Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb
Ceea ce dumneata, în gândirea ta materialistă și neortodoxă, nu înțelegi, este că adevărul nu ține de majoritate ori de minoritate; degeaba sunt alții majoritari ca număr, acest lucru nu are nici o semnificație: în Biserică nu numărul de membri este majoritatea, ci Adevărul este majoritatea. Unde este Adevărul acolo este majoritatea, nu acolo unde sunt erezii, schisme, secte și alte "bisericuțe" !!!
|
Sa inteleg deci ca Domnul nu si-a tinut cuvantul dat? L-au invins cumva oamenii/Satana pe Dumnezeu prabusind mai mult de jumatate din Biserica Sa? Asta nu o sa o cred niciodata, cu atat mai mult cu cat m-am convins din proprie experienta ca Domnul este cat se poate de viu si in Biserica catolica, asa ca teoria ta nu tine.
Cand Iisus era pe pamant ca si om si facea minuni, a mers si in tinutul Sau unde nu a putut sa faca decat foarte putine din cauza ca acei oameni nu puteau sa creada ca El este Mesia. Faptul ca acei oameni nu credeau, nu a facut ca Domnul sa nu mai fie Mesia, ci a facut doar ca acei oameni sa nu beneficieze de ajutorul Lui, ajutor conditionat de credinta lor. Daca tu nu crezi ca Domnul este in afara Bisericii Ortodoxe, nici Domnul nu te poate convinge asa cum nu i-a putut convinge nici pe cei din tinutul Sau. Asta nu inseamna ca El nu este in acele biserici unde atatia oameni cred in El. Si fariseii credeau ca doar ei au credinta buna in timp ce poporul se ratacea din cauza ca era prost si neinvatat, dar iata ca acel popor care Il urma neconditionat pe Iisus era cel care credea bine iar fariseii erau cei care nici pe ei nu se mantuiau (din cauza necredintei lor) si nici pe altii nu ii lasau sa se mantuiasca (cuvantul Domnului)...