![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu doriti aceasta ci sa epatati . Este doar treaba dvs. In amalgamul acesta discutia nu mai are sens ! Ma iertati. Am luat seama pt. viitor !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Cat despre ce spuneati cu femeile... posibil sa fie adevarat. Insa putine sunt femeile care au fost inzestrate cu un corp si chip frumos dar care totodata sa nu uite cui se datoreaza aceasta. Mi-ar place sa iau o astfel de "teapa",sa vad o fata frumoasa,aranjata etc. si sa raman surprins prin a vedea ca e o crestina practicanta. Pentru ca sincer cam greu am gasit combinatia asta... Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu m-as grabi sa ii judec pe haiduci....in primul rand trebuie avut in vedere contextul socio-economic al vremii...pe cine citeste putin despre conditiile taranilor dependenti de pamant din perioada sistemului feudal il apuca plansul....in Transilvania era si mai nasol fiindca proprietarii erau unguri iar lucratorii romani dar chiar si in Tarile Romanesti taranii (cuvantul taran a insemnat initial om dependent de pamant, adica de boier) erau tratati groaznic....munceau ca niste sclavi pentru boieri si adesea nu aveau nici minimul necesar subzistentei....in astfel de conditii daca te retragi in paduri si din cand in cand cu pistolul in mana il mai usurezi pe boier de atatea bunatati ca sa mai dai si amaratilor alora de tarani eu nu consider ca incalci nici o porunca de-a lui Hristos....trebuie sa rabzi nedreptatea ce ti se face tie nu nedreptatea ce li se face altora...si pasivitatea poate deveni pacat zic eu....evident ca nu incerc sa spun ca haiducii au fost niste sfinti...or fi fost si crime fara rost, si violuri si alte rele...DAR...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu i-ai comparat prima data pe haiduci cu sfintii si asta probabil ca sa arati cat de decazuti erau, iar tot ce am vrut eu sa spun ca vedem totul prea ingust fara sa ne uitam in detaliu. Cand spuneti "orice fel de alt razboi...." si apoi "Razboiul natiei intregi impotriva unui dusman comun este cu totul altceva" la ce natie va referiti? Daca imi spuneti ca la razboiul OM vs. Diavol atunci inteleg si partea cu "orice fel de alt razboi", dar daca vreti sa spuneti ca totusi razboaiele lui Stefan cel Mare erau justificate atunci nu mai puteti spune "orice fel de alt razboi". Asa cum spuneam si haiducii au dus razboaie pentru apararea natiei de catre un dusman comun. Recunosc si ca sunt greu de cap, dar atitudinea ta "nu pricepi si n-am cu cine discuta", si nici cuvintele sofisticate, nu ma ajuta. Am mai cerut ajutor cu informatii si m-ai tratat la fel.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau dar nu iti impartasesc parerea...eu cred ca dintre toate religiile, crestinismul e cel mai complex si deci, cel mai contradictoriu; din pacate poti sa te afli sub dogma crestina si sa fii de fapt in afara lui Hristos. In crestinism nu ai o ''reteta'' ca sa intri in rai. In parabola nuntii fiului de imparat, dreptii nu iau parte la ospat, talharii de pe drumul mare, da! Dumnezeu stie ce-i in inima fiecaruia iar simplul fapt ca respecti la sange niste reguli nu iti asigura mantuirea sufletului. Demnitatea e destoinicie si vrednicie; mandrie e ingamfare prosteasca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu draga, spun doar ca e socanta trecerea de la poza calugarului la unu' care-si pozeaza muschii in baie. |
|
|||
|
|||
![]()
De fapt e mai mult amuzant decat socant.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce v-am spus eu despre ,,demnitate" nu a fost scornirea mea ci este din isvorul nesecat al scrierilor patristice. Adica puteti crede pe cuvint, fara a verifica ! A, nu va convine ! Asta este altceva !! Imi permit sa va recomand sa fiti si mai prudenta pe viitor dar si mai franca in discutii , sa renuntati la smecherii usurele si sa aprofundati ortodoxia . Este singura cale spre mintuire si nici pe departe nu este echivoca sau ambigua. Este singura intelepciune reala a lumii acesteia ! Eu va spun cu draga inima lucurirle ecestea desi stiu ca sunt multi care defapt ,,cititi" fiind nici maca nu-i intereseaza ce este aceea intelepciunea adevarata. ,,Sic transit gloria mundi !" sau ,,Asa l-a trasnit pe Grigore la munte !"
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 26.01.2011 at 21:40:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Din fericire (sau nefericire pt. unii) am ramas si voi ramane aceeasi persoana,indiferent de avatarul profilului meu. Pana la urma dupa o poza digitala judecati voi omul?
|
|
|||
|
|||
![]()
Astazi dimineata am gasit un mail care se potriveste oarecum cu problematica acestui topic.
Pe scurt: intreg anul 2010 am primit cu regularitate un anunt din partea unei edituri bucurestene care si-a propus sa publice o antologie de poezie. Necunoscand nici editura , nici persoana care o dirijeaza , nu am dat curs. Insa altii au raspuns pozitiv. Editorul respectiv solicita, din partea autorilor ce urmau a fi antalogati, o suma de bani care ar ajuta foarte mult la editare si publicitate pentru volum. Astazi, un autor ma instiinta ca antologia cu pricina nu a aparut, nu va aparea, si se pare ca banii trimisi de autori au servit altor scopuri. Concluzia domnului este "daca omul nu-si inseala fratele, nu se cheama ca e om". |
|