Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2010, 21:44:17
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Constat draga anna ca parerile noastre s-au apropiat cu timpul, sau poate nu te-am inteles eu bine mai demult, contextul facand sa parem ca ne contrazicem. Sunt de acord cu ce scrii aici in afara de ceea ce spui despre ferire la modul categoric = ca ar fi intotdeauna pacat. Eu cred ca din tot ce scrii in rest (de ex. la sfarsit) reiese tocmai ca pot fi situatii in care a te feri sa ai prea multi copii, nu neaparat prin abstinenta totala, nu este de loc pacat. Dar in fine. Nu putem fi chiar mereu de acord ;-)
Pai ne-am contrazis deoarece parerile noastre asupra "importantei" vietii sexuale in cadrul cuplului difera f mult.
Si in plus eu ma refer strict la relatiile sexuale care se inscriu in limitele trasate de invatatura bisericii: adica cu respectarea posturilor si a sarbatorilor, cu respectarea perioadelor lunare, a celor de sarcina si alaptare etc.. adica daca nu facem din unirea trupeasca binecuvantata un acoperamant al pacatului si egoismului (cum s-a exprimat windorin).
Unirea trupeasca intre soti nu este un scop in sine, de aceea limitarea ei prin anumite reguli este fireasca.
Nefiind scop in sine, ea nu justifica nimic... adica nu putem sa utilizam contraceptia pt a pastra doar placerea rezultata din unire (tocmai pt ca unirea trupeasca nu este un scop/obiectiv in sine).
Daca urmarea normala a actului sexual este procrearea, atunci evitarea sarcinii duce la o ruptura in care este pastrata doar placerea, dar este izgonit chiar Dumnezeu din viata sotilor, prin oprirea aparitiei unei noi vieti (care este in esenta "contributia" dumnezeiasca in unirea sotilor). Si atunci in loc sa ai o unire binecuvantata, ai una draceasca (-cf. originii cuvantului diavol: despicare, despartire).
Cam asa vad eu lucrurile.

(scuze ca ma tot repet, dar am in permanenta impresia ca nu reusesc sa transmit corect ideile.. de unde si atatea reply-uri ale altora pe langa subiect sau despre lucruri care nu le afirm)

Last edited by anna21; 25.08.2010 at 21:46:24.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea costel Generalitati 78 17.03.2011 10:50:13
Intrebare: Desfranarea gmariusg Generalitati 58 02.12.2010 21:44:18
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Desfranarea kindly Generalitati 31 09.11.2010 13:53:39