Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.09.2010, 22:11:45
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit ok

vizavi de ce s-a spus aici, despre calugari, ca au munci istovitoare si lungi...

acum doi ani aflandu-ma in trecere prin bucuresti, am ajuns obosit intr-o dupa-amiaza tarzie la o manastire celebra, cam la vreo 30 km,in marginea bucurestiului, intr-un fel de sat, cu multi tigani !

vroiam sa raman acolo peste noapte !
acolo m-am imprietenit cu un sas din timisoara,camionagiu iesit la pensie,ce era plelerin si prieten al calugarilor,un om foarte cumsecade, dar cam afectat de probleme personale trecute !

Ce am putut sa vad cu ochii mei, a fost ca trotuarele din curte nu erau prea curate, si manastirea era intr-o anumita stare de neingrijire !

apoi am inteles de la saul batran,ca, manastirea are grajduri cu animale, care sunt insa ingrijite nu de calugari,ci de oameni angajati din afara,special pentru asta !

-apoi spre inserate, a sosit un oaspete special; un calugar mort de beat,de abia se mai putea tine pe picioare !
alt calugar mai tanr l-a ceratat destul de tare, si l-a pus sa-si dea jos haina neagra de calugar,!
-dupa mai multe dezbateri, si negocieri, in care au avut un limbaj foarte civilizat(nota bene !),ceea ce mi-a placut ! adica un calugar,chiar si beat crita, ramane calugar ,acesta din urma a acceptat sa-si dea jos hainele, luand unele civile !

-cand a venit ora mesei ,am mers si eu, numai din curiozitate si spirit de aventura, sa vad cum e mancarea calugarilor ( ca eu aveam o droaie de mancare in masina !)
ajuns acolo am fost pus sa stau la masa cu niste milogi si ologi,de mi-a fost mai mare greata,grabindu-ma sa termin cat mai repede si sa ies !

ologii fericiti ca le-am dat o pomana mica, m-au invitat apoi sa merg sa ma cazez cu ei !
evident ca am ramas sa dorm in masina !

dar la 2-3 naoptea,am vazut niste calugari ce aruncau cu pietre dupa caini, si tot intrau si ieseau in camara cu alimente a manastirii !
ba unul a venit si in izmene, si au mai stat si de vorba o vreme in fata camarii cu alimente !!!

eu nu-i condamn pe acesti oameni, ba chiar mi s-au parut simpatici, asa cu defectele lor omenesti, totul e sa nu fie prea grave !
totusi a sta in manastire nu e lucru usor, cand te gandesti numai la foamea ce o ai de indurat !
macar ,daca muncesti zi de zi, macar sa mananci ca lumea,ca sa ai forta !
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine vrea sa invete sa impleteasca matanii,serafim Sebastiana Stiri, actualitati, anunturi 26 08.04.2017 18:48:21
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 13:22:21
Cine vrea sa aiva arsa cartea pacatelor: Cartea lui Iosif tamplarul spre_rasarit Generalitati 1 29.12.2011 14:04:00
Cine vrea sa ma ajute!?! podolski_2 Generalitati 0 04.01.2010 21:38:00