![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Din momentul in care cele doua celule s-au unit ele formeaza o VIATA! Dumnezeu in acea celula a pus un SUFLET! Daca El a hotarat ca acel copil sa aiba viata,cine suntem noi sa trecem peste deciziile Lui? Inima copilului este primul organ care se formeaza,apoi celelalte. Dupa moarte este invers: inima este ultima care se descompune. Este o taina a lui Dumnezeu! La fel ca intregul nostru corp. Sunt 2/3 apa si 1/3 pamant. Exact acesta este raportul pamantului cu al apei pe planeta. Oare sa fie tot o intamplare? Cine suntem noi sa trecem peste mana lui Dumnezeu? Daca El a daruit o VIATA,cine ne da noua dreptul sa o luam??
Si ce daca acel copil are (Doamne-fereste) o anumita problema? Are si el dreptul la viata! Trebuie si el sa-si primeasca botezul si vrea si el sa guste din Trupul si Sangele Domnului. Cine suntem noi ca sa-i rapim toate acestea?? Va sfatuiesc sa priviti acest clip,banuiesc ca majoritatea stiti engleza! El ce sa mai zica?? http://www.youtube.com/watch?v=H8ZuKF3dxCY |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poi sentimentele sunt pe ultimul post. "Avortul" este prezent si in lumea animala: daca un pui nascut nu este in grad sa manance sau se imbolnaveste, maica-sa il abandoneaza. La oameni este mai diferit, suntem mult mai complexi emotional si sentimental, si preferi sa omori o fiinta care nu ai vazut-o niciodata, nu ai atins-o, decat un copil deja nascut, care totusi te atasezi instinctiv la el. Mai bine sa intrerupi gravidanta acea decat sa-ti omori copilul mai tarziu, cand nu mai poti continua sa traiesti in acel mod. Eu asa vad situatia. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cand eram elev in liceu tocmai ce iesisem pe poarta scolii,sa merg spre casa,iar acolo era o catea cu puii ei. Unul dintre catelusi fusese (probabil) calcat de masina,era saracul cu intestinele pe afara! O imagine macabra,dar inca mai traia,statea nemiscat acolo si respira. Ei bine tin sa subliniez ca mama lui nici o secunda nu pleca de langa el,statea si il lingea si i se vedea durerea in ochi,incerca parca prin orice mijloace sa-i mai aline suferinta propriului pui! Asa ca ceea ce spui tu este o minciuna! Omul a decazut cu mult sub conditia animalului! Si cum poti spune ca o mama poate hotari daca intrerupe sarcina sau nu? Draga mea,un om este format din TRUP si din SUFLET! Nimeni nu se poate lauda ca el si-a creat trupul,ca el si-a facut sufletul,ca el si-a daruit sanatatea de care se bucura etc. Dar totusi se spune "femeia este stapana pe trupul ei". Cata ipocrizie! Cum sa fie stapana?? Ar fi fost stapana daca si l-ar fi creat ea,dar din moment ce l-a facut altcineva inseamna ca i-l datoreaza acelui "Cineva" si ca trebuie sa ascultam de poruncile Lui. Este foarte logic. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si femeia poate hotari asupra corpului ei, ca doar nu este o jucarie. Cat despre catea, beh, sincera mi-au venit lacrimi la ochi. Macar daca s-ar schimba legile naturi. Asa ceva nu vezi la feline. Ursul panda, sau koala parca era, cand ii nasc gemeni, abandoneaza puiul mai slab, cu mai putine sanse de supravietuire. Acum doua luni am asistat la un pui de pisica, inca sugar, care avand coloana vertebrala rupta (picioarele nu le misca, si nici nu avea control asupra anului) era refuzat de catre mama, nu il lasa se suga lapte. A murit dupa o luna de zile, mieunea vai de el toate noptile, si de asta poate ca ar fi fost mai bine sa-l eutanasiez, decat sa sufere de durerile alea cumplite. Last edited by Bast-et; 18.08.2010 at 02:02:25. |
|
|
||||
|
||||
|
Am spus clar ca femeia nu poate hotari daca omoara sau nu pe cineva,am fost destul de explicit. Si normal ca vorbesc dpdv crestin,cum as putea altfel? Cum sa-L elimin pe Dumnezeu din ecuatie cand El e facatorul cerului si al pamantului? Cum???
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Desi mi se pare ca tu reduci omul la o jucarie a lui Dumnezeu, cum ramane cu liberul arbitriu? |
|
|
||||
|
||||
|
Jucarie? De ce? Daca am fi fost simple jucarii nu ar fi permis Dumnezeu toate relele de pe pamant! Inclusiv acei copii malformati de care vorbeai,si ei sunt tot rodul stricaciunii care a patruns in lume dupa caderea in pacat.
Totusi,nu inteleg aceasta gandire a ateilor si modul lor de a privi lucrurile. Cum poti sa-L elimini pe Dumnezeu? Cum exista lumea,universul,absolut tot daca nu au fost create de cineva? Intr-adevar,putem sta sa ne contrazicem si pana dimineata,dar putem si sa ajungem la un consens. Important e sa gandesti rational si sa incerci sa gasesti raspunsurile potrivite. Poate vei gasi ceva sa te faca si pe tine sa crezi pana la urma. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Practic, eu, dacă nu știu despre un lucru dacă e rău sau e bun, dau telefon preotului meu. Dacă nici preotul nu știe, ori răspunsul lui îmi pare dubios, scriu episcopului sau scriu la Roma. Până la urmă, primesc un răspuns bazat pe Biblie, pe Tradiție, pe Codul Canonic și pe Magisteriul anterior. Răspunsurile sunt obiective, dovadă că și altul, care a telefonat altui preot, primește același răspuns. Voi, în caz că nu știți dacă e bine sau rău să faceți un avort, unde dați telefon ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 18.08.2010 at 02:51:43. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Radiestezie pro sau contra? | mirabela | Generalitati | 52 | 26.07.2012 15:32:28 |
| Despre avort... | amatyyy | Homosexualitatea | 173 | 23.09.2011 12:37:36 |
| Solutie contra avort! | ladyanda | Generalitati | 44 | 24.12.2010 20:13:14 |
|
|