Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Domnule samson, eu chiar nu înțeleg de ce dumneata vezi numai păcătoși la ortodocși, când lucrurile nu stau așa.
|
Trebuie sa clarificam un lucru. Eu nu am afirmat nicaieri ca toti ortodocsii traiesc in pacat, arata-mi unde am facut lucrul acesta.
Afirmatia mea era ca oameni care s-au botezat nu dau dovada de nastere din nou pentru ca traiesc in pacat neavand nici o treaba cu roada Duhului Sfant care apare in viata credinciosului. Pentru ca voi afirmati ca omul primeste Duhul Sfant la momentul botezului in apa. Si de aici afirmatia mea. Dar de aici pana a spune ca eu consider toti ortodocsii niste pacatosi e cale lunga. Eu sunt ferm convins ca sunt si ortodocsi pocaiti.
Si m-am referit la ortodocsi deoarece traim in romania si poti vedea cum sunt oamenii, la fel de bine ma pot referi la vest europeni, la americani etc.
Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Uite, spre exemplu părintele și teologul Dumitru Stăniloae; ai cumva impresia că un simplu om, fără darurile Duhului Sfânt ar putea să teologhisească așa cum a făcut-o părintele Stăniloae ? Sau alții, părintele Cleopa, părintele Ioanichie Bălan, părintele Arsenie Boca, părintele Arsenie Papacioc, părintele Teofil Părăian, părintele Galeriu, părintele Adrian Făgețeanu, și mulți alții. De ce vrei doar să vezi păcatele și greșelile unor "ortodocși" dar nu vrei să vezi adevărata viață în Hristos, în virtuți, a unor adevărați ortodocși ? De ce dumneata ca și alții scoateți în evidență, de când ne-am pricopsit cu voi, doar răul și greșelile, de ce voi nu vedeți lucrurile bune, de ce vă faceți că nu le vedeți și proiectați permanent asupra ortodocșilor o imagine negativă de parcă asta ne-ar caracteriza pe toți ?
|
Repet ce am zis mai sus, nu neg faptul ca sunt ortodocsi care traiesc dupa voia lui Dumnezeu si care sunt pocaiti. Am scos in evidenta partea negativa pentru a combate teoria conform careia Duhul Sfant e primit la botez. Daca ar fi asa atunci ar fi trebuit ca toti cei care s-au botezat sa traiasca in ascultare de Dumnezeu lucru care nu e adevarat si aceasta am vrut sa scot in evidenta.
Faptul ca sunt ortodocsi care traiesc in ascultare de Dumnezeu nu inseamna ca au primit Duhul Sfant la botez.