Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2010, 22:13:12
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nici eu nu stiu cum m-as simti daca m-as numara printre cei rupti de Sfantul Scaun, de comuniunea cu urmasul lui Petru si jefuiti de bisericile inaltate de parinti lor, prin amenintarea cu puscaria comunista, acum jumatate de secol.

In schimb, pot sa-ti spun cum ma simt in calitate de reintors la Biserica, acum jumatate de an, prin lucrarea Sfantului Duh - foarte bine.
Roma s-a rupt de Patriarhia de la Constantinopol si nu invers! Acum jumatate de secol comunistii au comis un act brutal si au redat BOR bisericile si monastirile trecute cu de-a sila la catolicism..Sfintii spun ca Dumnezeu lucreaza si prin cei buni si prin cei rai. De ce nu citesti istorie ? Oricum nu poti sa fi ortodox si sa te cramponezi de nedreptatea care se numeste greco-catolicismul.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 22:39:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Acum jumatate de secol comunistii au comis un act brutal si au redat BOR bisericile si monastirile trecute cu de-a sila la catolicism..Sfintii spun ca Dumnezeu lucreaza si prin cei buni si prin cei rai. De ce nu citesti istorie ?
Cam ce procent dintre bisericile greco catolice au fost construite de ortodocsi, dupa parerea dumneavoastra avizata ?

In ce priveste lucrarea lui Dumnezeu, mi se pare absolut hilar ca sunteti de acord ca Dumnezeu sa lucreze prin mana anticristilor comunisti, dar gasiti ca este intolerabil sa lucreze prin mana lui Bukow.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 23:37:46
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Nu cunosc procentele, insa acestea sunt de anticipat din moment ce lacasele de cult ortodoxe satisfaceau spiritual pe toti romanii din Transilvania, deci probabil ca majoritatea...

Antihristii au culoare politica doar de dragul conjucturii, restul este tot ......
Eu n-am de gand sa pun la indoiala spusele sfintilor parinti.
Cum spuneam, psihologic este o tragedie sa stai cu fundul in doua luntre, nu mai zic cu sufletul in doua biserici. Este posibil doar daca devi un fel de ecumenist.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 00:07:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
Cum spuneam, psihologic este o tragedie sa stai cu fundul in doua luntre, nu mai zic cu sufletul in doua biserici. Este posibil doar daca devi un fel de ecumenist.
Care luntre, domnule dragă ? Care două biserici ? Despre ce vorbiți aici, că nu înțeleg. Cine stă cu fundul în două biserici ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 10:44:20
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

A fost un raspuns pentru Erethorn...Face prozelitism catolic...Spune ca se roga in biserica ortodoxa..., etc. Daca este adevarat este un fel de ecumenist, altfel .....este altceva..Eu nu am timp sa ma duc pe site-ri catolice sau musulmane si sa deranjez...Ma uimeste "energia" unora!

Last edited by IonelS; 28.07.2010 at 10:47:30.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 12:25:59
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
A fost un raspuns pentru Erethorn...Face prozelitism catolic...Spune ca se roga in biserica ortodoxa..., etc. Daca este adevarat este un fel de ecumenist, altfel .....este altceva..Eu nu am timp sa ma duc pe site-ri catolice sau musulmane si sa deranjez...Ma uimeste "energia" unora!
Nu numai ca nu avem timp dar nici nu vad folosul de a citi pe site-uri catolice sau protestante.
Noi vrem sa ne mantuim in biserica ortodoxa ,aici aflam cele de trebuinta mantuirii.Si pe acest site : experiente ,sfaturi ,informatii utile.
Daca nu fac prozelitism cei de alta confesiune afla lucruri interesante aici ?
Daca vin cu ganduri necurate ,unde le este credinta ,faptele bune?
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 12:46:14
Banned

Implicit

Citat:
A fost un raspuns pentru Erethorn...Face prozelitism catolic...Spune ca se roga in biserica ortodoxa..., etc.
Domnule Ionel, ce-i destul e destul.

Cele doua alegatii ale dumneavoastra de mai sus sunt niste minciuni ordinare.

Cand si unde am facut eu "prozelitism" ?! Sau poate nu aveti proprietatea termenilor ?

Cand si unde am spus eu ca "ma rog in biserica ortodoxa" ?!

Daca nu veti putea demonstra, repede, cele alegate mai sus, astept scuze.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 12:58:53
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Nu face prozelitism dar se leaga de ortodocsi ca nu se inchina la Papa.
Noi stim ca Hristos este capul bisericii ortodoxe.
Avem si noi patriarh ,episcopi.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2010, 14:16:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu face prozelitism dar se leaga de ortodocsi ca nu se inchina la Papa.
Noi stim ca Hristos este capul bisericii ortodoxe.
Avem si noi patriarh ,episcopi.
Formidabil. Doamna, va rog frumos sa gasiti postarea in care eu "m-am legat de ortodocsi" pe chestiunea primatului papal. Contrar, astept scuze.

Va rog frumos sa intelegeti ca intre a sustine o idee si a-i acuza pe altii ca n-o sustin ("a te lega de ei") este o diferenta imensa.

Nu stiu daca realizati, dar "argumentele" cel mai des intalnite pe acest forum, impotriva catolicismului, sunt exact "argumentele" cu care penticostalii sau alti NP va ataca pe dumneavoastra, ortodocsii, si care va fac sa sariti in sus de suparare:

NP: "Ortodoxia nu e buna pt. ca preotii sunt pacatosi iar ortodocsii betivi, curvari etc."
Ortodox: "Catolicismul nu e bun pt. ca preotii catolici abuzeaza de copii, iar catolicii au facut cruciade si inchizitie"

NP: "Ortodoxia nu e buna pt. ca se inchina la icoane in loc de Dumnezeu"
Ortodox: "Catolicismul nu e bun pt. ca se inchina la Papa"

NP: "Ortodoxia nu e buna pt. ca in loc sa ramana la Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, a adaugat la el"
Ortodox: "Catolicismul nu e bun pt. ca in loc sa ramana la Biblie si la Sinodul Ecumenic VII, a adaugat la ele".

Observati o asemanare ?

Last edited by Erethorn; 28.07.2010 at 14:22:53.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla? alex.petrisor Despre Biserica Ortodoxa in general 4 10.02.2020 16:14:15
Ce se va intampla cu lumea? BogdanBogdan Generalitati 33 12.04.2011 16:43:45
Nu stiu ce mi se intampla.. Z.Lidia Vrajitoria 10 31.08.2008 15:47:08
Ce se intampla? Mirela333 Biserica Ortodoxa Romana 0 06.08.2008 20:34:45
Ce se intampla? Mirela333 Generalitati 0 06.08.2008 20:00:56