![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Omul nu se poate ridica singur, ca sa nu se mandreasca. De aceea, chiar si in plan duhovnicesc intotdeuana exista o treapta superioara fata de care ne raportam. Mai mult, Mantuitorul a lasat reprezentanti "cu acte in regula" pe pamant. Vorbim de succesiunea apostolica. |
|
|
|||
|
|||
|
Ierarhia cereasca functioneaza perfect, pe cand in cea pamanteasca se mai strecoara si factori nocivi care de multe ori creaza o imagine negativa a ierarhiei per ansamblu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In ceea ce priveste ierarhia pamanteasca, in mod evident, clerici ori mireni, toti suntem in curs spre desavarsire. Pacatul ne pandeste pe toti, in aceeasi masura, la tot pasul. Dar, la Judecatata, fiecare vom raspunde de la statura treptei ierarhice, la care ne-am situat in viata aceasta. Oriunde ne-am afla, sa ne luptam a fi ziditori, iar nu pierzatori de suflete. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc pentru apreciere. Acest exemplu l-am preluat de la Sfantul Ioan Gura de Aur. Anumite invataturi daca nu coincid cu parerile noastre personale asta nu inseamna ca sunt neconcludente. De ce sa dezvoltam o invatatura eronata si anume ca ierahia reprezinta o forma intermediara intre Dumnezeu si om? De ce sa-l izolam pe Dumnezeu in cer si sa nu vorbim despre lucrarea Lui prin preoti?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu stiu de spovedanii, ca ma spovedesc la un singur preot, care nu ia bani. Si Sf. Impartasanie e "gratis". Ce alta inaltare spirituala iti trebuie si consideri ca te costa?
|
|||
|
|||
|
Citat:
@Vox-dei, DACA frecventezi biserica, TREBUIE sa faci o contributie ANUALA!..asta este un MINIM, asa de bun simt! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mosii de toamna - Pomenirea mortilor | lenuta67 | Intrebari utilizatori | 11 | 01.11.2012 23:07:28 |
| Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 10:43:28 |
| +pomenirea mortilor+ | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 5 | 04.04.2010 22:52:04 |
| Pomenirea mortilor - Mosii de iarna | toadercarmen | Intrebari utilizatori | 8 | 08.02.2010 23:45:53 |
| 1noiembrie-pomenirea mortilor | mara2008 | Generalitati | 0 | 29.10.2008 19:25:56 |
|
|