Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2011, 20:37:22
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Fratilor intru Hristos,

Oare nu stiti ca Biserica este Trupul Lui Hristos, iar El este Cap al Bisericii?

Coloseni 1

24. Acum mă bucur de suferințele mele pentru voi și împlinesc, în trupul meu, lipsurile necazurilor lui Hristos, pentru trupul Lui, adică Biserica,
25. Al cărei slujitor m-am făcut
, potrivit iconomiei lui Dumnezeu, ce mi-a fost dată mie pentru voi, ca să aduc la îndeplinire cuvântul lui Dumnezeu,
26. Taina cea din veci ascunsă neamurilor, iar acum descoperită sfinților Săi,
27. Cărora a voit Dumnezeu să le arate care este bogăția slavei acestei taine între neamuri, adică Hristos cel dintru voi, nădejdea slavei.

Acum intelegeti unde vreau sa ajung?
Ce sa inteleg profule? Unde vrei sa ajungi? Sa ma faci sa cred ca eu mananc BISERICA cand ma impartasesc???
Ma impartasesc cu trupul si cu sangele lui Iisus, adica cu BISERICA cum spui tu..DAR ATENTIE!!! NU CU TOT SANGELE ATUNCI!!! Pentru ca sange curge si prin CAP...iara TRUPUL e doar BISERICA!
Cam asta reiese din rationamentul tau...Hristos e capul,biserica e trupul...deci, ma impartasesc cu biserica (trupul) si cu o parte din sange(cel care trece prin trup)...ca ce trece prin cap nu se pune...Cam asta spui...

Last edited by Melissa; 05.01.2011 at 20:43:12.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 20:43:52
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Ce sa inteleg profule? Unde vrei sa ajungi? Sa ma faci sa cred ca eu mananc BISERICA cand ma impartasesc???
Aici e adevărat ce zice. Ca să încerc să-ți explic, Iisus susține Biserica și pe credincioși. N-am pretenția să fie cea mai elaborată explicație.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 21:15:03
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Ma impartasesc cu trupul si cu sangele lui Iisus, adica cu BISERICA cum spui tu..DAR ATENTIE!!! NU CU TOT SANGELE ATUNCI!!! Pentru ca sange curge si prin CAP...iara TRUPUL e doar BISERICA!
Cam asta reiese din rationamentul tau...Hristos e capul,biserica e trupul...deci, ma impartasesc cu biserica (trupul) si cu o parte din sange(cel care trece prin trup)...ca ce trece prin cap nu se pune...Cam asta spui...
Pai Pavel spune ca Trupul Sau este Biserica, nu eu. Atentie, n-am mentionat nimic de Sangele Lui Hristos deocamdata.

Ce inseamna im-partasire de fapt? Noi, prin Sfanta Euharistie, ne facem co-partasi unii cu ceilalti din Biserica cuminecandu-ne cu Hristos. Dar Trupul Sau, Trupul invierii, inseamna si Biserica, dupa cum scrie clar mai sus. Deci noi ne impartasim intru Hristos, da, cu El, dar si unii cu ceilalti prin aceasta Sfanta Taina! Ce inseamna acest lucru? Este fundamental de inteles: noi nu putem deveni cu adevarat membre active ale Trupului Lui Hristos daca nu participam la Sfintele Liturghii si nu ne impartasim cu Sfintele Taine! Nu asa ni se spune? Noi suntem organe ale unui singur Trup, ale Bisericii, fiecare avand rolul sau unic in viata Bisericii, in lucrarea de mantuire a Lui Dumnezeu in lume, dar impreuna, unii cu toti ceilalti, uniti prin Sfantul Potir. Or, refuzand sa ne cuminecam, ne autoexcludem din Biserica si mai suntem si afurisiti de Sfintii Apostoli prin Canonul 9 stabilit de catre ei acum doua milenii.

Evident, trebuie sa ne curatim inainte prin Sfanta Spovedanie, trebuie sa incercam sa traim o viata corecta si apoi la urmatoarea Liturghie sa ne apropiem de Painea Vietii. Pentru ca nu vom avea viata in noi cu adevarat daca ramanem spectatori la ritualul liturgic, lasandu-i numai pe preoti si pe copii sa se impartaseasca.

Aici am vrut sa ajung, adica la lucrurile cu adevarat importante.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 21:18:28
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Reformulez:
-ne impartasim cu trupul si cu sangele lui Iisus.ok.
-spui ca trupul=biserica,deci pana acum reiese ca ne impartasim cu biserica si cu sangele lui Iisus
Intrebarea mea este daca trupul reprezinta BISERICA, sangele CE REPREZINTA? Ca tre sa insemne si sangele ceva...,pentru ca altfel avem 2 elemente apartinand unor multimi diferite(exemplu scolar :nu putem amesteca mere cu oi) .
Deci ori vorbim de trup si sange,ori de biserica si...acel ceva care semnifica sangele..
Astept raspuns profule.....sau vreun coleg
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 22:40:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Reformulez:
-ne impartasim cu trupul si cu sangele lui Iisus.ok.
-spui ca trupul=biserica,deci pana acum reiese ca ne impartasim cu biserica si cu sangele lui Iisus
Intrebarea mea este daca trupul reprezinta BISERICA, sangele CE REPREZINTA? Ca tre sa insemne si sangele ceva...,pentru ca altfel avem 2 elemente apartinand unor multimi diferite(exemplu scolar :nu putem amesteca mere cu oi) .
Deci ori vorbim de trup si sange,ori de biserica si...acel ceva care semnifica sangele..
Astept raspuns profule.....sau vreun coleg
Eu tot nu inteleg cum de la o amarita de piine matza nedospita(fara gust) si un pahar de vin baut la Ultima Cina, s-a ajuns la singe cu globule rosii si ser fiziologic si carne, muschiulet, si tendoane?
Eu cind ma impartasesc, o fac da, considerind asa totul ca o frumoasa alegorie si beau vinul de impartasanie si manic piina care a impartit-o Hristos la toata lumea.

Mie mi se pare ca prea ati complicat lucrurile
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 22:50:53
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Eu tot nu inteleg cum de la o amarita de piine matza nedospita(fara gust) si un pahar de vin baut la Ultima Cina, s-a ajuns la singe cu globule rosii si ser fiziologic si carne, muschiulet, si tendoane?
Eu cind ma impartasesc, o fac da, considerind asa totul ca o frumoasa alegorie si beau vinul de impartasanie si manic piina care a impartit-o Hristos la toata lumea.

Cred, Doamne, și mărturisesc că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, Care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. (vezi I Timotei 1, 15) Încă mai cred că acesta este Însuși preacurat Trupul Tău și acesta este Însuși scump Sângele Tău. Deci mă rog Ție, miluiește-mă, și-mi iartă greșelile mele cele de voie și cele fără de voie, cele cu cuvântul sau cu lucrul, cele cu știință și cu neștiință.
Vechi 05.01.2011, 22:54:04
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
[i] Încă mai cred că acesta este Însuși preacurat Trupul Tău și acesta este Însuși scump Sângele Tău. .
Inteleg si stiu foarte bine , insa la modul SIMBOLIC, nu?
Ca doar nu bem singe ca vampirii si nu mincam carne ca sacalii?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 23:54:29
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Nu e la modul simbolic ci real.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 00:23:11
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
deci nu ma pot opri din ras...

Citat:
Ti se pare fooooarte bine...Mai avem un pic si extragem radicali(nu liberi) din ceva..:-)

Last edited by Melissa; 06.01.2011 at 00:25:36.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 00:28:06
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Nu e la modul simbolic ci real.
Eeee...pai nu e real..ca bem vin ,nu sange si mancam paine si nu carne...Doar ca prin invocarea Duhului Sfant peste Daruri, ele vor simboliza trupul si sangele lui Iisus...
Daca nu puteti asimila expresia " vor simboliza", va spun altfel : se vor transforma (dar cu ochii vedem tot paine si vin),adica vor avea atributele divine ale trupului si sangelui lui Iisus

Last edited by Melissa; 06.01.2011 at 00:32:58.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare