Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Eu credeam că, raportat la religia creștină, ceilalți sunt păgâni și islamul nu este o confesiune creștină cu toate că profeții biblici sunt recunoscuți de aceștia.
Și crede-mă, eu nu mă închin la același Dumnezeu ca musulmanii. Hristos e Fiul lui Dumnezeu și totodată, Dumnezeu, în timp ce musulmanii îl admit ca un prooroc printre mulți alții. În rest, cunosc și eu terminologia "Dumnezeu (Allah) al lui Avraam (Ibrahim), Isaac (Yzek) și Iacov (Yakub)".
|
Ne pierdem în termeni. Cert este că atât musulmanul cât și evreul sunt monoteiști, deci nu sunt politeisti și în consecință nu pot fi numiți idolatri. Dacă evreii se închină la același Dumnezeu ca și noi, poți spune că și musulmanii se închină la același Dumnezeu. Desigur au o cunoaștere incompletă a lui Dumnezeu, plus elemente străine adevărului biblic.
Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Am o sumedenie de poezii creștine neoprotestante consemnate în caietele copilăriei mele. Să înțeleg că sunt tradiție?
Și ca să ne înțelegem, fără supărare, am folosit termenul de poezie pentru a numi orice metaforă care nu poate fi argument. Un argument ca să fie denumit astfel trebuie să aibă o bază sau un temei (premise) și o teză (concluzie) de demonstrat, toate clare, raționale și verificabile, iar metafora (poezia) nu poate fi verificată, arta în general este o formă de cunoaștere în mare parte subiectivă.
|
Admit că ai dreptate.