Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2010, 17:21:26
derbyc derbyc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.06.2010
Implicit

Anisia, nu am vrut sa ma ascund dupa deget. M-am dus la alt duhovnic fiindca mi-a fost rusine de duhovnicul meu. Acum am 18 ani si el ma stie de mic...Vine in casa noastra de cateva ori pe an, sfinteste si casa. Mereu le spune alor mei ca sunt cuminte. Si mi-a fost rusine si in acelasi timp frica sa nu le spuna alor mei ceva.
Eu nu mi-am ales inca niciun duhovnic. Nu m-am gandit "gata, preotul X va fi duhovnicul meu de azi". A fost oarecum mai accesibil fiindca ma cunostea si era aproape de mine.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 20:55:12
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de derbyc Vezi mesajul
Anisia, nu am vrut sa ma ascund dupa deget. M-am dus la alt duhovnic fiindca mi-a fost rusine de duhovnicul meu. Acum am 18 ani si el ma stie de mic...Vine in casa noastra de cateva ori pe an, sfinteste si casa. Mereu le spune alor mei ca sunt cuminte. Si mi-a fost rusine si in acelasi timp frica sa nu le spuna alor mei ceva.
Eu nu mi-am ales inca niciun duhovnic. Nu m-am gandit "gata, preotul X va fi duhovnicul meu de azi". A fost oarecum mai accesibil fiindca ma cunostea si era aproape de mine.
Eu cred ca nu e bine ce ai facut. Nu putem sa Il mintim pe Dumnezeu. Ai mers la alt preot din rusine se intelege, numai ca rusinea este de la diavol; ti-a dat curaj sa faci fapta rea si ti-a dat rusinea la spovedanie asadar tu te-ai impartasit fiind legat de un alt preot, practic ai furat Sfanta Impartasanie.
Duhovnicul tau trebuie sa stie, iar daca ti se pare prea apropiat de familia ta si nu poti comunica asa cum ai dori cere-i binecuvantarea de a merge la un alt duhovnic. Nu e bine sa avem doi duhovnici tocmai in ideia de a nu ascunde de unul ceva.

A gresi e omeneste si secretul spovedaniei nu se divulga. Trebuia sa ii fi spus celui care acum iti e duhovnic ca ai mers la alt preot iar celui care te-a spovedit si te-a oprit de la Impartasanie trebuia sa ii fi spus alegerea ta. Inainte de a merge sa te spovedesti a doua oara trebuia sa mergi la preotul care te-a legat(chiar daca era coada sau lipsea uneori) ca sa te dezlege. Nu e bine sa ne jucam cu Sfintele Taine!
Inteleg ca nu ai stiut dar mai mare grija in viitor!

Si... repara greseala!

Last edited by gabriela8; 22.10.2010 at 20:57:31.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cel mai josnic pacat si cea mai mare virtute laurastifter Morala Crestina 35 22.03.2012 11:51:21
Incredrea prea mare in Dumnezeu-un pacat? Bogdan N Generalitati 9 31.05.2011 09:43:17
E pacat sa mergi la strand sau la mare? alexya89 Generalitati 109 09.04.2011 13:46:57
Un mare pacat Rodica50 Generalitati 2 22.11.2010 14:49:45
cel mai mare pacat, sau cea mai mare minciuna zuzu17 Intamplari adevarate 9 05.01.2010 12:44:56