Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 15:36:49
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
daca nu vrei sa recunosti adevarul o sa respingi orce comentariu ce nu te avantajaza si o sa tot scriem pina miine dimineata,ca tu tot preot vrei sa fi pentru faptul ca nu ti frica sa te supui la ceia-ce biserica a stabilit o data pentru tot-deauna pina la sfirsitul viacurilor.Amin.
Dimpotriva, m-am rugat sa existe preoti femeie si Domnul a avut grija sa imi arate ca exista. Asa ca ma voi ruga in continuare, va fi semnul ca si femeia este cu adevarat iubita si respectata de semenii ei crestini.
Vechi 18.01.2011, 15:48:56
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Dimpotriva, m-am rugat sa existe preoti femeie si Domnul a avut grija sa imi arate ca exista. Asa ca ma voi ruga in continuare, va fi semnul ca si femeia este cu adevarat iubita si respectata de semenii ei crestini.
Au existat Adriana si femei in biserica ortodoxa care au trebuit sa fie preotese din necesitate, in timpul urgiilor razboiului sfint al rusilor, si Dumnezeu le-a iubit pentru credinciosia lor si le-a rasplatit pentru puterea lor de a lua hotariri duhovnicesti in momente de criza, moarte in jur cu trupuri firtecate de bestia nazista care inainta pentru a-i stringe pe toti ortodocsii de git!....si slava acestor femei!...asa au spovedit impartasit si mai ales BOTEZAT COPILASII lor de unele singure la lumina luminarilor in ascuns! zeci de mii de copii au fost astfel botezati!...si uite ca nu au fost pedepsite de Dumnezeu ci le-a luat la sinul Sau!

ATUNCI IN MOMENTELE DE URGIE se SEPARA GRIUL DE NEGHINA cind sabia se leagana deasupra capului gata sa ti-l reteze in orice clipa... nu in momente de pace si capatuiala in jeepane si mertane unde fiecare este mare FILOZOF!

Nimeni nu vrea sa recunoasca si paradoxal nici femeile macar, ca deh, sunt din Balcani...dar uite ca totusi in lipsa de barbati multe in stepele rusesti si in Siberia si-au luat inima-n dinti si au facut-o si ani de zile au fost pe rol de preotese..fara sa dea "ciuma-n ele" de "eretice"

Last edited by andreicozia; 18.01.2011 at 15:53:47.
Vechi 18.01.2011, 15:55:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Au existat Adriana si femei in biserica ortodoxa care au trebuit sa fie preotese din necesitate, in timpul urgiilor razboiului sfint al rusilor, si Dumnezeu le-a iubit pentru credinciosia lor si le-a rasplatit pentru puterea lor de a lua hotariri duhovnicesti in momente de criza, moarte in jur cu trupuri firtecate de bestia nazista care inainta pentru a-i stringe pe toti ortodocsii de git!....si slava acestor femei!...asa au spovedit impartasit si mai ales BOTEZAT COPILASII lor de unele singura la lumina luminarii in ascuns! zeci de mii de copii au fost astfel botezati!...si uite ca nu au fost pedepsite de Dumnezeu ci le-a luat la sinul Sau!

ATUNCI IN MOMENTELE DE URGIE se SEPARA GRIUL DE NEGHINA cind sabia se balangane deasupra capului gata sa ti-l reteze in orice clipa... nu in momente de pace si capatuiala in jeepane si mertane unde fiecare este mare FILOZOF!

Nimeni nu vrea sa recunoasca si paradoxal nici femeile macar, ca deh, sunt din Balcani...dar uite ca totusi in lipsa de barbati multe in stepele rusesti si in Siberia si-au luat inima-n dinti si au facut-o si ani de zile au fost pe rol de preotese..fara sa dea "ciuma-n ele" de "eretice"
Multumesc Andrei!! Nu am stiut! Mare este Domnul! Pentru ca in momentul in care am descoperit ca la altii in Biserica exista femei preot, m-am rugat sa existe si la ortodocsi, Biserica in care m-am nascut! Ce bine ca exista! Chiar daca acum doar in Cer. Este atat de minunat! Domnul sa te binecuvinteze, ca prin tine a raspuns rugaciunilor mele arzatoare!!!
O zi minunata tuturor!!
Vechi 18.01.2011, 16:51:35
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Multumesc Andrei!! Nu am stiut! Mare este Domnul! Pentru ca in momentul in care am descoperit ca la altii in Biserica exista femei preot, m-am rugat sa existe si la ortodocsi, Biserica in care m-am nascut! Ce bine ca exista! Chiar daca acum doar in Cer. Este atat de minunat! Domnul sa te binecuvinteze, ca prin tine a raspuns rugaciunilor mele arzatoare!!!
O zi minunata tuturor!!
Nu exista, Adriana. Sau de fapt exista. In caz de nevoie orice crestin, barbat sau femeie, are voie, si chiar obligatia, sa boteze folosind apa si formula corecta pe un copilas (sau adult) in pericol de moarte. Dar numai in caz de nevoie, si in virtutea preotiei universale pe care o primim toti prin botez, si nu in virtutea preotiei sacramentale care se primeste prin hirotonie. Toti crestinii suntem preoti ai lui Hristos, in sensul ca avem obligatia de a ne duce viata in legea Lui, de a raspandi mesajul Evangheliei Lui la toti oamenii, trebuie sa ne rugam Lui, adica sa conversam cu El, putem sa oferim tot felul de sacrificii pentru sufletul nostru si al altora, putem sa devenim una cu El, etc.
Vechi 18.01.2011, 17:41:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu exista, Adriana. Sau de fapt exista. In caz de nevoie orice crestin, barbat sau femeie, are voie, si chiar obligatia, sa boteze folosind apa si formula corecta pe un copilas (sau adult) in pericol de moarte. Dar numai in caz de nevoie, si in virtutea preotiei universale pe care o primim toti prin botez, si nu in virtutea preotiei sacramentale care se primeste prin hirotonie. Toti crestinii suntem preoti ai lui Hristos, in sensul ca avem obligatia de a ne duce viata in legea Lui, de a raspandi mesajul Evangheliei Lui la toti oamenii, trebuie sa ne rugam Lui, adica sa conversam cu El, putem sa oferim tot felul de sacrificii pentru sufletul nostru si al altora, putem sa devenim una cu El, etc.
Andrei vorbeste inclusiv de spovedire si Impartasire! Si cand anume nu este nevoie?? Cum adica in caz de nevoie? Mereu este nevoie iar Domnul a zis ca recolta este mare si lucratorii putini... Iar El nu se inseala niciodata...
Vechi 18.01.2011, 17:52:24
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,adriana3

Citat:
Degeaba fiul este sfant daca mama ajunge in Iad pe vesnicie, asa-i? (degeaba pentru mama, desi nu vad cum fiul poate apoi fi fericit in rai stiind ca mama lui este in Iad!).
Iar tatal nu trebuie sa dea si el educatie fiului? Daca fiul sta langa Domnul, de ce sa nu fie loc si pentru mama langa Domnul, ce ea nu-i om? Ce are una cu alta? Sa ajunga si fiul sfant, sa ajunga si mama sfanta si sa ajunga si tatal sfant, nu este mai bine asa? Sa ajunga si fiul preot, si mama, si tatal! Cu cat mai multi servitori ai Domnului, cu atat mai bine!

Este chiar atat de greu sa fiti cu inima plina de iubire si fata de femeie?...
adriana,sunt credinciosii adevarati alaturi de femeie iar iubirea fata de femeie este data de dumnezeu.in VT, darul preotiei a fost dat semintiei lui levi si darul proorociei l-au avut si femeile.cauta in biblie si citeste ce-i este ingaduit unei femei si daca gasesti ca poate fi preot este bine.daca nu gasesti ca o femeie poate fi preot inseamna ca este decizia lui dumnezeu si roagate lui sa-ti descopere tie, motivele sale, ca io nu cred ca iti voi da un raspuns care-ti v-a placea.oare conteaza treapta de pe care slujesti cu adevarat lui dumnezeu?
Vechi 18.01.2011, 18:02:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Andrei vorbeste inclusiv de spovedire si Impartasire! Si cand anume nu este nevoie?? Cum adica in caz de nevoie? ...
Cind credonciosii trec in nefiinta fara sa aibe un preot la capatiul lor, pe motiv ca ( au fost executati, au fost trimisi pe front, sau toti sunt morti), altfel femeile nu ar spovedi si impartasi sau boteza, insa faptul ca au facut-o iar acest GEST A FOST PLACUT DE DUMNEZEU este o mare revelatie pentru acest domeniu de activitate dominat de BARBATI!...dominare inceputa de pe vremea iudeilor unde femeia era considerata sub-umana
Vechi 18.01.2011, 18:04:30
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cind credonciosii trec in nefiinta fara sa aibe un preot la capatiul lor, pe motiv ca ( au fost executati, au fost trimisi pe front, sau toti sunt morti), altfel femeile nu ar spovedi si impartasi sau boteza, insa faptul ca au facut-o iar acest GEST A FOST PLACUT DE DUMNEZEU este o mare revelatie pentru acest domeniu de activitate dominat de BARBATI!...dominare inceputa de pe vremea iudeilor unde femeia era considerata sub-umana
E adevărat ce zice?
Vechi 18.01.2011, 18:08:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
adriana,sunt credinciosii adevarati alaturi de femeie iar iubirea fata de femeie este data de dumnezeu.in VT, darul preotiei a fost dat semintiei lui levi si darul proorociei l-au avut si femeile.cauta in biblie si citeste ce-i este ingaduit unei femei si daca gasesti ca poate fi preot este bine.daca nu gasesti ca o femeie poate fi preot inseamna ca este decizia lui dumnezeu si roagate lui sa-ti descopere tie, motivele sale, ca io nu cred ca iti voi da un raspuns care-ti v-a placea.oare conteaza treapta de pe care slujesti cu adevarat lui dumnezeu?
Tocmai ca nu mai suntem in Vechiul Testament, ca altfel nici un om, barbat sau femeie, care nu este din semintia lui Levi nu ar avea voie sa fie preot iar romanii ar fi in continuare pagani!
Suntem in Noul Testament acum, cu buna vestire promisa tuturor celor ce cred in Hristos!
Vechi 18.01.2011, 18:10:49
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Post ce e Preotia Universala?

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
.oare conteaza treapta de pe care slujesti cu adevarat lui dumnezeu?
daca tot mentionezi treapta slujirii, imi aduci aminte de o intrebare mai veche de-a mea: ce este Preotia Universala?

multumesc

Tags
din ospățul credinței

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04