Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2010, 22:50:23
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Aurelia2010 Vezi mesajul
Pai, nu te-am obligat sa-mi raspunzi cand vom iesi din erezii si apostazii ca sa avem garantia ca ierarhii nostri ne duc la mantuire. Acum putem spune ca ierarhii ortodocsi care erau iconoclasti SI CANONICI IN ACELASI TIMP, duceau pe cei ce-i urmau la mantuire??? Asta-i intrebarea mea. Nu te supara pe mine, dar chiar sunt revoltata dupa ce am citit despre ereziile ierarhilor nostri
Doamna, poate ar fi mai bine sa nu va mai puneti nici o intrebare pentru o vreme, si sa va multumiti la ascultare.

Cine v-a dat dumneavoastra autoritatea sa ii judecati pe ierarhii Bisericii dumneavoastra ?!

Cine v-a dat autoritatea sa puneti etichete precum "necanonic" sau "eretic" ?

Auziti ce idee nastrusnica - isi pune mireanul problema ca ierarhul trebuie sa prezinte "garantii" !!!!
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 23:31:08
Patmos's Avatar
Patmos Patmos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Sfantul Ioan Gura de Aur

Eu cred ca in momentul cand ne confruntam cu o situatie de acest fel, atunci cel mai bine este sa vedem ce ne-au spus Sfintii Parinti.Iata ce ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur:

,,Nimic nu poate fi mai rau decât atunci când cineva, stapânit fiind de rationamente omenesti, judeca si masoara lucrurile cele dumnezeiesti; fiindca în chipul acesta se va izbi de piatra aceea cu putere si va fi lipsit de lumina. Caci, daca cel ce voieste a pune stapânire pe lumina soarelui cu ochii cei omenesti, nu numai ca nu va reusi sau nu se va putea împotrivi razelor lui, ci, pe lânga acest esec, va si suferi multa vatamare, cu atât mai mult cel ce voieste a-si îndrepta privirea catre acea lumina si a vedea prin rationamentele sale, nu numai ca va cadea, ci înca si batjocoreste harul lui Dumnezeu. Priveste cum Marcion, Mani si Valentin– si toti ceilalti care au introdus în Biserica lui Dumnezeu ereziile si dogmele lor vatamatoare – s-au pierdut; caci, masurând cele ale lui Dumnezeu prin rationamente omenesti, s-au rusinat de iconomia Lui. Desi este vrednic de cinste si de lauda, mai mult decât de rusine; vorbesc de crucea lui Hristos.

Stiind deci acestea, pe care nu întâmplator vi le-am spus, ci ca sa va îndreptam cugetarea si sa facem a va gasi într-o mai mare siguranta pe viitor, va rog sa tineti seama de cele vorbite. Daca noi auzim pururea, dar nu îndeplinim niciodata, nu avem nici un folos din cele vorbite. Sa luam bine aminte, sa fim cu mare bagare de seama la cele vorbite, sa le scriem, asa-zicând, în cugetul nostru, sa le avem lipite de constiinta si necontenit sa înaltam slava Tatalui si Fiului, si Sfântul Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin."

Cine vrea sa citeasca cele spuse pe larg,le poate citi aici:
http://www.ioanguradeaur.ro/348/treb...a-nu-i-judeca/

Last edited by Patmos; 07.10.2010 at 23:40:26.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 01:45:02
paradosis paradosis is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Auziti ce idee nastrusnica - isi pune mireanul problema ca ierarhul trebuie sa prezinte "garantii" !!!!
Daca nu ne-am invrednicit sa ne dea Dumnezeu si noua infailibili, n-avem ce face, trebuie sa urmam neabatut invatatura Duhului Sfint care prin sfintii de la inceput a zidit Biserica Catolica.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
manastirea copaceana

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Donatii pentru manastire München Ion Pop Despre Biserica Ortodoxa in general 4 17.09.2011 23:42:28
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
O manastire care ingrijeste de 140 de copii spre_rasarit Despre Biserica Ortodoxa in general 3 18.11.2010 22:53:23
Sfanta Liturghie - cind a aparut pentru prima data? patinina34 Sfanta Liturghie 11 04.06.2009 02:11:51
Ajutor pentru o manastire! nastac_miruna Umanitare 5 16.12.2008 15:07:44