![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Comunicatul dat de Patriarhia Romana la propunerea de a fi canonizat, se incheia cu aceste cuvinte:
"In concluzie, conform prevederilor statutare, propunerea Ligii Scriitorilor din Romania cu sediul in municipiul Cluj-Napoca se cuvine a fi adresata eparhiei din jurisdictia careia se afla solicitantul pentru a fi pastrata in evidenta si analizata mai intai de catre Sinodul mitropolitan al Mitropoliei respective" http://www.crestinortodox.ro/patriarhia-romana/canonizarea-cuiva-este-mult-decat-cinstirea-memoriei-sale-99055.html Stie cineva daca s-a discutat vreodata acest subiect? Mi-ar fi placut ca de la propunerea facuta sa apara un comunicat care sa afirme clar ca nu poate fi canonizat din motivele ..... sau sa se spuna ca va fi, dar sa se invoce si aici motivele. |
|
|
|||
|
|||
|
nu biserica face sfinti, Dumnezeu.. sunt multi pe care biserica nu i-a declarat sfinti si sunt.. si tot asa sunt unii care sunt declarati sfinti si nu sunt..
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. de unii pe care ii vom vedea acolo; 2. de cei pe care nu ii vom vedea acolo; 3. de faptul ca noi insine am ajuns in acolo. |
|
|
||||
|
||||
|
Sincer nu am citit topicul,insa mi se pare o absurditate. Pana la urma nici nu stim daca a fost crestin 100% (de multe ori oscila cu convingerile sale religioase),asa ca pana la a-l numi sfant... e cale lunga. Si ma rezum la atat,sa nu mai vorbim de fanteziile sale amoroase,scrisorile de dragoste s.a.
|
|
|
|||
|
|||
|
Azi ,in cinstea marelui poet, este decretata Ziua Culturii Nationale a Romaniei!
|
|
|
|||
|
|||
|
buna asta.. eu te voi numi prietenul meu credincios sau agnostic, dar nu ateu.. e bine??
|
|
|
||||
|
||||
|
poti sa ma numesti cum vrei
|
|
|
|||
|
|||
|
Eminescu canonizat? WOOOW....Pentru ce motive ma rog frumos? Sau e asa o moda sa ne proclamam domnitorii si poetii sfinti?! A fost un geniu literar incontestabil...dar sfant?!? Dati-mi voie sa am serioase rezerve !
|
|
|
|||
|
|||
|
Pai daca si fostul Papa urmeaza sa fie canonizat din te miri ce motive...Eminescu de ce ar fi mai prejos?
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| EMINESCU | saccsiv | Generalitati | 79 | 14.01.2013 10:52:02 |
| Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
| EMINESCU | Gratiela20 | Generalitati | 0 | 21.03.2008 12:41:45 |
| Mihai Eminescu - 157 | silverstar | Generalitati | 8 | 15.01.2007 18:18:59 |
|
|