Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2010, 01:04:16
Annijo
Guest

Exclamation

Citirea psaltirii mult folos aduce sufletului! Multa murdarie sterge atunci cand e insotita de lacrimi de pocainta, milostenie, abtinerea de la desfranare, post.... Psaltirea este o arma foarte puternica impotriva lui aghiuta! Si ca sa poti sa ridici pe umerii tai o astfel de arma si sa o poti folosi in lucrarea pentru mantuirea sufletului trebuie sa fi intarit, sa ai un scut pentru a nu fi doborat de vrajmas. Scutul este binecuvantarea duhovnicului. El iti cunoaste puterile, neputintele, trairile...pasii pe care i-ai facut in lucrarea ta. El, duhovnicul, e singurul care poate hotari daca esti pregatit sau nu pt psaltire! Nu trebuie sa ne incredem in fortele noastre pentru a nu deveni batjocura diavolilor. Fratii mei, stiti bine cum ii arde psaltirea pe diavoli...ei oare vor fugi mancand pamantul daca ne apucam sa citim din psaltire de capul nostru increzandu-ne in propriile noastre forte? Sau vor tabari pe noi si ne vor culca la pamant pentru mandria pe care am avut-o crezand despre noi ca suntem asemenea calugarilor, preotilor sau sfintilor parinti. Noi, cu rabdare si cu multa truda trebuie sa lucram pt mantuirea sufletului nostru, si orice lucru care ne trece prin cap ca ar trebui sa-l savarsim fara binecuvantarea duhovnicului nu are sorti de izbanda. Nimeni nu a reusit de unul singur si fara ascultare, repet toti au facut ascultare de duhovnici, de sfintii parinti. Noua sa nu ne treaca prin cap ca suntem cineva si ca putem noi sa-i declaram razboi lui aghiuta, caci astfel facem prin citirea psaltirii fara binecuvantare de la duhovnic. Ce mai rade si se bucura aghiuta atunci cand ne mandrim si nu facem ascultare. Si, cine suntem noi sa-i declaram razboi aprig lui aghiuta? Oare nu avem noi mult de lucrat la smerenie, ascultare, infranare, post... Noua ne este greu sa citim si un acatist sau un paraclis Maicii Domnului si vrem sa iesim nepregatiti la razboi??? Pai atunci aghiuta o sa ne intrebe: tu al cui esti? O sa spuneti ca al lui Dumnezeu. Pai atunci unde ti-e ascultarea de Dumnezeu pe care o faci prin duhovnic? DIN CARTEA INTITULATA “DEMONII SI LUCRARILE LOR” , carte ortodoxa pe care de curand am citit-o scrie clar cum au fost batjocoriti de diavoli ce-i care s-au increzut in puterile lor ignorand povetele pline de dragoste ale duhovnicilor lor, si, in momentul in care au facut cum le-a spus lor gandul au fost batjocoriti de diavoli pt ca au iesit de sub acoperamantul parintilor. Cereti sfatul duhovnicului, spuneti-i ce-ati auzit vorbindu-se despre psaltire, intrebati-l daca puteti sa cititi din psaltire si cat sa cititi si, mai intrebati-l daca sunteti pregatit pt psaltire.Vrem sa fim in prima linie? Pai atunci sa facem ascultare de duhovnic, pt ca asta il arde pe aghiuta mai mult decat citirea de 100 de ori pe zi a psaltirii. Facand ascultare de duhovnic, la momentul potrivit(unora mai devreme, altora mai tarziu)in functie de puterile fiecaruia i se va da de catre duhovnic citirea psalmilor..poate cativa anume, poate 1 catisma, poate 2.... dar, atunci, fratii mei avem scut, avem acoperamant, atunci putem spunem : suntem ai parinteleui X si prin el vorbeste Dumnezeu asa ca facem ascultare de duhovnic. Multi s-au izbavit pt rugaciunile duhovnicului si pentru acoperamantul lui din mainile lui aghiuta, dar nimeni nu l-a razboit singur, increzandu-se in puterile lui si sa si castige. Asa cum atunci cand esti bolnav si ducandu-te la doctor iti faci analizele si in functie de rezultatul lor iti prescrie doctorul un medicament sau mai multe, dar, intotdeauna tinand cont de analize, asa este si cu psaltirea. E foarte dulce, foarte puternica, usuca patimile , dar acest lucru se intampla cand e luata pe reteta, adica cu binecuvantare, fie inclusa in pravila fie data ca si canon. Niciodata un doctor care se ingrijeste cu adevarat de pacientii sai nu va da un medicament foarte puternic unui organism plapand, ci, mai intai il pune pe picioare prin dieta, vitamine si, atunci cand organismul a prins puteri ii da si medicamentul puternic care sa-i scoata boala din trup, pt ca altfel din cauza slabiciunii sale i-ar pune in primejdie viata. Psaltirea e dulce, e frumoasa e arma de foc dar se intoarce impotriva celui care o citeste de capul lui, traind necununat, nepostind, asuprind, nespovedindu-se... Ortodoxia inseamna ascultare, sa ascultam de duhovnicii nostrii si pt a le lor rugaciuni va avea Dumnezeu mila si de sufletele noastre. Ascultarea e grea si iti pune mandria pe foc, dar incet incet, cu mila lui Dumnezeu ni se va parea dulce si esentiala pentru mantuirea sufletelor noastre. Duhovnicul raspunde de sufletul nostru in masura in care si noi facem ascultare de el!
Toti acei calugari, care v-au spus sa cititi psaltirea, v-au spus pt ei deja cunosc din trairea lor lucrarea pe care ti-o face in suflet, dar nici-unul din ei nu a inceput sa citeasca de capul lui psaltirea ci numai la indemnul duhovnicului si sub stricta lui observatie. Mare este ascultarea calugarilor, mare le este si lupta. Urmati sfaturile calugarilor pe care ii cautati dar numai dupa ce le faceti cunoscute duhovnicului. Nu urmati simultan indemnurile mai multor calugari pt ca va puneti in primejdie. Povestiti tot duhovnicului si el va hotari daca va da sau nu binecuvantare pt citirea psalmilor.
Fratii mei, surorilor, iertati-ma ca am intervenit in acest topic, nu vreau sa aveti suparare pe mine. Eu am impartasit cu voi ceea ce mi s-a transmis si mie sau mi s-a dat ca “porunca”
Iertati-ma, Doamne ajuta!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interzisa Psaltirea?? laviniag23 Rugaciuni 79 25.05.2012 22:43:34
Psaltirea in versuri cristiboss56 Rugaciuni 70 27.01.2011 00:29:29
Psaltirea Maicii Domnului Tia Rugaciuni 24 09.10.2010 20:34:38
iubiti Creatia lui Dumnezeu maria55 Generalitati 25 28.09.2009 16:39:35
PSALTIREA jeny Despre Biserica Ortodoxa in general 4 05.05.2007 22:15:18