![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Universul nu poate fi înțeles decât dacă este actul unei Gândiri care ne depășește infinit, iar evoluția numai dacă este efectul unei Voințe care a imprimat lumii mișcarea și o conduce în căile ei prin intermediul cauzelor naturale. Viața se găsește în drum spre o destinație necunoscută. Omul de știință, prin metodele lui proprii, nu ar putea să meargă mai departe decât această afirmare a realității metafizice, dar asigurat fiind de prezența misterului, își înțelege mai bine dorința nepotolită de a ști și de a explica, și dorul după un Adevăr absolut". Acum : ,,Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu."(I Coloseni 13:12) in raport de ,,Omul de știință, prin metodele lui proprii, nu ar putea să meargă mai departe decât această afirmare a realității metafizice". Apoi ,,dar asigurat fiind de prezența misterului" in raport de ,,Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa."(I Coloseni 13:9-10) si asta pentru ca misterul trimite la ,,Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil"(I Coloseni 13:11). Si intr-un final ,,își înțelege mai bine dorința nepotolită de a ști și de a explica"raportat la ,,acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin". Ce raport extraordinar>cunosc in parte(prezent+cunoastere imperfecta>asta si este situatia actuala) vs voi cunoaște pe deplin (viitor si dorinta omului de a cunoaste adevarul,dorinta ce va deveni certitudine) Intrebarea este cum>Chiar Apostolul Pavel o spune inainte,in Coloseni 12:31,cand spune: ,,Și vă arăt încă o cale care le întrece pe toate".Iar finalul,dupa ce totul se va afla,dupa ce stiinta noastra partiala va deveni deplina,dupa ce vom intelege ce azi doar banuim,atunci se va vedea ca ,,Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. "(I Coloseni 13:13). Esenta din care am plecat este esenta in care ne intoarcem.Credinta si Nadejdea ne conduc mereu dar Dragostea este aceea mica cheie pe care o avem toti,pt ca din ea am plecat si nimic nu poate exista fara ea.Cum poti avea o Credinta fara dragoste?Nu cumva Dragostea,Credinta si Speranta sunt toate un singur concept pe care il cautam de o istorie? Sunt doar intrebari,sa nu sariti cu solicitarea,,da ia arata-mi tu o radiografie a Credintei ca sa stiu ca exista".Cartografierea sufletului prin intelegerea dragostei care a stat la baza ,,Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie."(Geneza 2:7). Suflare de viata si fiinta vie...tot Universul in cateva cuvinte.Toata istoria noastra pe care si astazi incercam sa o intelegem.O creatie impersonala si arbitrara nu va genera niciodata un sentiment uman la fel cum ceva artificial nu va va da niciodata sentimentul ca traim efectiv.Exista o limita undeva.Creatia noastra a avut la baza o ratiune.As fi inclinat sa spun ca Cel de Sus iubeste ordinea generatoare de frumos. Sir James Hopwood Jeans,pe acesta idee,( http://www.britannica.com/EBchecked/...ir-James-Jeans ) spunea,in The Mysterious Universe (1930), ca: ,,Astăzi, lumea este în general de acord, iar din partea fizică a științei acest acord este aproape unanim, că drumul cunoașterii se îndreaptă spre o realitate nonmecanică: Universul începe să semene tot mai mult cu un mare gând decât cu o mare mașină. Duhul nu mai este privit ca un intrus accidental în împărăția materiei.Descoperim că Universul vădește existența unei puteri care gândește și care supraveghează". Eu cred ca suflarea de viata din care se naste fiinta vie a avut la baza dragostea Lui.Mantuitorul a spus ,,Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul"(Ioan 13:34).Viata are la baza cel mai frumos sentiment posibil,care o inobileaza si ii da un sens mai presus de trairile noastre obisnuite si meschine pt ca dragostea adevarata,pura,inseamna putere de sacrificu,a renunta la tine pentru cel de linga tine.Toate se leaga.Asta cred eu,in mintea mea limitata,ca a vrut sa spuna Apostolul Pavel. Last edited by Scotianul; 06.09.2010 at 14:37:49. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 122 | 30.06.2010 19:07:30 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 1 | 23.06.2010 15:35:14 |
|