![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Sunt multi useri new age, daca acest citat ar fi venit de la unul dintre ei, nu m-as fi mirat. Referitor la comentariul tau.. eu gandesc foarte diferit. 1. Eu nu ma avant cu mintea la 700 mii ani in urma, prefer sa nu merg mai mult de cam 7500 ani in urma. Daca stiinta este aproximativa (desi ea afirma ca este destul de exacta, prefer sa cred invatatura bisericii despre crearea lumii si varsta pamantului). 2. Evident ca cel care a trait inainte de Hristos nu este crestin. Dar oare chiar asa este? Cand am citit prima data Psalmii lui David nu puteam sa trec cu vederea referirile la Hristos. Foarte multe exista. Ca si cum as citi texte crestine. Dar dreptul Avraam, oare stia ca va veni Hristos? ("Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat."Ioan 8:56) Dar oare Noe? Cand batea toaca in jurul corabiei, intelegea oare semnificatia pentru mai tarziu a actiunilor lui? Eu vad ca istoria pre-crestina si crestina a umanitatii este destul de unitara si banuiesc ca multor drepti le-a dat Dumnezeu sa vada si sa inteleaga cele ce vor veni. "Și întorcându-Se către ucenici, de o parte a zis: Fericiți sunt ochii care văd cele ce vedeți voi! Căci zic vouă: Mulți prooroci și regi au voit să vadă ceea ce vedeți voi, dar n-au văzut, și să audă ceea ce auziți, dar n-au auzit." (Luca 10:23-24, dar si in Matei cap. 13) In concluzie, poate ca multi nu vor fi de acord cu mine, dar eu inclin sa cred ca au existat "crestini" (-in sens foarte larg, desigur) de la inceputul lumii, desi NU li s-a descoperit in totalitate ce va urma, detaliile doar Dumnezeu le stie. 3. Daca mai este necesar, dupa tot ce am spus deja, nu cred ca omul a fost mai "simplut" spiritual atunci cand traia in pesteri. Nu cred intr-o evolutie spirituala. Dimpotriva, nu mai retin unde am citit, dar cred mai degraba ca omul este intr-o continua cadere de la Adam incoace, cadere care se va sfarsi in vremea apocalipsei. (doar daca nu se va intoarce cu pocainta la Dumnezeu, desigur). (Am citit opinii cum ca in urma razboaielor mondiale s-a ridicat din Harul existent pe pamant, astfel incat oamenii sunt astazi in mod real mai morti sufleteste decat inainte, mai greu reusesc sa iubeasca aproapele, mai greu se pot pocai etc... nu stiu daca asa este, opiniile apartin celor care au prins si perioada dinainte de razboaie.) Last edited by anna21; 08.12.2010 at 15:16:45. |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cam ce parere aveti? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 8 | 12.06.2012 04:44:36 |
| Ce parere aveti? | CM Punk | Generalitati | 24 | 10.09.2011 23:23:41 |
| ce parere aveti | cadrian79 | Preotul | 10 | 04.05.2011 22:36:49 |
| Ce parere aveti ? | Darkanian | Generalitati | 7 | 04.02.2010 00:08:26 |
| Ce parere aveti? | AlinNNN | Generalitati | 1 | 30.01.2010 20:48:13 |
|
|