![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cunosc vreo femeie care sa-si doreasca cu ardoare sa fie preot dar mi-ar fi placut o explicatie directa si sincera pentru faptul ca Biserica nu accepta asta...nu distorsiuni de genul "ia dute tu si vezi-ti lungul nasului" sau "femeile sa faca bine sa accepte ca sunt inferioare si sa-l slujeasca din randul lor pe Domnul". Foarte intelept.Poate nu ar deranja atat aceasta discriminare a femeilor daca nu ar incuraja un anumit tip de gandire si afirmatii misogine.Ca cea de mai sus.
Last edited by KANDIA; 19.01.2011 at 13:38:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Intreb eu : de ce nu ai, nu credinta, o cultura teologica minima ?
Unei femei cat de cat in firea ei, cu ceva cultura teologica, dar cu acest semn de intrebare, i-as spune sa studieze despre Maica Domnului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica a pus preoti ca sa pastoreasca biserica. Tot Nt vorbeste ca femeia nu trebuie sa predice in biserica si ca este supusa barbatului in anumite lucruri asa cum si barbatul este supus femeii! Daca Nu credeti in Nt si nu credeti in biserica atunci putem vorbi de o asa zisa discriminare!
|
|
||||
|
||||
![]()
Adriana, nu-ti mai pierde vremea cu explicatii care nu-si au rostul. Pentru noi crestinii exista o egalitate intre barbat si femeie. Nu se spune doar despre barbat sau doar despre femeie ca ar fi dupa chipul lui Dumnezeu, ci despre amandoi se dau marturii ca sunt creati dupa chipul Domnului. Iar ca mantuirea se adreseaza si unuia si altuia se vede in iconografie.
Daca Dumnezeu a randuit ca barbatii sa aiba anumite harisme, iar femeile altele, ce facem acum ne ridicam mai presus de Dumnezeu? Hristos nu si-a ales ca Apostoli femeile si nici acestia nu au ales ca urmasi femeile. Ce vrei sa ne descoperi, ca a stat omenirea atat de mult in intuneric, iar prin pozitia ta iese la lumina? Sa-mi fie cu iertare, mai bine sa dezvoltam ceea ce ne-a daruit Dumnezeu si nu sa inventam daruri pe care nu le avem de la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta inseamna ca Pavel batea campii cand spunea ca e egal cu apostolii si mai inseamna ca Nt este plin cu greseli? Adriana tu poti interpreta cum vrei tu! Dar primii crestini aveau femei preot?!? Citeste istoria crestinismului. Sau si tu faci parte din nu stiu ce secta si nu vrei sa auzi de istorie?!?
|
|
|||
|
|||
![]()
............
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 19.01.2011 at 16:58:27. |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|