Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 12:55:33
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de samson Vezi mesajul
In primul rand tu nu ai 2000 de ani si nici eu ca sa spui ca ai auzit de noua lege de 2000 de ani. In cel mai fericit caz poti spune ca ai auzit de maxim varsta care o ai - 10 ani(e un exp) dar in nici un caz de 2000 de ani.
Mantuirea nu depinde de timpurile in care traiesti. Legea lui Dumnezeu e aceeasi si pt noi la fel cum a fost si pt cei de acum 2000 de ani. Daca Dumnezeu a spus oamenilor ca trebuie sa se increada in Hristos ca sa fie mantuiti pai acest lucru e valabil si pentru noi si pentru cei de acum 2000 de ani.
Despre ce capcana vorbesti?Daca cineva se bazeaza pe Sf Scriptura in ceea ce afirma inseamna ca e intr-o capcana?
Eu te-as ruga sa imi argumentezi afirmatiile pe care le-ai facut mai sus.
Ce spun eu si ce intelegi tu. Am zis ca noi oamenii, ca omenirea are noua lege de 2000 ani. Eu sau tu suntem omenirea de 2000 de ani? Ca facem parte din oameni da, dar ti-am mai spus ca tu astazi esti dupa 2000 de ani de crestinism pe cand atunci oamenii erau la inceputul crestinismului. Iarasi o mare diferenta.
Tu nu te bazezi pe Scriptura, ci pe ceea ce intelegi tu din ea. Dar ce te faci daca nu intelegi bine? Cine iti da tie increderea ca ai inteles corect? Mentorul tau?

Nu ai mentor? Atunci esti unul din inteleptii care intelege singur totul? ce cauti atunci aici? Contraziceri? Mandrii, (uite ce destept sunt eu astia nu vad bine, eu vad bine), sau iti zici, trebuie sa invat pe altii. Adevaratii intelepti nu cauta ei insisi invatacei ci merg invataceii la ei.

Ai mentor? esti sigur ca e cel bun? cel adevarat? ca te invata el bine?
Eu zic sa fim foarte atenti pe calea ce urmam, sa fim foarte responsabili cand e vorba de sufletul nostru, ca atunci cand vom fi la judecata nu va fi nici sectantul x sa ne sprijine , nici altcineva decat doar faptele noastre bune. Si degeaba te muncesti si mergi, si alergi pe cale, ca daca nu esti pe cea buna nu ajungi nicaieri.

Iata un exemplu din Patericul atonit urmat apoi de o intrebare pe care ti-o pun eu:
``Odată, un părinte calugar s-a dus într-un sat cu treburi ale mănăstirii. De îndată ce a ajuns, sătenii au venit la el și l-au rugat insistent să-i ajute să apere credința adevărată în fața unui predicator evanghelic. Acesta, cu citate din Sfânta Scriptură, îi tulbura pe ei, defăimându-i pe sfinți și pe Maica Domnului. Călugărul era simplu și aproape analfabet și s-a simțit stânjenit, dar după ce s-a gândit puțin, amintindu-și ceea ce a citit despre sfinți și viețile lor, l-a invitat pe predicatorul protestant să se întâlnească cu el și a propus aceasta:
– Lăsați-ne să aprindem un foc în mijlocul pieții din sat. Fiecare va trece prin el și Dumnezeu va dovedi astfel care dintre noi poartă cu el Adevărul.
În ziua următoare, dimineața devreme, sătenii au adunat lemne și au clădit un rug în mijlocul pieții. Părintele a sosit, dar predicatorul nu. El a fugit cu primul vapor din ziua aceea. Întregul sat s-a bucurat pentru victoria glorioasă asupra predicatorului înșelător. Când părintele s-a întors la mănăstire, ceilalți călugări l-au întrebat:
– Erai pregătit să treci prin foc?
– Eram neliniștit, dar nu m-am îndoit de credința noastră și am gândit: Pe pământ eu nu merit nimic, decât să merg în iad. Ar fi mai bine să ard aici, pe pământ, decât să ard veșnic.
Astfel, acest smerit și simplu călugăr a apărat credința așa cum au apărat-o primii martiri și părinții duhovnicești înaintea lui.``

de ce a fugit predicatorul protestant?
Adevarata credinta este aceea care iti da increderea ca poti trece prin foc fara frica. Ca poti ajunge la judecata fara frica ca nu ai ratacit pa cai gresite.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34