![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu se nasteau, ci mureau impreuna cu mama!..pe capete...in caz ca nu stiai!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea mortalitatea era pe la 30 40 de ani pe vremuri. Slava Domnului ca exista cezariana; de altfel daca nu ar fi existat cred ca nici eu nu as mai fi fost aici sa va scriui asta. ![]() Omenirea s=a inmultit pentru ca din fericire multe mame reuseau si reusesc sa nasca natural. Dar nasterea era mult maii riscanta pe vremuri. Si sigur, Dumnzeu avea si are grija de noi si atunci si acum, insa altfel. Grija Lui nu se manifesta numai prin mentinerea vietii pamantesti....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mortalitatea perinatala si neonatala a scazut mult in ultimul timp, dar nu s-a redus la zero. Inca se moare chiar in clinici foarte bine dotate. Cezariana este uneori necesara. Nu este necesara atat de frecvent pe cat se practica. Cezariana e o operatie, o agresiune asupra corpului, pe cand nasterea normala nu. Corpul femeii este construit sa faca fata nasterii, doar ca uneori chiar nu se poate. Spre exemplu un rahitism al mamei in copilarie poate duce la dezvoltarea defectuasa a bazinului mamei (bazin incompetent) si acest bazin nu permite trecerea copilului. Daca copilul s-ar angaja in canalul de nastere ar ramane blocat acolo, nu ar putea fi scos decat facut bucati. Se poate ca colul uterin sa fie foarte rigid si sa nu se poate dilata. Se poate ca copilul sa se aseze in uter intr-o pozitie (prezentatie) care nu permite trecerea prin canalul de nastere (cand e pozitionat transversal in uter, sau frontal). O boala de inima a mamei, un diabet fac adesea necesara cezariana. Mai exista situatia in care se rupe apa, se pierde chiar tot lichidul, dar travaliul nu se declanseaza (nu incep contractiile)... Acestea sunt situatii in care copilul si/sau mama ar muri. Nu te mai minuna atata ca nu ar lasa Dumnezeu mama si copilul sa moara. Asa cum se nasc copii cu handicap, asa cum se imbolnavesc copii de cancer, asa se poate sa apara si probleme grave la nastere. Venirea pe lume a unui copil nu este un act pur divin pentru ca sa putem gandi ca totul trebuie sa se desfasoare perfect, ci este o conlucrare a omului (cu datele sale biologice) cu Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
daca parintii sunt credinciosi si sunt multumiti cu cat le ofera Dumnezeu, si muncesc ca sa le ofere copiilor tot ce este necesar ptr buna desfasurare a vietii, Dumnezeu nu ii lasa.le da tot ce au nevoie. dar si asta e o chestie relativa:daca unii considera strictul necesar o farfurie de mancare, un pat, haine simple, modeste, o locuinta incalzita, ptr altii strictul necesar inseamna:televizor, cuptor cu microunde,masina de spalat vase,haine in rand cu "lumea', pantofi de firma. de aici si fustrarea unora ca o duc greu si nu au "strictul necesar." auzisem chiar de curand la tv ca era intrebata o mama ce va face acum , dupa reducerea de 25 %. iar ea a raspuns:"nu ii voi mai putea oferi copilului tot ce isi doreste". asadar e o diferente intre tot ce ne dorim si tot ce avem nevoie....
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 10.08.2010 at 17:02:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Durerile nasterii, mai mari sau mai mici, trec. Infinit mai mari sunt durerile femeii la nenastere.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit cu mare interes subiectul propus de taluta. Consider ca nasterile prin cezariana s-au inmultit; am mai constat si alte nereguli in sistemul medical, faptul ca doctorii intrerup foarte repede alaptarea, pe motiv ca laptele nu este consistent. Cred ca este un procent destul de mare pentru mamele care renunta foarte repede la alaptat, din diverse motive.
Alaptarea reprezinta cel mai sanatos mod de a hrani sugarii. E necesar sa se creeze conditiile adecvate, sa se sensibilizeze si sa se sprijine mamele pentru ca acestea sa fie linistite cand isi alapteaza copilul in primul an de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe timpuri cand lumea era mai credincioasa era mai bine in toate
femeile nu aveau dureri asa d emai mai ales daca erau credincioase daca femeia in timpul sarcinii traieste duhovniceste si nu se impreuneaza cu sotul pana in 2-3 luni cred ca pana atunci mai pot s afaca asta daca nu se impreuneaza in timpul sarcinii si tin pot amundoi si se roga maicii domnului copilul are mari sanse sa fie credincios si cu frica de dumnezeu mai als daca einvatat fara televizor si calculaor |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ceaiuri pt. femei | taluta | Generalitati | 1 | 14.03.2011 20:14:52 |
Am dureri ingrojitoare pe partea stanga | emiliulia | Umanitare | 55 | 22.09.2010 16:01:49 |
Valoarea unei femei | zoridezi | Generalitati | 3 | 31.05.2010 13:28:16 |
Pentru femei | Florin Liviu | Generalitati | 2 | 20.05.2010 10:20:00 |
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri | alinu | Generalitati | 41 | 21.07.2009 01:01:50 |
|