![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
pentru Traditie1
Istoria a demonstrat ca religia nu face omul mai bun, din contra. Argumentatia ta cum ca Pamantul este creat de Dumnezeu recent, dar ca l-a facut sa para batran. Ca distantele dintre Pamant si stele nu sunt reale, cu o "amaginre" pusa la cale de Dumnezeu ca sa-i piarda pe pacatosi, este puerila. Stiam ca "Dumnezeu nu voieste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu". Ori ce imi spui tu este exact pe dos. Ba chiar Dumnezeu nu se multumeste cu pacatele pe care le face omul, practic il inseala pentru a pacatui si mai mult si pentru a avea motiv sa-l pedepseasca ... Si spuneati ca Dumnezeul din NT este altfel decat cel din VT. Nu prea pare. "Trebuie să crezi în Dumnezeu împotriva oricărei dovezi." - asta e super tare si spune multe!!!!! "Acei intelectuali care ajung să se îndoiască de existența lui Dumnezeu sunt niște spirite limitate, fără profunzime filozofică" Abia cel ce pune la indoiala existenta lui Dumnezeu si-a depasit limitele. Chiar daca va ajunge la aceeasi concluzie, aceea ca Dumnezeu exista, a facut-o pentru ca asa a crezut el, nu pentru ca "trebuie să crezi în Dumnezeu împotriva oricărei dovezi", altfel ajungi in iad. "cu siguranță nu ai avut acces la scrierile cu adevărat valoroase din Biserică" - da-mi exemple. "Iar datoria ta nu era să-L descoperi pe Dumnezeu ci să-L slujești chiar și în lipsa oricărei dovezi, până la moarte." - asta imi spune ca Dumnezeu chiar nu exista, nu are cum sa-mi ceara asa ceva, decat daca ar gandi ca tine ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exemplele cu aceste genii nu le-am dat eu. Au fost aduse, culmea, ca fiind persoane credincioase ... si tu vii si-mi spui ca , de fapt, sunt doar niste mituri ... |
|
||||
|
||||
![]()
nici ei ,nu pot.motivul?trebe sa fii tu insuti mai bun,sa fii in acord cu dragostea si apoi lumea ar fi mai buna.oricum,slabe sperante.
pe acest pamant sunt plansul si scrasnirea dintilor si nu uit un citat de genul:vai de voi pamant si mare ca venit peste voi diavolul si satana.
|
||||
|
||||
![]()
Care istorie ? A cui ? Ortodoxia a demonstrat nu numai ca-l face pe om mai bun , dar a reusit sa-i faca si pe atei sa fie cu mai mult bun simt , sa respecte , cat de cat , sarbatorile imporante religioase , sa se intereseze de Sfanta Scriptura , sa se aopropie de cei bine credinciosi , dovada ca sunteti din ce in ce mai dornici de a dialoga pe teme religioase . Daca Ortodoxia prezinta atata interes pentru atei , inseamna ca intradevar si pe cei mai rai si nevrednici ii aduce spre indreptare . Dialogul pe care il porti cu noi , zi de zi , e o dovada ca Ortodoxia prezinta interes pentru dumneata , pentru ca sunt convins ca nu intri aici doar pentru a-ti pierde timpul , ci pentru a invata cum sa devi pana la urma un om adevarat si mai ales bun .
|
|||
|
|||
![]()
Ca ortodox ar trebui să știi că e păcat să te legi de suferința oamenilor! Asta îi judecata lui Hristos, nu a noastră!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vorbim de umanitate, nu de indivizi. Pentru ca exemplele particulare sunt exceptii. Ortodoxia i-a facut pe atei mai buni? Asta e banc? E de ajuns sa te uiti la tarile care sunt preponderent atee. Ele nu au fost nici ortodoxe si sunt si cele mai civilizate popoare din lume. Tot e bine ca l-ai identificat pe cel rau si netrebnic ... eu! Pe mine nu ma intereseaza sa devin ortodox, budist sau protestant, nici macar ateu. Incerc sa aflu adevarul. Culeg informatii, din surse pe care le consider credibile, si incerc sa le pun cap la cap. Pe urma vad ce iese. Cu siguranta vreau sa fiu mai bun. Pentru asta, insa, nu este necesara vreo religie ... Ce e mai important? Sa fiu mai bun pentru ca mi-a promis o divinitate ca asa voi ajunge in rai si ca nefacand binele voi ajunge in iad? Sau pentru vreau sa fiu mai bun, pur si simplu ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau poate vreti sa cunoasteti Adevarul, Singurul Adevar. Acesta este Dumnezeu. Si il veti putea gasi numai in Ortodoxiei. In TRAIREA Ortodoxiei. Dar daca nu aveti mintea si inima deschise s-o primiti nu veti reusi. Cunoasterea Ortodoxiei doar in "teorie" n-o sa va ajute. Nu-i suficient a fi ortodox. Trebuie sa fi CRESTIN, traitor in Ortodoxie. Vreti sa fiti mai bun? Adica "mai bun"... la ce? La engleza, mate, astrologie, fizica cuantica... sau mai bun la pat? Un adevarat crestin ortodox nu-si propune sa fie mai bun ( la nu stiu ce) sau sa cunoasca nu stiu ce pseudoadevar. El, crestinul ortodox adevarat, iubeste in primul rand pe Dumnezeu apoi pe semenul sau si intraga creatie. Adevaratul crestin ortodox vrea sa faca voia lui Dumnezeu si pentru asta se roaga neincetat si se lupta cu toata putere cu cei care-i pun piedici. Dece face asta? nu pentru ca vrea rasplata sau sa se mandreasca... ci DOAR pentru ca-L iubeste pe Dumnezeu!! Si ce vine dupa asta, nu-si mai pune problema... Stie Dumnezeu ce urmeaza... Desigur, eu nu pot spune ca sunt un astfel de crestin ortodox. Dar "candidez" la o astfel de "titulatura". Ma straduiesc si eu, cu greu. Dar stiu ca primul pas este sa vreau cu adevarat, cu tarie si Dumnezeu ma va ajuta sa-i fac pe urmatorii... Va urez reusita in aflarea Adevarului si bineinteles, sa deveniti mai bun. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iisus la ce-o fi fost bun?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 122 | 30.06.2010 19:07:30 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 1 | 23.06.2010 15:35:14 |
|