![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
N-am sa-ti povestec ce am auzit de la altii sau ce-am citit. Dar te rog sa-mi explici de ce crezi ca viata ta e de 1000 de ori mai rea ca atunci! Astia de acum te lasa sa te descurci, nu te ucid! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
In comunism toti vecinii mei lucrau. Acum doar unii, si asta nu pentru ca au iesit la pensie, ci pentru ca nu mai au unde. Multi faceau naveta cu trenul spre orase ca sa ajunga la lucru. Acum, daca mai circula doua trenuri pe zi. Pe o distanta de 30 de km faceam cu trenul 80 de minute. Acum exista maxitaxi si nu oricum - circula din 10 in 10 min, ta ia de unde vrei si opresc unde doresti. Stateam la coada cu o zi inainte de a aduce butelii, acum avem conduca de gaze. Eu nu aveam nici telefon fix, acum m-am imbogatit, am si mobil. Faceam la scoala "informare politica" - vorbeam despre traseul lui Ceausescu prin tara - despre realizarile patriei, acum presedintele tarii poate fi luat la misto. Aveam curent pana la ora 22.00, acum se sta cu lumina aprinsa, de veghe. Puteai circula si noaptea in siguranta, acum ai sansele sa fii batut chiar daca nu ai facut nimic. Erai luat de acasa pentru ca securitatea a interpretat gresit un cuvant rostit de tine, acum poti ridica un deget. Existau medici buni chiar si in sate, acum doar in marile orase... Nu pot alege comunismul - sunt multe persoane omorate fara vina, nu-mi place nici capitalismul - nu mai esti om, ci doar carne de tun.
|
|
|
|||
|
|||
|
Intre comunism si capitalism eu as alege... crestinismul. Ce este acesta? Nu este, sigur, nici comunism si nici capitalism. Este o dictatura (seamana cu comunismul), dar este dictatura Iubirii care te duce spre desavarsire, dar este si o permanenta lupta pentru acumularea de capital (seamana cu capitalismul), dar capitalul de acumulat este unul strict duhovnicesc si are menirea de a te ajuta in drumul spre desavarsire (sfintenie). Eu, personal, in acea directie ma straduiesc sa merg, deci crestinismul ma avantajeza.
|
|
|
||||
|
||||
|
Dictatura si iubirea nu pot sta impreuna. "Iata Eu stau la usa si bat".
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iubirea trebuie să devină ghid, năzuință, imperativ categoric pentru noi. Să ne punem tot timpul întrebări de genul: cu ce-i ajută pe ceilalți ceea ce fac eu? Și nu: la ce-mi folosește mie dacă fac ceva sau altceva?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sunt și eu pentru o dictatură a iubirii, iubirea liberă și asumată conștient. Sunt pentru iubirea Preafericitului Augustin: "Iubește și fă ce vrei". Îmi doresc un dictator în persoana oricăruia dintre Sfinții Părinți. O întrebare: ce am putea face noi fără a avea posibilitatea unei dictaturi a iubirii?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Și vă mulțumesc pentru lecția de smerenie: "Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri." Și vă mai mulțumesc o dată: "Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret." Nădăjduiesc ca aceste cuvinte să devină o realitate a mea permanentă. Domnul să ne păzească!
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 03:13:29 |
| Comunism¡? | CristArg | Generalitati | 32 | 07.01.2011 15:51:01 |
| Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 01:54:10 |
| intre cer si pamant | floaredecolt | Generalitati | 1 | 31.03.2008 14:24:00 |
| Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 20:15:09 |
|
|