![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Imi place ideea asta cu extemporalul, cu teste de verificare a cunostiintelor de natura religioasa.
Totusi cu raspunsul la intrebarea de mai sus nu sunt pe deplin multumita. La care biserica faceti voi referire? Banuiesc eu ca la credinta crestina. Si aia este usor de spus. Si ce are Sf.Pavel sau Petru cu asta? Sf.Treime, prin Iisus au adus legea noua. Ma asteptam sa aflu ceva legat de primul preot, de prima organizare bisericeasca, de prima constructie de biserica. Ia sa vedem pe astea le stie cineva? Deci inceputurile institutiei si cladirii bisericii.
|
||||
|
||||
|
Cine este capul Bisericii?
|
|||
|
|||
|
Hristos...
desi unii zic ca-i PAPA..:-) |
|
|
|||
|
|||
|
Nici catolicii nu zic ca-i papa, ci tot Hristos, ca si noi.
Ei zic insa ca papa este vicarul lui Hristos. Pentru noi insa, fiecare episcop este vicarul lui Hristos.
|
||||
|
||||
|
Asa este, stim cu totii. Dar cine/ce este Trupul Sau, atunci - Trupul cu care ne impartasim la Liturghie?
|
|||
|
|||
|
aaaaaaaaaaa, piinea care a frint-o la ultima cina?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Deci, stie cineva sa raspunda la intrebarea de mai sus sau nu?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se ies pe coridor sa discut cu Andrei?:-) Si tonul pe care l-ai folosit pentru intrebare, denota ca azi ne si dai cate un 2 daca nu raspundem corect!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
E de fapt dovada faptului ca nu stiu sa raspunda la a doua intrebare.
|
|||
|
|||
|
Citat:
La Liturghie Hristos este prezent în mod real nu numai în jertfa euharistică ci, după cum remarca Părintele Stăniloae, în multe moduri: în cuvintele Sfintei Scripturi citite în Biserică, în cuvântul de propovăduire al preotului, în rugăciunile rostite de preot, în cântările credincioșilor. Sfânta Liturghie este un ansamblu unitar în care fiecare lucrare ne face părtași, într-o anumită măsură, lui Hristos și ne pregătește pentru unirea deplină cu El prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Lui. Last edited by Melissa; 05.01.2011 at 11:57:00. |
|
|