Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2010, 09:46:29
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
daca suntem selectivi..
Am pus in alt post niste linkuri ale lui Virgiliu Gheorghe despre televiziune.. Iti recomand sa le citesti.

Cat despre selectivitate.. aceasta este o ILUZIE.. tot din cartile dumnealui am citit ca deoarece omul intra intr-o stare asemanatoare transei cand priveste televizorului, informatiile nu sunt trecute prin filtrul ratiunii, ci sunt inregistrate direct in subconstient.
Prin insasi natura televiziunii, nu se poate vorbi despre selectivitate!

(De ex.. voi stiati ca o reclama la care NU esti atent isi atinge scopul mai degraba decat una pe care o privesti cu ochi critic? V-ati intrebat ce sens au acele reclame in care nu se pune accentul pe produs si calitatile lui, ci sunt prezentate peisaje, femei atractive etc..? Tocmai din cauza ca in starea de transa in care sta privitorul, el tinde sa asocieze inconstient produsul cu o emotie agreabila, iar ulterior, in magazin, acel produs va declansa emotia placuta simtita la vizionarea reclamei. Si acestea sunt procese inconstiente. Mie imi pare ca cei care cred ca "rezista" influentei televizorului sunt mai degraba naivi.)

Studiile psihologice arata ca un copil nu trebuie sa priveasca DELOC la televizor.
In plus, educarea ortodoxa presupune sa invatatm copilul sensul timpului: timpul nu ne este dat sa ne batem joc de el, ci este cea mai importanta resursa a noastra! O clipa valoreaza enorm si daca o pierzi nu ai cum sa o obtii inapoi, nu ai cum sa o cumperi etc.. Privitul tv este timp pierdut, omorat ec..

In cartile lui Virgiliu Gheorghe am citit ca in sua cam 30% din transmisiunile tv sunt publicitate (fara a o lua in calcul pe cea mascata). Cam 50% emisiuni sunt despre crime, violuri, razboaie, violenta, tragedii naturale, cataclisme etc... Cred ca in Romania lucrurile stau la fel. Din ce a ramas (cam 20%) crezi ca poti alege ceva util?

Cred ca preotii NU se uita la tv. Si cunosc o preoteasa (americana, ce-i drept) care nu numai ca nu se uita deloc la tv, dar nici calculatorul nu are cand sa-l deschida.. Pe altele nu le-am intrebat, dar cred ca nu privesc televizorul pt ca este o activitate inutila si nefireasca.
Si eu sunt mama si nu ma uit la tv ca ar insemna sa-mi neglijez copiii sau atributiile casnice in acel timp.. In rarele ocazii cand am privit vreun film artistic.. sarcinile mele casnice au fost date peste cap..

adevarat.
Doamna esti exagerata dar daca asa crezi fa cum iti dicteaza inima ,daca pe dumneata o publicitate te face sa cumperi produsul promovat ......... ce sa mai zic .Cel ce nu e in stare sa se acomodeze cu ce e in lume si nu stie el sa-si puna frau sa mearga in manastire la ascultare desavarsita .E un pericol daca nu sti sa selectezi ceea cee acolo te sticla .Insa de aci la eliminarea lui ( a tv-ului) e cale lunga
Reply With Quote
Vechi 12.11.2010, 12:50:00
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit De ce???

Eu cred ca mass media este responsabila de decaderea tineretului. Goana pentru senzational, oferta comerciala, chiar cu un pret foarte scump pe care il plateste societatea si familia. Cenzura in limita bunului simt, a promovarii firescului, a aspectelor pozitive, cred ca ar fi de real folos. Si nu stiu de ce anumite institutii nu fac nimic in acest sens: Biserica,Familia, Scoala, Politia, Organizatiile de Tineret...Asistam neputinciosi, vedem dezastrul la care ne pregatim sa aderam , prapastia in care ajunge moralitatea ... de ce ? E nepasare, e lasitate, e dezinteres sau primeaza interesele meschine, avantajele marunte, mizere, la care aspira sau beneficiaza unii, cu ce pret? Ma intreb retoric- etnobotanicele ce bine fac? Cum este posibil ca unii semeni de-ai nostri sa-si cladeasca fericirea, bunastarea, pe nefericirea si prabusirea tineretului. Este ingrozitor! ESTE STRIGATOR LA CER!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 12.11.2010, 22:13:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius Vezi mesajul
Doamna esti exagerata dar daca asa crezi fa cum iti dicteaza inima ,daca pe dumneata o publicitate te face sa cumperi produsul promovat ......... ce sa mai zic .Cel ce nu e in stare sa se acomodeze cu ce e in lume si nu stie el sa-si puna frau sa mearga in manastire la ascultare desavarsita .E un pericol daca nu sti sa selectezi ceea cee acolo te sticla .Insa de aci la eliminarea lui ( a tv-ului) e cale lunga
Sunt exagerata eu deoarece iti place tie sa privesti tv? (cam asta ar fi logica).

Eu am renuntat la tv de aproape 5 ani (parca) si nu regret deloc. In primii ani mai citeam stirile pe net, ar si la acelea am renuntat si nu pot spune ca am pierdut ceva.
Doar am castigat timp.

Este adevarat ca sotul meu vroia sa priveasca filme, asa ca uneori inchiriem dvd-uri la care se uita el. Tot este un castig de timp (fata de filmele de la tv intrerupte de publicitate), plus ca alege el ce vrea sa priveasca etc.

Multa lume spune: "nu stii sa selectezi" sau "daca selectezi, nu e pericol".. etc. Eu nu ineleg CE anume sa selectez. Nu gasesc nimic util la tv. Absolut nimic. Daca vreau sa ma informez, citesc, nu privesc tv-ul.

Last edited by anna21; 12.11.2010 at 22:17:37.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2010, 22:16:59
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Audio, despre televiziune:
http://www.crestinortodox.ro/predici...audio-506.html

http://www.crestinortodox.ro/predici...audio-504.html
Reply With Quote
Vechi 12.11.2010, 22:17:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Talking

Citat:
Daca vreau sa ma informez, citesc, nu privesc tv-ul.
Si cu netul ce faci ?
Vechi 12.11.2010, 22:35:03
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Si cu netul ce faci ?
Netul este sursa principala mea de informare.
Am net pe mobil si majoritatea conferintelor pe care le ascult sau carti audio etc.. pe telefon le ascult (in casti) cand gatesc, spal, curat sau cand nu sunt acasa etc...

Dar oricum nu este acelasi lucru deoarece esti mai activ si ai mai mult control cand stai pe net.
In plus, citesti (cel putin eu asta fac), iar creierul este mai activ, nu este in transa- ca atunci cand privesti tv.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2010, 22:45:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Netul este sursa principala mea de informare.
Am net pe mobil si majoritatea conferintelor pe care le ascult sau carti audio etc.. pe telefon le ascult (in casti) cand gatesc, spal, curat sau cand nu sunt acasa etc...

Dar oricum nu este acelasi lucru deoarece esti mai activ si ai mai mult control cand stai pe net.
In plus, citesti (cel putin eu asta fac), iar creierul este mai activ, nu este in transa- ca atunci cand privesti tv.
Da, netul mobil îl folosesc și eu în proporție de 95%, așa cum fac și acum ! De la o anumită oră îl folosc din plin , pe drum, la serviciu . E practic și nu deranjezi pe cei din jur ! Tv.-ul îl pot folosi și pe mobil, dar nu mă pasionează , preferând doar RADIO TRINITAS .
Vechi 23.01.2011, 06:22:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

O mama din Australia a renuntat la tehnologie (internet, telefon mobil, televizor, jocuri video ..) pentru 6 luni.
Disperata deoarece tehnologia ii traia pe proprii ei copii adolescenti (care si atunci cand faceau teme nu se desprindeau de calculator, mesagerie instant, facebook si muzica din ipod.. a recurs la masuri extreme si i-a deconectat pt 6 luni.
Copiilor le-a fost f greu dara pana la urma au revenit in lumea reala.. aceea cu discutii in fata, cu jocuri pe masa, cu cantat la instrumente (in loc de ascultare ipod).. si evident au invatat mai bine.
Experienta a publicat-o in cartea "the winter of our disconnect".
Sursa:http://vigilantcitizen.com/?p=6397
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 06:55:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit Daca tot privim TV-ul.. Ii place cuiva Bill Gates?

Bill Gates vorbeste despre "incalzirea globala" (ha ha) pe care o pune in seama populatiei (respirati mai usor, va rugam!).. Ideea lui este ca incalzirea globala poate fi oprita prin depopulare.
Video netradus.
In prima parte el admite ca vaccinele (indirect, e o scapare?) ca vaccinele sunt instrument de depopulare.
Sa vedem:
http://www.youtube.com/watch?v=6WQtR...layer_embedded
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 18:55:21
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
O mama din Australia a renuntat la tehnologie (internet, telefon mobil, televizor, jocuri video ..) pentru 6 luni.
Disperata deoarece tehnologia ii traia pe proprii ei copii adolescenti (care si atunci cand faceau teme nu se desprindeau de calculator, mesagerie instant, facebook si muzica din ipod.. a recurs la masuri extreme si i-a deconectat pt 6 luni.
Copiilor le-a fost f greu dara pana la urma au revenit in lumea reala.. aceea cu discutii in fata, cu jocuri pe masa, cu cantat la instrumente (in loc de ascultare ipod).. si evident au invatat mai bine.
Experienta a publicat-o in cartea "the winter of our disconnect".
Sursa:http://vigilantcitizen.com/?p=6397

Interesanta tare aceasta poveste.Tare as fi curios sa vad si eu daca as rezista fara tehnologie,nu prea cred.M-am obisnuit prea mult cu internetul,cu articolele pe care le citesc in fiecare zi,cu muzica si cu stirile de la tv/internet etc.Dar cu siguranta viata mea si a tuturor celor care incearca asa ceva ar fi mai sanatoasa,mai curata,mai normala.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu ucide ??? Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 55 23.01.2011 09:54:05
si folosirea prea multa a calculatorului ucide sufletul zriyac Generalitati 20 20.10.2010 23:44:12
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Un fel de egoism care ucide! achimovjan Generalitati 10 22.08.2008 08:14:38