Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 12:49:33
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Logica creștinului nu e un proces mintal abstract ci înțelepciunea de a alege ceea ce este bine pentru el.

"Pariul" lui Pascal nu este un pariu ci o decizie chibzuită. El este de folos în anumite momente de îndoială, dar nu e baza creștinismului.

Credința creștinului în Dumnezeu provine din intuiția subconștientă că omul, făptură rațională și personală, trebuie să aibe un Creator care de asemeni e rațional și personal.

Ateismul este în același timp ilogic și nechibzuit.

Este ilogic și irațional pentru că neagă ceva fără dovezi și susține lucruri absurde:
-că lumea s-a făcut singură
-că materia neînsuflețită poate avea sentimente și poate gândi
-că materia s-a organizat singură în sisteme funcționale uimitor de complexe și bine reglate
-că într-un univers ostil a apărut o planetă care întrunește condiții aproape ideale pentru viață

Ateismul este nechibzuit pentru că omul dă cele veșnice pentru cele trecătoare, care vor dispare cu siguranță odată și odată.

Pariul lui Pascal e perfect logic.

-Dacă Dumnezeu există și tu L-ai slujit, ai câștigat totul
-Dacă Dumnezeu există și tu nu L-ai slujit, ai pierdut totul
-Dacă Dumnezeu nu există și tu nu L-ai slujit nu ai pierdut nimic fiindcă treci în neființă unde nu mai contează nimic
Vechi 10.01.2011, 13:53:31
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Logica creștinului nu e un proces mintal abstract ci înțelepciunea de a alege ceea ce este bine pentru el.
Vrei sa zici oportunism!
Citat:
"Pariul" lui Pascal nu este un pariu ci o decizie chibzuită.
Vrei sa zici oportunism!

Citat:
Credința creștinului în Dumnezeu provine din intuiția subconștientă că omul, făptură rațională și personală, trebuie să aibe un Creator care de asemeni e rațional și personal.
Abandonand ratiunea, crestinul conclude: "Asta e! Si asa a facut-o D-zeu!"
Foarte rational!
Citat:
Ateismul este în același timp ilogic și nechibzuit.

Este ilogic și irațional pentru că neagă ceva fără dovezi și susține lucruri absurde:
Fara dovezi? Nu te mai lauda cu lipsa de cunostinte ca e deja un fapt stiut.
Citat:
-că materia s-a organizat singură în sisteme funcționale uimitor de complexe și bine reglate
Bine reglate? De ce nu te duci tu prin spitale sa le spui oamenilor ca sunt bine reglati chiar daca au, de exemplu, diabet?
Citat:
-că într-un univers ostil a apărut o planetă care întrunește condiții aproape ideale pentru viață
Citat:
Ateismul este nechibzuit pentru că omul dă cele veșnice pentru cele trecătoare, care vor dispare cu siguranță odată și odată.
Realitatea-i dura!
Citat:
Pariul lui Pascal e perfect logic.
Pentru cine?
Citat:
-Dacă Dumnezeu există și tu L-ai slujit, ai câștigat totul
Nu si daca il cheama Thor! Ai slujit pe altcineva, ai incurcat-o! Asta numai daca zeul corect e la fel de gelos ca si zeul crestin. Acuma sincer nu stiu daca Thor a zis sa nu avem alti zei in afara de el. Pariul nu specifica in care zeu sa credem si sunt "doar" cateva mii.
Citat:
-Dacă Dumnezeu există și tu nu L-ai slujit, ai pierdut totul
Daca D-zeu exista: Sa-ti fie rusine Zeus!
Citat:
-Dacă Dumnezeu nu există și tu nu L-ai slujit nu ai pierdut nimic fiindcă treci în neființă unde nu mai contează nimic
Si daca nu exista si cred pierd singura sansa pe care am avut-o. Misto! I-am imbuibat degeaba pe preotii care m-au stresat o viata ca ajung in iad si care au colaborat cu securitatea. Daca D-zeu nu exista!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 22:10:25
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Vrei sa zici oportunism!
Vrei sa zici oportunism!
Mi se pare mie sau voi erați ăia care ieri spuneați că dacă nu ne trăim viața de acum pierdem ceva prețios? Deci vă schimbați "principiile" după cum bate vântul, cu singurul scop al împroșcării credinței.

Nu e nici un oportunism în a alege să-ți fie bine, opusul este autodistrugerea, îndreptarea spre suferință, deci din nou, ilogism, gândire deviantă (dorință de autodistrugere).

Citat:
Abandonand ratiunea, crestinul conclude: "Asta e! Si asa a facut-o D-zeu!"
Foarte rational!
Eu am spus un lucru a cărui rațiune e de bun-simț: dacă omul e rațional, Principiul existenței nu poate fi inferior. Tu pari a avea probleme reale dacă nu realizezi că simpla aruncare aiurea cu vorbe nu e dialog. Ce cauți pe acest forum? De ce nu argumentezi ci doar faci zgomot?

Citat:
Fara dovezi? Nu te mai lauda cu lipsa de cunostinte ca e deja un fapt stiut.
Atunci adu tu dovezile împotriva existenței lui Dumnezeu. Dar încetează să arunci vorbe fără sens în neștire. Dacă nu-ți susții afirmațiile dovedești două lucruri:
-că ești prea imatur să porți un dialog, că ești capabil doar de atacarea obsesivă, fără formulare de idei, într-o manieră aproape psihotică

Citat:
Bine reglate? De ce nu te duci tu prin spitale sa le spui oamenilor ca sunt bine reglati chiar daca au, de exemplu, diabet?
Eu vorbeam de organisme în general, că reprezintă sisteme extraordinar de bine reglate. Asta o știe orice medic și biolog. În organismul animal sunt zeci de mii de miliarde de celule, fiecare reprezentând o "uzină" extrem de complexă, cu milioane de funcții toate reglate perfect între ele.

Că mai sunt și indivizi care au dereglări, excepțiile confirmă regula.

Citat:
Realitatea-i dura!
Acum ai devenit oportunist la loc?

Citat:

Nu si daca il cheama Thor! Ai slujit pe altcineva, ai incurcat-o! Asta numai daca zeul corect e la fel de gelos ca si zeul crestin. Acuma sincer nu stiu daca Thor a zis sa nu avem alti zei in afara de el. Pariul nu specifica in care zeu sa credem si sunt "doar" cateva mii.
Vechile inepții în limbaj de lemn, fără nici un haz, nici o logică și nici un realism. Noi credem că Dumnezeu e Unul și că voia Lui poate fi cunoscută și împlinită.

Citat:
Si daca nu exista si cred pierd singura sansa pe care am avut-o. Misto! I-am imbuibat degeaba pe preotii care m-au stresat o viata ca ajung in iad si care au colaborat cu securitatea. Daca D-zeu nu exista!
Aici e vorba de tine și Dumnezeu, de ce aduci preoții în discuție? De ce nu te poți comporta ca un om matur, să și gândești ceea ce spui?

.................................

ai2, starea ta se înrăutățește continuu. Dacă o lungă perioadă de timp mesajele tale erau intervenții scurte, infantile și fără haz (asemănătoare celuilalt forumist cu nume de troll, cocacoc), acum ai devenit de-a dreptul delirant, discuția cu tine e discuția cu un om care nu vrea sau nu poate să formuleze idei ci repetă maniacal aceleași formule goale de conținut, care par a sugera că atitudinea obsesivă de refuz a lui Dumnezeu a ajuns să-ți perturbe simțul realității.

Nu vorbesc de convingerile tale despre existența sau inexistența lui Dumnezeu ci de faptul că dai semne că nu mai ești conștient de ceea ce spui, că nu mai ești capabil să comunici cu ceilalți și să formulezi fraze raționale.

Ia seama la pericolul mândriei, care poate duce la pierderea minților. Smerește-te, supune-te lui Dumnezeu cât mai ai vreme, ia seama să nu te prăbușești ca lucifer care s-a înălțat mai presus de Dumnezeu.

Last edited by Traditie1; 10.01.2011 at 22:49:27.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare