![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine v-am gasit!
Mie imi plac versurile de Nichita Stanescu, dar si de Cristian Popescu sau Lucian Blaga. Poezia lui Nichita nu e asa ,,grea'' precum pare, cea a lui Cristian Popescu nu e asa citita cum ar merita, iar Blaga,saracul, e injurat de majoritatea elevilor... Dar acum o sa va propun spre lectura urmatoarele versuri: Ochii albastri ai lui Dumnezeu In munti, acum, e-un fel de-nlacrimare Si lacrimile picura mereu, De parca s-a-ntamplat ceva ce doare Si astazi, plang, in loc de fiecare, Ochii albastri ai lui Dumnezeu. Noi stam in ochii lui si-avem de toate Si suntem asezati si calatori Si el cu-aceleasi lacrimi ne strabate Si-n ele, cand altfel nu se mai poate, Cadem si noi din ceruri uneori. Sunt toate intr-o ordine fireasca, Se frange tot ce se cuvine frant, E masca unde este loc de masca, Pe noi, pe toti, din pleoapa lui cereasca, El, uneori, ne plange pe pamant. Acum, in munti, sunt lacrimi si e ceata Si soarele s-a spart ca un deochi, Vai, Doamne, tu ne dai aceasta viata Si o gustam cu mila indrazneata, Ce bine ne simtim la tine-n ochi. Din ochii tai, lumina lumii vine Si tu chiar intunericu-l descosi Si-am vrea sa-ti fie totdeauna bine Si, uneori, ne temem pentru tine Sa nu orbesti de-atatia pacatosi. Adrian Paunescu, Hateg - Petrosanï 5 august 1995 Numai bine. ps: e si melodie(interpreteaza tatiana stepa, de obicei) |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|