![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ma impartasesc cu trupul si cu sangele lui Iisus, adica cu BISERICA cum spui tu..DAR ATENTIE!!! NU CU TOT SANGELE ATUNCI!!! Pentru ca sange curge si prin CAP...iara TRUPUL e doar BISERICA! Cam asta reiese din rationamentul tau...Hristos e capul,biserica e trupul...deci, ma impartasesc cu biserica (trupul) si cu o parte din sange(cel care trece prin trup)...ca ce trece prin cap nu se pune...Cam asta spui... Last edited by Melissa; 05.01.2011 at 20:43:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Aici e adevărat ce zice. Ca să încerc să-ți explic, Iisus susține Biserica și pe credincioși. N-am pretenția să fie cea mai elaborată explicație.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce inseamna im-partasire de fapt? Noi, prin Sfanta Euharistie, ne facem co-partasi unii cu ceilalti din Biserica cuminecandu-ne cu Hristos. Dar Trupul Sau, Trupul invierii, inseamna si Biserica, dupa cum scrie clar mai sus. Deci noi ne impartasim intru Hristos, da, cu El, dar si unii cu ceilalti prin aceasta Sfanta Taina! Ce inseamna acest lucru? Este fundamental de inteles: noi nu putem deveni cu adevarat membre active ale Trupului Lui Hristos daca nu participam la Sfintele Liturghii si nu ne impartasim cu Sfintele Taine! Nu asa ni se spune? Noi suntem organe ale unui singur Trup, ale Bisericii, fiecare avand rolul sau unic in viata Bisericii, in lucrarea de mantuire a Lui Dumnezeu in lume, dar impreuna, unii cu toti ceilalti, uniti prin Sfantul Potir. Or, refuzand sa ne cuminecam, ne autoexcludem din Biserica si mai suntem si afurisiti de Sfintii Apostoli prin Canonul 9 stabilit de catre ei acum doua milenii. Evident, trebuie sa ne curatim inainte prin Sfanta Spovedanie, trebuie sa incercam sa traim o viata corecta si apoi la urmatoarea Liturghie sa ne apropiem de Painea Vietii. Pentru ca nu vom avea viata in noi cu adevarat daca ramanem spectatori la ritualul liturgic, lasandu-i numai pe preoti si pe copii sa se impartaseasca. Aici am vrut sa ajung, adica la lucrurile cu adevarat importante.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-ne impartasim cu trupul si cu sangele lui Iisus.ok. -spui ca trupul=biserica,deci pana acum reiese ca ne impartasim cu biserica si cu sangele lui Iisus Intrebarea mea este daca trupul reprezinta BISERICA, sangele CE REPREZINTA? Ca tre sa insemne si sangele ceva... ![]() Deci ori vorbim de trup si sange,ori de biserica si...acel ceva care semnifica sangele.. Astept raspuns profule... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cind ma impartasesc, o fac da, considerind asa totul ca o frumoasa alegorie si beau vinul de impartasanie si manic piina care a impartit-o Hristos la toata lumea. Mie mi se pare ca prea ati complicat lucrurile |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca doar nu bem singe ca vampirii si nu mincam carne ca sacalii? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e la modul simbolic ci real.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ti se pare fooooarte bine...Mai avem un pic si extragem radicali(nu liberi) din ceva..:-) Last edited by Melissa; 06.01.2011 at 00:25:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Eeee...pai nu e real..ca bem vin ,nu sange si mancam paine si nu carne...Doar ca prin invocarea Duhului Sfant peste Daruri, ele vor simboliza trupul si sangele lui Iisus...
Daca nu puteti asimila expresia " vor simboliza", va spun altfel : se vor transforma (dar cu ochii vedem tot paine si vin),adica vor avea atributele divine ale trupului si sangelui lui Iisus Last edited by Melissa; 06.01.2011 at 00:32:58. |
|