Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2010, 17:47:48
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexaa Vezi mesajul
Cred ca m-am grabit cu concluziile. Doar nu putea sa invete 24/24. Cred ca se cheama ca da, am judecat, pentru ca am zis cu asprime si nu cu blandete, ca pe o critica.
Nu orice critica este si judecata. Daca orice critica ar fi judecata atunci n-am
mai putea dojeni nici pe copiii nostrii, nici pe prieteni, ca se stie ca prietenul
e cel ce-ti atrage atentia asupra defectelor tocmai pentru a le indrepta.
Atunci cum stiu care critica este si judecata? Un criteriu sigur este acela sa
nu te inalti pe tine prin acea critica. Foarte multi folosesc critica pentru a se
inalta pe ei. Critica nu trebuie sa te inalte pe tine ci trebuie sa il apropie pe
acela de Hristos si implicit si de tine. E adevarat insa ca si critica trebuie sa
fie facuta cu multa blandete si iubire. Pentru asta e bine sa fi smerit, adica sa
te consideri pe tine mai mic decat aproapele.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii vor judeca lumea costel Spiritualitatea ortodoxa 6 09.06.2012 12:52:50
Este cineva inginer proiectant? Sau stiti pe cineva? JustNicol Generalitati 0 04.03.2012 20:43:18
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 21:21:42
Are cineva idee ce inseamna?... lacrimi Secte si culte 40 08.02.2010 11:09:33
Ce inseamna Dumnezeu judeca la Sfintii Parinti? mihailt Generalitati 2 13.12.2009 00:33:27