Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2010, 22:00:22
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Stii cum se spune>,,scepticii sunt mereu intr-o eroare.Este treaba celorlalti sa demonstreze asta" :) Eu totusi am dubii pt ca nu gasesc declaratiile artistilor.Tu,daca ai fi facut asa ceva,si ar fi devenit atat de faimoasa ,,inovatia"ta >nu ai fi vrut sa spui ceva?Presa ar fi aparut in jurul tau precum albinele la miere.

De ce sunt sceptic din perspectiva conservatorismului catolic pe acest aspect>locul acela are o profunda semnificatie istorica.Sunt sceptic cu privire la faptul ca s-ar fi decis ca tocmai acolo sa fie recreata o scena de aselenizare dar,in lumea de azi,orice este posibil.Pentru mine nu prea are sens.Nu pot comenta mai mult pt ca pe o analiza protestanta referitor la un astronaut pe o catedrala catolica voi beneficia de prezumtia de impartialitate la anul si la multi ani :)

Esti a 3 persoana care imi spune ca ma insel.Stii cum se zice>,,daca iti spune unu ca esti beat mai merge dar daca iti spun trei.." :)
Dacă vei parcurge o parte din fotografiile de la linkul indicat, vei vedea că treaba cu astronautul se înscrie perfect în noul curent new age din biserica catolică, ba chiar că e ceva nevinovat față de alte grozăvii care se comit în prezent de către ei.

Și da, am găsit numele artistului și un articol despre această sculptură. E în portugheză, se vorbește despre intențiile artistului Jerónimo Garcia legate de această reprezentare:
http://www.portaldoastronomo.org/cronica.php?id=67

Iată și o traducere în engleză a unei părți din articol:

The restoration of the Cathedral of Salamanca in 1992 integrated modern and contemporary motifs, including a carved figure of an astronaut. The use of this motif was in the tradition of cathedral builders and restorers including contemporary motifs among older ones as a way of signing their works. The person responsible for the restoration, Jeronimo Garcia, chose an astronaut as a symbol of the twentieth century.

P.S. Articolul l-am găsit în subsolul paginii wiki despre catedrală.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spune biserica despre sport si competitie? alexdu Generalitati 12 27.01.2012 09:58:21
Dinozaurii mateiash Din Vechiul Testament 42 16.05.2011 19:05:41
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? unamic Despre Sfanta Scriptura 20 24.10.2010 00:42:21
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? seby_din_brasov Generalitati 13 01.03.2009 20:51:14
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul paraschevaiasi Generalitati 1 29.10.2007 02:34:59