![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Rascumpararea face parte din mantuire nu din sfintire. Rascumpararea inseamna ca in locul tau a platit altcineva pentru pacatele tale ca tu sa fii iertat.Adica Hristos. Ce m-a impiedicat sa incep lucrarea caintei? Faptul ca nimeni nu mi-a zis ca omul trebuie sa se pocaiasca.Tot timpu se spunea ca pentru cei morti se fac pomeni si sunt mantuiti, ca cei vii trebuie sa aprinda lumanari, sa faca fapte bune etc. Asta era mesajul propovaduit , mesaj care nu avea nimic in comun cu ce spune Sf Scriptura. Citat:
Mantuirea nu e scopul final, ci sfintirea si dupa cum ti-am mai spus fiecare om care a fost mantuit se sfinteste pe parcursul vietii. Citat:
Citat:
Citat:
In postarea ta apare o contradictie, lepadarea de pacate nu se poate face fara Hristos, tu nu ai puterea sa iti transformi natura din una pacatoasa in una duhovniceasca. Hristos spune ca pe om il cunosti dupa roadele lui. Deci daca roadele sunt curvie betie hotie nu prea ma intereseaza ce e in sufletul acelui om, ca mi-e destul de clar. "Poate pomul bun sa faca roade rele?" Citat:
Citat:
"Iisus le-a răspuns și a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Mă căutați nu pentru că ați văzut minuni, ci pentru că ați mâncat din pâini și v-ați săturat. Lucrați nu pentru mâncarea cea pieritoare, ci pentru mâncarea ce rămâne spre viața veșnică și pe care o va da vouă Fiul Omului, căci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatăl. Deci au zis către El: Ce să facem, ca să săvârșim lucrările lui Dumnezeu? Iisus a răspuns și le-a zis: Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu, ca să credeți în Acela pe Care El L-a trimis. " Dupa cum vezi Hristos initial le spune sa creada in Acela pe care Tatal l-a trimis, adica El. Dar apoi urmeaza partea la care faci tu referire, fii atenta ce ii zic evreii lui Hristos: "Deci I-au zis: Dar ce minune faci Tu, ca să vedem și să credem în Tine? Ce lucrezi? Părinții noștri au mâncat mană în pustie, precum este scris: "Pâine din cer le-a dat lor să mănânce". Intelegi de ce Hristos foloseste paralela intra El si hrana? Evreii vedeau in mana cereasca semn dumnezeiesc si Hristos s-a folosit de aceasta imagine pentru a se prezenta pe Sine ca o hrana care da viata vesnica. Discutia continua asa: "Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată. Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii. Deci au zis către El: Doamne, dă-ne totdeauna pâinea aceasta. Și Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată." Te-as intreba de ce spune Hristos ca cel ce vine la El nu va flamanzi niciodata? De ce nu spune ca cel ce va manca trupul Lui nu va flamanzi niciodata? Pentru simplu motiv ca a manca trupul Lui inseamna sa te increzi in El. Discutia continua, evreii incep sa carteasca etc ti-as recomanda sa citesti cap 6 in intregime si sa vezi intreg contextul al discutiei. Este clar ca si aici Hristos spune ca cel ce crede in El va fi mantuit dupa cum vezi si din discutia cu evreii iar comparatia cu hrana e facuta doar pentru a-i face pe evreii sa inteleaga ca El vine de la Dumnezeu. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 12:22:21 |
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 15:50:29 |
Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 17:54:57 |
Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 00:02:09 |
|