Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2010, 22:37:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Experiențele near death sunt drăcești.

Sfinții (de pildă Sf. Siluan) spun că dacă vezi o lumină dar nu simți căință pentru păcate, este de la diavolul. Iar viața viitoare nu constă în lumini necunoscute ci ori în Persoana lui Hristos, ori în întunericul cel mai dinafară.

Luminile, ca forme sensibile impersonale sunt aproape întotdeauna halucinații create de draci. Lumina necreată de care au vorbit Sf. Palama și alții este altceva, nu are sens să discutăm aici.

Dar stiu ca esti direct.
Eu am incercat sa o iau pe ocolite si i-am trimis catre parintele Serafim Rose, care tot asta spune.
Te pui cu experientele "de suflet" ale oamenilor, nu numai ca nu te vor crede, dar iti ridici si forumistii in cap.

Dar da, asa este, cum spune Traditie1!
Moartea este un lucru infricosator, chiar si pentru cei care au incercat sa traiasca drept. (nu lumina si campii verzi, acelea sunt experiente dracesti pt adormirea constiintei)
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 22:48:17
anatolie
Guest

Implicit

Atentie la mandrie! Lucrurile astea nu se vorbesc pe forum. Cu duhovnicul daca te intereseaza ceea ce ai vazut.
Imi miroase a mandrie aici. Atentie iubiti credinciosi.

Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 22:51:28
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Isaac Sirul spunea: Mai fericit e cel ce-si vede pacatele decat cel ce vede ingeri. Folositor ne este in aceasta viata sa observam propriile pacate.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 23:07:25
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Cunosc pe cineva care a trecut printr-o astfel de experienta in urma unui avort (incomplet, probabil) in vremea comunismului.
A auzit o voce care-i spunea ca nu e timpul sa moara, sa se intoarca si sa-si creasca copii (ca mai avea copii).
In consecinta, acea femeie NU a spovedit avortul, nu a facut canon etc.. Sunt convinsa ca ea se crede iertata (sau in orice caz crede ca Dumnezeu priveste cu ingaduinta fapta ei, din moment ce a vazut lumina, nu?)
(Si este in varsta si nu stiu daca va spovedi avortul vreodata ca impresia ei generala este legata de lumina, voce.. etc, nu de pacat!)

Cititi cartea Sufletul dupa moarte a par. Serafim Rose. Este foarte buna pt vremurile de acum!
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 01:00:07
Ady295's Avatar
Ady295 Ady295 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.12.2010
Locație: Constanta
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Moartea este un lucru infricosator, chiar si pentru cei care au incercat sa traiasca drept. (nu lumina si campii verzi, acelea sunt experiente dracesti pt adormirea constiintei)
Stiu ca moartea e un lucru infricosator, dar ce mi-ai scris in paranteza n-am mai auzit pana acum. Interesant!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Raiul de pe pamant NECTARIE Generalitati 0 20.01.2011 15:37:36
Extraterestru sau..altceva? tigerAvalo9 Generalitati 16 31.08.2009 13:22:11
Raiul sau iadul silverstar Generalitati 69 19.01.2009 22:11:38
Raiul pe pamant CM Generalitati 5 27.11.2006 14:18:46