Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2011, 18:49:07
Templier Knight's Avatar
Templier Knight Templier Knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.11.2010
Locație: Unknown
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de alexdu Vezi mesajul
Un barbat s-a dus la frizer sa se tunda si sa se barbiereasca. In timp ce frizerul il tundea si-l barbierea, au inceput sa stea de vorba. Au vorbit pe multe si diferite subiecte, si, la un moment dat a venit vorba despre Dumnezeu. Atunci barbierul spuse:

Eu nu cred ca exista Dumnezeu

De ce spui asta? - intreba clientul.

Ei bine, nu trebuie decat sa iesi pe strada si ai sa vezi ca Dumnezeu nu exista. Spune-mi: daca Dumenzeu ar exista, ar mai fi atatia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonati? Daca Dumnezeu ar exista, nu ar mai fi atata suferinta si durere. Nu pot sa cred ca un Dumnezeu iubitor ar permite toate lucrurile astea.

Clientul se gandi pentru o clipa, dar nu-i raspunse barbierului pentru ca nu voia sa starneasca o cearta cu acesta. Barbierul isi termina treaba si clientul iesi afara din frizerie. Cand ajunse in strada, clientul vazu un om cu haine murdare, par lung si incalcit, si cu o barba lunga. Arata neingrijit. Atunci clientul se intoarse in frizerie si ii zise barbierului:

Stii ceva? Barbierii nu exista!

Cum poti spune asa ceva? intreba surprins barbierul. Eu sunt aici, si sunt barbier. Tocmai mi-am facut treaba: te-am tuns si te-am barbierit pe tine!

Nu! exclama clientul. Barbierii nu exista pentru ca daca ar exista, nu ar mai fi oameni cu parul lung si neingrijit si cu barbile netunse, ca omul de afara.

A! Ba barbierii exista! Dar asta se intampla cand oamenii nu vin la mine!

„Exact!" zise clientul. Tocmai asta e! Si Dumnezeu exista! Asa se intmpla cand oamenii nu merg la El si nu-si intorc privirile spre El ca sa fie ajutati. De aceea exista atat de multa suferinta si durere in lume

Foarte frumos !putem invata ceva din asta
Vechi 14.01.2011, 18:52:21
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
deci este vorba de tine, de ceea ce ti s-a intamplat tie, nu la "toata lumea"...
nu te apuca de interpretari fanteziste.
consider ca rugaciunile sunt ca profetiile.
daca una la 100 se implineste, gata, exista.
si oricum, cunosc multe cazuri de familii napastuite, ce-si indreapta zilnic rugaciunea catre Dumnezue, dar ...
cum erapovestea?
omul era nebarbierit, pentru ca nu se ducea la barbier. aha!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:55:31
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu exista intrebari incuietoare. chiar daca nu stii raspunsul, cu siguranta altcineva il stie.
sa-ti dau un exemplu: straturile fosiliere.
stiinta spune ca cu cat sunt mai jos cu atat sunt mai vechi. e un raspuns de bun simt.
dar vin creationistii si aduc o explicatie, aruncand in lupta cuvantul magic: Potopul...
sincer, cand l-am vazut pe Danion Vasile explicand la TV cum a aranjat Potopul straturile fosiliere, am ras in hohote.
de ce?
pentru un credincios, aceasta explicatie este suficienta.
pentru mine nu.
pentru ca este ilogica. probabil stii despre ce este vorva.
cum se face ca se gasesc fosile de scoici si melci deasupra unor fosile de animele marine? Danion Vasile spune ca s-au luptat mai mult sa ajunga la suprafata. scoicile?!
cum se face ca printre straturile fosiliere gasesti, delimitate foarte clar, straturi de cenusa vulcanica? dupa Danion totul era o mocirla amestecata de animalele ce se zbateau. cum au nimerit acele straturi de cenusa, repet, perfect delimitate in mijlocul noroiului?! mai si radea de faptul ca nu intelegem un fapt atat de evident.
După cunoștințele mele "geniale" de geologie spun că stratificarea s-a făcut după vechime, dar a fost influențată și de potop și poate au mai fost și alți factori. Din combinația de factori a rezultat stratificarea actuală. Oricum nu cred că din cauza asta ești tu ateu.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:56:09
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
deci este vorba de tine, de ceea ce ti s-a intamplat tie, nu la "toata lumea"...
ata ai citit din ce am scris?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 18:56:48
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
nu te apuca de interpretari fanteziste.
consider ca rugaciunile sunt ca profetiile.
daca una la 100 se implineste, gata, exista.
si oricum, cunosc multe cazuri de familii napastuite, ce-si indreapta zilnic rugaciunea catre Dumnezue, dar ...
cum erapovestea?
omul era nebarbierit, pentru ca nu se ducea la barbier. aha!
nu te apuca tu de interpretari fanteziste...
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 19:00:22
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
ata ai citit din ce am scris?
atat ai citit tu din "poveste"?
ideea e ca nu stii ce se intampla in viata si gandul omului mai ales, nu stii cum face rugaciunea, daca se roaga, si alte aspecte pe care nu ai cum sa le stii, dar le judeci. nu stii tu ce cere omul, daca cere, cui ii cere si altele, dar spui cu atata siguranta ca nu le indeplineste nimeni....
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 19:00:24
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
După cunoștințele mele "geniale" de geologie spun că stratificarea s-a făcut după vechime, dar a fost influențată și de potop și poate au mai fost și alți factori. Din combinația de factori a rezultat stratificarea actuală. Oricum nu cred că din cauza asta ești tu ateu.
asa e nu asta este motivul.
dar asta este doar un punct din alte zeci, sute poate.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 19:04:23
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
atat ai citit tu din "poveste"?
ideea e ca nu stii ce se intampla in viata si gandul omului mai ales, nu stii cum face rugaciunea, daca se roaga, si alte aspecte pe care nu ai cum sa le stii, dar le judeci. nu stii tu ce cere omul, daca cere, cui ii cere si altele, dar spui cu atata siguranta ca nu le indeplineste nimeni....
am citit-o chiar cu atentie.
chiar daca o mai citisem si in alte variante. eu nu comentez aiurea, fara sa citesc tot ce s-a scris.
povestea avea un mesaj clar, de ce o dai in interpretari?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 19:08:40
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
am citit-o chiar cu atentie.
chiar daca o mai citisem si in alte variante. eu nu comentez aiurea, fara sa citesc tot ce s-a scris.
povestea avea un mesaj clar, de ce o dai in interpretari?

cine zice ca nu se indeplineste nici o rugaciune la nimeni? cine vorbeste de potop?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 19:13:17
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
cine zice ca nu se indeplineste nici o rugaciune la nimeni? cine vorbeste de potop?
nu am spus ca nu se indeplineste nimic.
doar ca o indeplinire este o coincidenta.

ce legatura are potopul in poveste?!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu, exista sau nu? Rodica50 Intrebari utilizatori 0 19.11.2010 20:11:56
Dumnezeu exista sofia_78 Generalitati 34 05.03.2010 22:57:48
Exista sau nu Dumnezeu vlad79 Teologie si Stiinta 236 23.11.2008 18:19:01