici incepe un conflict dogmatic din alte privinte).Protestantii,musulmanii,budhistii si restul care nu s-au nascut ortodocsi/catolici(ca dor nu hotaram noi unde ne nastem si de ce) suntem deja terminati in cazul in care nu optam (in timpul vietii,deci este contracronometru)pentru varianta salvatoare.Asta in cazul in care unii aud de ea.Daca nu aud,ghinionul lor.S-au nascut unde nu trebuie.In comparatie cu asta predestinarea este chiar o optiune fericita.
Va multumesc,ma simt incurajat.Inca nu stiu care biserica detine adevarul si de ce ar trebui sa fiu catolic si nu ortodox,sau viceversa vorba lu Birlic,dar intrucat nu inteleg,printre altele,in mod ad literam un pasaj din Scriptura,s-ar putea sa ma duc in Iad.Dar daca ma duc la ortodocsi si Sfintele Taine nu au aceiasi validitate ca si la catolici? Pai daca doar catolicii sunt adevarata,unica si universala biserica atunci de Sfinte Taine doar la ei putem vorbi.Acelasi rationament si in cazul ortodox.Dar daca sunt valabile si la unii si la altii? Pai atunci este simplu,ma duc la care sunt mai apropiati din moment ce ambii detin adevarul.Dar il detin doar ei in cazul acesta?
Auziti,daca noi astia ereticii,nu detinem nimic,nu avem nici o sansa fara sa facem cum spuneti voi dar voi,catolicii si ortodocsii,sustineti ca doar unii dintre voi pot avea dreptate (geme forumul asta de polemici pe tema asta)
noi...cu cine votam pana va hotariti voi?Sau alegem dupa cum credem noi?Sau ne lasam in mana Domnului?
Lasati dragi crestini,trebuie sa mai fie unii si combustibil ca sa mearga talpa Iadului.Precizare:faptul ca eu,sau altii ca mine,vor arde-n iad(conform precizarilor generale)nu inseamna eliberarea unui loc in Rai,asa ca mare grija la mantuire,sa nu ne insotiti.Daca cumva veti vedea in Rai pe unul dintre noi,ereticii,sa nu va mirati.Judecatile Lui nu prea seamana cu ale noastre.
Oameni buni,indiferent cat ne complicam:nu noi protestantii am rupt crestinismul in doua.Dvs ortodocsii si catolicii,acum ceva timp,ati decis sa plece fiecare-n treaba lui.Protestantii au avut,la modul general,o problema care are cap-compas la Roma.La acel moment,marea majoritate a protestantilor habar nu aveau ce inseamna ortodoxismul.Multi habar nu au nici azi pentru ca nu prea se aude de el cand depasesti Europa de Est. Aici ati putea sa faceti mai mult.Daca vreti sa afle si altii de acest Adevar sau,daca nu,il tineti pt dvs si restul ne incolonam spre Hell's Gate
Rar apare cineva sa-l sustina.Rar de tot.Dar in schimb ti-se spune ca ar trebui sa-l descoperi tu.Este foarte corect nu?Uite ca unii nu reusesc sa ajunga la el.S-ar putea sa revina la catolici sau sa ramina protestanti.Ghinion,au ales prost nu? Cand vezi asta chiar te intrebi de ce Cel de Sus ne mai lasa pe lumea asta,pe astia rataciti, si nu ne sterge de pe harta.O stii EL ceva.Pana la final,probabil ca vom ramine si noi pe lumea asta,sa facem ceva pentru ea asa cum putem noi,in felul nostru(la ultima numaratoare eram cam 500 si ceva de milioane de protestanti).Vom fi judecati la final.Toti.
Stati linistiti,am inteles ideea,nu mai insist, nici nu ar fi trebuit sa deschid subiectul.
Last edited by Scotsman; 26.01.2011 at 22:26:41.
|