Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.10.2010, 14:31:51
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

mai vrei? Efrem Sirul!!!
pentru Mihailt!! direct din inima pustiei SIRIENE ca poate nu-ti plac parintii egipteni:))!!

Alti Parinti vorbesc inca si mai limpede. Astfel, de la Sfantul Efrem Sirul aflam urmatoarele: "Acestea vorbindu-le spre noi cel ce se sfarseste, deodata i se leaga limba lui, i se schimba ochii, ii tace gura, i se opreste alasul si ostile cele infricosatoare se pogoara, slujitorii dumnezeiesti cheama sufletul sa iasa din trup, demonul cere sa ne traga pe noi la judecata. [...] Atunci ingerii, luand sufletul, se duc prin vazduh, unde stau incepatoriile, stapaniile si capeteniile puterilor celor potrivnice, parasii nostri cei amari, vamesii cei cumpliti, cei ce tin socoteala faptelor, care intampinandu-1 in vazduh, cer seama si il iscodesc si aduc inainte pacatele omului si inscrisele lui, cele din tinerete, cele din batranete, cele de voie si cele fara de voie, cele prin fapte si cele din ganduri, cele prin aduceri aminte. Multa frica este acolo, mult cutremur pentru sarmanul suflet, nepovestita este nevoia pe care o patimeste atunci de la multimea milioanelor de vrajmasi, fiind tinut de dansii, fiind frant, clevetit, impins si oprit sa nu se salasluiasca in lumina si sa nu intre in latura celor vii. insa pe suflet il duc sfintii ingeri".

Ioan Scararul!! alt Sirian pentru cerbicia dumitale! (o meriti domnule, ca ai cautat-o cu lumanarea) zi mersi ca scapi cu atat si poate te-oi trezi sa te pocaiesti ca altfel de vami nu treci!
poftim!!

"Uneori, vedem ca omul insusi este chemat sa raspunda I invinuirile ce i se aduc de catre duhurile rele, si care nu rareori sunt cu totul mincinoase. Astfel, Sfantul Ioan Scararul scrie despre un oarecare Stefan, ca mai inainte de a se savarsi din viata i s-a descoperit in chip minunat ceea ce avea sa se petreaca cu el dupa moarte: "Cu o zi inainte de a se savarsi, fu rapit cu mintea si cu ochii larg deschisi privea spre dreapta si spre stanga patului. Si ca tras la socoteala, zicea in auzul celor de fata, cand: Da, asa e, e adevarat, dar am postit pentru aceasta atatia ani; cand: Nu, mintiti, aceasta n-am facut-o. Apoi iarasi: Da, aceasta e adevarat, dar am plans si mi-am implinit slujirea. Si iarasi: Cu dreptate ma invinuiti. Si mai zicea inca: Da, e adevarat, pentru acestea n-am ce sa spun. Dar la Dumnezeu este si mila. Era o priveliste infricosatoare si inspaimantatoare aceasta tragere la socoteala nevazuta si neindurata. Si ceea ce era si mai infricosator era ca-l osandeau si pentru cele ce n-a facut. Vai, ce lucru groaznic! Sihastrul si pustnicul acela spunea la unele din gresalele sale: La acestea n-am ce zice!, el care era de patruzeci de ani calugar".

BUN!?
mai vrei? zi daca mai vrei! acum te rog eu ceva! da-mi si tu exemple de SFINTI CARE CONTRAZIC VAMILE!! HAIDE< HAIDE CA VORBITI DE SINOADE SI ALTE D-ASTEA! ASTEPT!!!
iertati-ma fratilor dar m-am enervat ca om sunt! iertati-ma! si iarta-ma si tu Mihailt dar pe viitor, masoara-ti pasii cand contrazici cele ce invata Sfintii ca tu acum ai fost un fel de Arie sau Nestorie sau Origen, intelegi? de dragul flecarelii..( lasa lumea sa creada si sa se pocaiasca , tu realizezi ca faceai slujba vrajmasului? eh, lasa domne ca nu e nicio vama.. ne mantuim cu carnatul in mana stanga si cu salamul in gura!
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 14:49:09
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia Vezi mesajul
si tu Mihailt dar pe viitor, masoara-ti pasii cand contrazici cele ce invata Sfintii ca tu acum ai fost un fel de Arie sau Nestorie sau Origen, intelegi?

, tu realizezi ca faceai slujba vrajmasului? eh, lasa domne ca nu e nicio vama.. ne mantuim cu carnatul in mana stanga si cu salamul in gura!
Domnule, va dati seama ca ar putea fi mare pacat si pricina de smintealasa acuzi un coreligionar de erezie si de slujire a celui rau, asa cum ati facut mai sus, pentru ca refuza sa creada intr-o teorie pe care Biserica nu a definit-o ca adevar de credinta ?

Atata vreme cat Biserica nu s-a pronuntat, fiecare e liber sa creada sau nu, nu este pacat sa nu crezi.
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 14:56:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule, va dati seama ca ar putea fi mare pacat si pricina de smintealasa acuzi un coreligionar de erezie si de slujire a celui rau, asa cum ati facut mai sus, pentru ca refuza sa creada intr-o teorie pe care Biserica nu a definit-o ca adevar de credinta ?

Atata vreme cat Biserica nu s-a pronuntat, fiecare e liber sa creada sau nu, nu este pacat sa nu crezi.
mai erethorn, adu-mi un citat de sfant sau de sinod sau de orice altceva care s-a pronuntat impotriva! si daca gasesti vreunul, sa-i comparam cu SFINTII DE MAI SUS>> DACA NU IN NUMELE LUI HRISTOS TACI SI AICI NU MAI INTRA!
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 15:05:37
Eliana Eliana is offline
Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Doamna Ortodoxia, cu tot respectul dupa parerea mea sunteti un pic cam apriga cu toti cei ce gresesc.

Majoritatea suntem pe acest forum pentru a gasi raspunsuri sau pur si simplu pentru a impartasi dragostea pentru Hristos indiferent de confesiune asa ca, inca odata cu tot respectul va rog sa ne iertati ca nu am citit cu totii despre Sfintii Parinti sau Sinoade sau Canoane sau cate Sfinte mai sunt si va rog sa va ganditi daca nu cumva atitudinea deranjeaza pe multi. Cred ca era de ajuns sa va sustineti punctul de vedere dar de acolo pana la a jigni e cam mare distanta.

Va rog nu mai folositi numele Domnului Hristos pentru a alunga de pe lumea de pe forum pentru ca aceluiasi Domn I se inchina si Erethron si multi altii.

Cinste dumneavoastra ca ati citit vietile tuturor Sfintilor, ne-ati dat de inteles asta in repetate randuri dar asta, inca odata va spun, nu va da dreptul sa desconsiderati si sa jigniti pe ceilalti membrii.

Daca sunteti asa de invatata precum sustineti consider ca puteti face lucruri mai folositoare cu cunostiintele dumneavoastra decat sa vorbiti urat cu noi, ignorantii de rand.

Va multumesc si va rog sa ma iertati, n-o luati personal, doar ganditi-va un pic la atitudinea dumneavoastra ofensiva fata de care am o problema.
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 15:19:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eliana Vezi mesajul
Doamna Ortodoxia, cu tot respectul dupa parerea mea sunteti un pic cam apriga cu toti cei ce gresesc.

Majoritatea suntem pe acest forum pentru a gasi raspunsuri sau pur si simplu pentru a impartasi dragostea pentru Hristos indiferent de confesiune asa ca, inca odata cu tot respectul va rog sa ne iertati ca nu am citit cu totii despre Sfintii Parinti sau Sinoade sau Canoane sau cate Sfinte mai sunt si va rog sa va ganditi daca nu cumva atitudinea deranjeaza pe multi. Cred ca era de ajuns sa va sustineti punctul de vedere dar de acolo pana la a jigni e cam mare distanta.

Va rog nu mai folositi numele Domnului Hristos pentru a alunga de pe lumea de pe forum pentru ca aceluiasi Domn I se inchina si Erethron si multi altii.

Cinste dumneavoastra ca ati citit vietile tuturor Sfintilor, ne-ati dat de inteles asta in repetate randuri dar asta, inca odata va spun, nu va da dreptul sa desconsiderati si sa jigniti pe ceilalti membrii.

Daca sunteti asa de invatata precum sustineti consider ca puteti face lucruri mai folositoare cu cunostiintele dumneavoastra decat sa vorbiti urat cu noi, ignorantii de rand.

Va multumesc si va rog sa ma iertati, n-o luati personal, doar ganditi-va un pic la atitudinea dumneavoastra ofensiva fata de care am o problema.
:)) in primul rand ca nu sunt femeie.. apoi, eu nu am provocat pe nimeni ci doar imi apar credinta cu armele pe care le solicita atacurile adversarului.. cat despre dumneata ,daca erai ortodoxa mi-ai fi laut mie apararea nu m-ai fi mustrat cand apar adevarul credintei noastre! asa cum pot eu pacatosul! eventual m-ai fi calmat pe privat, dar pentru ca ai facut-o aici si m-ai ironizat ca Iliescu cu armele ,vezi Doamne ale "omului simplu" care nu a citit dar .. intelegi la ce tactica ai apelat? cu bataie dupa colt.. urat.. Sfantul Ignatie Briancianinov numeste acest pacat , exprimarea cu subanteles si dublarea in roluri de care faci abuz dumneata ,le numeste viclenie si le considera printre principalele de care Duhul Sfant se scarbeste.. asa ca.. ai grija ce faci si ce spui , vezi-ti de bolile tale si lasa-ne pe noi asa cum suntem, da? cat despre catolici, nu ma pup cu ei , sunt eretici si restul nu e treaba mea, dar asta e alta discutie..iar dumneata veziti barna din ochiul dumitale..si lasa bolile si pacatele mele sa lejudece Dumnezeu si El sa ma condamne..
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 15:02:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul

de ce incerci cu tot dinadinsul sa ma smintesti? sa-ti fie rusine ca esti vrajmas al adevarului si improsti cu noroi, inca si putinele lucruri care au ramas nepatate pe lumea asta pe care biserica voastra nenorocita a indepartat-o de Dumnezeu si a aruncat-o in bratele vrajmasului.. dispari si tu si tatal tau care te pune sa denigrezi aceasta carte prin mine care aici sunt aparatorul ei si care am promovat-o!.. da voi, fratii ortodocsi de ce taceti? nu vedeti ca sunt in inferioritate cu vrajmasii astia parsivi?nu vedeti ca astia vorbesc impotriva sfintilor?
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 15:31:29
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia Vezi mesajul
de ce incerci cu tot dinadinsul sa ma smintesti? sa-ti fie rusine ca esti vrajmas al adevarului si improsti cu noroi, inca si putinele lucruri care au ramas nepatate pe lumea asta pe care biserica voastra nenorocita a indepartat-o de Dumnezeu si a aruncat-o in bratele vrajmasului.. dispari si tu si tatal tau care te pune sa denigrezi aceasta carte prin mine care aici sunt aparatorul ei si care am promovat-o!.. da voi, fratii ortodocsi de ce taceti? nu vedeti ca sunt in inferioritate cu vrajmasii astia parsivi?nu vedeti ca astia vorbesc impotriva sfintilor?
Iarta-ma,dar cred ca te-ai uitat la prea multe filme cu subiect religios si acum te visezi vreun Ioan Botezatorul strigand in pustie...
Poate mai multa temperare si bun simt nu ti-ar strica,pentru ca e deja a nu stiu cata oara cand jignesti niste oameni care ti-au vorbit politicos doar pentru ca au o religie si o viziune diferita de ale tale.
Vechi 03.10.2010, 15:40:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Iarta-ma,dar cred ca te-ai uitat la prea multe filme cu subiect religios si acum te visezi vreun Ioan Botezatorul strigand in pustie...
Poate mai multa temperare si bun simt nu ti-ar strica,pentru ca e deja a nu stiu cata oara cand jignesti niste oameni care ti-au vorbit politicos doar pentru ca au o religie si o viziune diferita de ale tale.
dumneata cine Doamne iarta-ma mai esti? vama a 3-a? acelasi mesaj si tie! vezi-ti de pactele tale cele multe si urate! ca eu nu ma pocaiesc acum ca "s-a apropiat heaven" cu mustrarea.. esti ridicola ca pui paie pe foc si oricine mai intra sa ma mustre va primi la fel! ce tie nu-ti place altuia nu-i face,da?
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 15:44:12
Banned

Implicit

daca esti suparat pe mine si vrei sa-mi atragi atenia te scutesc de un efort.. nu imi scrie! stiu si eu cand gresesc, am duhovnic, am Judecatorul meu ,cine esti tu sa judeci sluga altuia? daca vrei sa vorbesti despre thread esti bine venit, daca nu, inseamna ca vrajmasul te impinge sa pui paie pe foc si nicidecum un duh ortodox.. restul, scrieti-mi pe privat.. multumesc tuturora!
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 14:54:47
Banned

Implicit

deci vreau sa spun ca aceasta carte ,VAMILE VAZDUHULUI, este suficienta pentru mantuire! deci are de toate! din Pateric din vietile sfintilor, despre toate dogmele, toate canoanele, toate sfaturile, este geniala! este de o ortodoxie induiosatoare, simpla si la obiect, direct pe si pentru suflet, fara grasimi, fara euri, fara nimic in plus! totul este mantuitor, pana si asezarea in pagina si desenele cu vamile si totul.. iar pentru cine are o oarecare experienta duhovniceasca, mica, acolo, dar sa .. intelegeti voi... ei bine atunci aceasta carte ii va inmulti cu mult darurile in numai cateva zile..fiecare fragment, citit de exemplu azi o data si iarasi peste o saptamana si recitit apoi, va aparea exact ca Sfanta Scriptura cu intelesuri deosebite si de minte smeritoare,adica inaltatoare la cer.. este scrisa sub adierea Duhului Sfant categoric cum putine sunt.. nu se simte "parelnicie" niciun pic de erezie .. apoi, pocaiti-va, intristati-va pentru pacate cu aceasta fericita intristare si faceti o proba! deschideti vamile vazduhului si cititi!orice! veti simti Duhul Sfant si ortodoxia aceea care e din ce in ce mai greu de gasit.. nu ma surprinde ca au sarit impotriva "cativa" bietii de ei..le-a legat vrajmasul mintea cu funda de intuneric si i-s trimis sa denigreze aceasta sfanta carte..
Doamne ajuta si rugati-va sa ma ierte Dumnezeu ca m-am aprins, dar am facut-o din ravna pentru voi fratii mei, ca am aflat acest margaritar si am vrut sa vi-limpartasesc! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti fratiorii mei dragi de suferinta si sa ne vedem dincolo de vami cu toti.. cum spunea dulcele, Parintele nostru viteaz,Ilie Cleopa, "Manca-v-ar Raiul!"
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din 24 de Vami idealist Pocainta 5 14.03.2010 21:44:22
Sunt vamile vazduhului o invatatura gnostica? scrabble Slujba inmormantarii 47 18.08.2009 17:33:20
Vamile vazduhului NiCcoleta Generalitati 35 21.02.2008 17:52:26
Vamile vazduhului BogdanF Generalitati 17 25.07.2007 17:57:58