![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem nevoie în același timp și de lectură și de trăire creștină, nu merge una fără alta. Doar lectură înseamnă fariseism. Doar trăire chiar e greu, de unde să știi ce trebuie să faci, mai ales acum când sunt atâția hristoși mincinoși? Dacă nu-ți cunoști religia, imediat te păcălește, de ex., un protestant. Lecturile ortodoxe sunt un vaccin împotriva ereziilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Lecturile ortodoxe sunt foarte bune,dar nu sunt suficiente.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cine mai stie astazi cu adevarat ce e postul,simplitatea,saracia de bunavoie,rugaciunea,asceza?
|
|
||||
|
||||
![]()
Am citit multe carti in care sunt cuprinse invataturile parintelui Cleopa de la Sihastria,si chiar pe acest site se pot gasi multe inregistrari video de unde se pot invata o multime de lucruri pe care nu le putem afla in alta parte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Toata lumea spune ca a citit,insa cine poate spune cat timp se roaga,daca posteste,daca practica vreo nevointa?! In ciuda lecturilor,suntem niste crestini de paie...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici am dat un exemplu de lectura unde iti poti afla echilibrul si linistea sufleteasca. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragul meu,in fiecare carte ortodoxa iti gasesti oaza de liniste si pace,insa ceea ce vreau sa spun este ca nu este suficient acest lucru,daca ma intelegi....
Nu am deschis acest thread pentru a primi sfaturi ci pentru a evidentia o stare de fapt pentru toti crestinii.... |
|
|||
|
|||
![]()
ori cat de importante ar fi lecturile intr-adevar nu sunt nici pe departe suficiente....oamenii aceia de care spui tu sunt mai rari, dar de moment ce stim ca ei lipsesc propun sa ne gandim mai degraba ce avem la dispozitie...avem la dispozitie o societate secularizata si ateizata formata din oameni egoisti care isi bat joc de toti si de toate, avem frati crestini care, sunt un fel de "jandarmi ortodoxi" care se comporta de parca Hristos i-a lasat printre noi sa faca ordine, sa ne smereasca, sa ne dea cu bata in cap cand considera ei ca gresim etc.,....dragostea de aproape e ceva marunt....ei sunt mult prea ocupati sa tina sus steagul ortodoxiei....ma rog...avem de toate :)....deci ideea cred ca ar fi sa incercam sa "facem rost" de traire si bucurie duhovniceasca din ceea ce avem la dispozitie....de exemplu : tot cei enumerati mai sus sunt adevarati vanzatori de smerenie.....sunt adevarate gantere de lucrat muschii nejudecarii :).....sunt toti oameni bolnavi duhovniceste care de multe ori au mai multa nevoie de ajutor decat poate avem noi la momentul respectiv...iar acea smerire in relatia cu ei, acea nejudecare, acel ajutor pe care il putem da cred eu ca ne va aduce chiar mai multa bucurie decat roadele unei relatii cu un om traitor....evident ca acuma vbesc si eu din teorie..in viata de zi cu zi cand ma intalnesc cu aceste relitati cel "mai bun" lucru pe care sunt in stare sa il fac e sa ma umplu de lehamite (cand esti mandru ti se face lehamite des) si sa nu zic nimic de teama sa nu pacatuiesc.....pe cand ceea ce ar trebui sa fac ar fi tocmai acele eforturi de interactionare intr-un spirit de smerenie, nejudecare, ajutorare etc.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
citirea din psalmi | florin2012 | Intrebari utilizatori | 47 | 27.05.2014 15:27:21 |
Citirea Sf Evanghelii | casiana | Sfanta Liturghie | 3 | 11.12.2010 08:02:37 |
citirea rugaciunilor | bmadalin | Rugaciuni | 9 | 19.12.2009 23:02:43 |
Imaturitate duhovniceasca | OvidiuO | Generalitati | 6 | 13.05.2009 11:07:24 |
Viata duhovniceasca | Gabri | Generalitati | 23 | 14.08.2008 15:28:10 |
|